Skocz do zawartości
maSTHa212

Problem Z Omnixem

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis rano podpisalem umowe z Era (wraz z przeniesieniem numeru z Plusa). Wszystko poszlo sprawnie, ale jest pewien problem. Mianowicie nie mam Ery Omnix na mojej E61i. Wkladam karte sim, odpalam telefon ale w menu nigdzie nie ma zakladki czy ikonki Omnix. Wiem jak to powinno wygladac, bo moja panna ma to u siebie. Czy ktos wie o co chodzi? Na telefonie od operatora (N6300) wszystko dziala jak nalezy. Nie przewiduje opcji przesiadki na N6300 z roznych powodow (brak Symbiana, simlock, maly wyswietlacz) a poza tym nie po to kupowalem E61i zeby sie jej teraz pozbyc. Generalnie jestem wpieniony, bo Omnix byl jednym z powodow migracji do Ery (Allegro, GG i inne bzdety). :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie zdaje, ze tylko na simlocku z Ery jest Omnix.

Kumplowi opchnalem S65 z Ery. Zdjal sima i zniknal (ale nie pamietam z jakiej on ma sieci karte - mozliwe, ze z innej sieci albo sciagal sima na przyszlosc).

Ale to jeszcze sprawdze dla Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie sciagnalem aplikacje Internet W Telefonie od Ery, ktora jest po prostu brandowana edycja Opery Mini. I to jest chyba to, bo sa w niej juz wgrane linki do stron Allegro, Ery Omnix itd. Zassalem tez EraGG wiec na razie wszystko gra, ale tak czy inaczej chcialbym wiedziec czy na kazdym bez sima (nie od Ery) dzieja sie takie jazdy. IMO to troche glupota bo dostep do uslugi i tak maja tylko klienci sieci, a blokowanie softu tylko dla telefonow z simami to troche paranoja, sporo ludzi jezdzac za granice uzywac kart tamtejszych operatorow wiec jest to troche dyskryminacja i zmuszanie klienta do uzywania ich telefonow. Problem pojawia sie jednak gdy konkretnej sluchawki nie maja w ofercie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi