Skocz do zawartości
negocjator07

Toshiba P 100 - 387 Ws Sony Vaio Ar11m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, :-P

W najbliższym czasie mam zamiar kupić laptopa w przedziale cenowym 5200 - 5700 zł brutto. Aktualnie interesują mnie dwa modele tj. Sony Vaio AR11m lub Toshiba P100 - 387. Znam parametry laptopów, natomiast ciekawi mnie opinia na temat ich jakości i wydajności. Wiem że Toshiba to "mercedes" wśród laptopów (przynajmniej taka panuje opinia), jednak w oparciu o różne fora doszukałem się mało pochlebnych recenzji na temat modelu P100 387 - tj. zwłaszcza kiepskiej matrycy - czy naprawdę jest taka kiepska? Co do Sony brak szczegółowych recenzji czy testów, moją obawę wzbudza jakość zastosowanych materiałów (plastików) związanych z obudową - z bliska laptopy SONY wyglądają dość tandetnie - przynajmniej te do 4.000 zł. A jak jest z serią AR?Czekam na opinie lub info. PS. Biorą też pod uwagę firmę ASUS ale aktualnie nie zauważyłem w podanym przedziale cenowym dobrego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matryce X-Black SONY są lepsze niż te montowane w toshibach.

Toshiba to nie mercedes .Raczej toyota ;)

Ok, a skąd taka wiedza? Miałeś może do czynienia kiedyś z jednym z tych modeli serii? Mam kumpla który kupił sobie w Anglii odpowiednik P 100 387, i twierdzi że zarówno SONY jak i Toshiba używają podobnej jakości matryc - stosują m. in. tzw. rozwiązania dwu lampowe. Ktoś coś więcej może na ten temat czytał lub wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi