Saint176 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam Złożyłem wczoraj kompa i po zainstalowaniu windy nie mogę zainstalować zadnego programu. Wyjatkiem była opera. Wyskakują różne błędy. :mur: Sterowniki dołączone do płyty i karty graf zainstalowały sie bez problemu W czym moze być problem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 A skąd ktoś ma to wiedziec? Co to są "rózne błędy"? Jaka wersja Windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint176 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Wyskakuja informacje ze plik niekompletny (chociaz jest), przy instalce winrar wyskakiwały błędy crc ale po kilkunastu próbach poszło. Przy instalacji antywira wyskakuje ze niewłaściwa wersja instalatora windows na zmiane z komunikatem ze musze zrestartować windows by instalować. przy probie zainstalowania innego wyskakuje ze jest problem z aplikacja i zostanie zamknieta... itp. Tak ze rozne błędy. Windows xp sp2. Instalowałem winde juz nie raz i teraz zgłupiałem. Moze ktoś miał taki przypadek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Nie, żebym był wredny, ale jak Ci napiszę, że mi nie działa samochód i tyle to też nie powiesz co i jak - podaj specyfikację komputera :| Przełóż pamięć w inny slot. Obstawiam, że masz jedną kość pamięci ram, włożyłeś w sloty Dual-Channel. Przełóż w inny, zainstaluj windę i zobacz czy pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint176 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Winda reinstalowana, pamieci przekładałem.Pamieć w jednej kosci. Najdziwniejsze jes to ze niektóre programy poszły (opera,win-rar). Abit kn9 galaxy gf7300 gt amd 3600 x2 samsung 250 sataII kingston 667 1 GB DDR2 EDIT W dwóch przypadkach pojawia sie coś takiego: NSIS Error: The installer you are trying to use is corrupted or incomplete. This could be result of damaged disk, a filed download or a virus. You may want to concact the author of this installer to obtain a new copy. It may be posible to skip this czeck using the /NCRC command line switch (NOT RECOMMENDED) a w innym: Error 1335. The cabinet file "kis2006".cab' required for this installation is corrupt and cannot be used. This could indicate a network error, an error reading from the CD-ROM, or a problem with this installation pack Edytowane 12 Czerwca 2007 przez Saint176 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Cos sypie błędami. Problem na 99% sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 możesz na początek pożyczyć od kumpla kostke ramu, wsadzić zamiast swojej i zobaczysz-już jedną żecz wyeliminujesz tak właśnie miałem u kumpla-podobne żeczy sie działy i to był ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Na bank masz wirusa. Podlacz dysk do innego kompa i zapodaj antywirusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint176 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udało sie znaleźć problem. Okazał się nim "nvidia firewall" instalowany razem ze sterami do karty. Uszkadzał on w jakis sposób kazdy plik sciągany z neta. Nawet jeśli był wyłączony w momencie instalacji to tez nic nie dało. Jednak pliki instalowane z płytki szły bez problemu. Dopiero po odinstalowaniu tego firewalla i ponownym sciągnieciu instalek wszystko poszło. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Moim zdaniem brak sterów, kodeków itd. Jeżeli masz Winde SP1 to zainstaluj SP2 potem wszystkie poprawki, Microsoft.NETa i tak dalej. Nie zaprzeczam, że powodem może być wirus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 możesz na początek pożyczyć od kumpla kostke ramu, wsadzić zamiast swojej i zobaczysz-już jedną żecz wyeliminujesz tak właśnie miałem u kumpla-podobne żeczy sie działy i to był ram na miłość boska RZECZ a nie "żecz" a co do tematu to raczej pobaw sie z konfiguracja tego firewalla a nie odinstalowywaniem go! nie obciąża ci on zasobów sprzetowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...