lukmek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Jak w temacie. Chcę kupić laptopa. Będzie on spełniał rolę 2 komputera w domu. Główne jego zastosowanie to oglądanie filmu, praca biurowa oraz bardzo niewymagające gry. Co do wyboru to mam dylemat: 1. Toshiba Tecra A8: Intel C2D T5500 1GB RAM 80 GB HDD Win XP Pro Cena: 2968 zł 2. Maxdata Eco 4510IW Intel C2D T5600 1GB RAM 80 GB HDD Win Vista Home Premium Cena: 3036 zł 3. BenQ R55 Intel C2D T5500 1GB RAM nVidia Go 7400 80 GB HDD Linux Cena: 3180 zł Teraz moje pytanie: 1. Jak jest z jakością ekranu w Toshibie i Maxdacie? 2. Jak jest z jakością wykonania w Toshibie i Maxdacie? 3. Czy do moich zastosowań warto dopłacić do niezintegrowanej grafiki? BTW: proszę o niepolecanie mi HP z serii nx 7300/7400, ponieważ mają bardzo słabej jakości matryce. Edytowane 12 Czerwca 2007 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Główne jego zastosowanie to oglądanie filmu, praca biurowa oraz bardzo niewymagające gry. Co do wyboru to mam dylemat: ... W takim wypadku nie ma dylematu : Toshiba Tecra to najlepszy model w tym przedziale cenowym. Matryce Toshiby są jednymi z lepszych a Maxdata to chyba jedna z gorszych marek. Widziałem kilku właścicieli 3-4 letnich modeli i żaden nie był zadowolony . Zawsze coś popsute (matryca,bateria,obudowa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Hej Niedawno szukalem lapciaka w podobnej cenie. I po obejrzeniu wielu modeli wybralem HP NX7300. tu masz przykladowy http://notebooki.pl/notebook/pokaz/2303/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...