Grimlock Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) No i wreszcie podłączyłem Eizo poprzez DVI z Radkiem X1600XT Pro 256MB DDR3 Dual DVI-Link. Przyznam, że zaskoczyła mnie poprawa jakości wyświetlania dużych jednoilitych liter, figur, elementów na ekranie. Już podczas uruchomienia tekst w POST jest ostry, wypełnienie liter idealnie jednolite (bez względu na kolor wypełnienia). Prędkość wyświetlania obrazu w 3D także odrobinę ale jednak przyśpieszyła - takie odnoszę subiektywne wrażenie. Może to po prostu z powodu wydajniejszej karty. I co ciekawe, czy ktoś może potwierdzić czy rodzaj kabla DVI albo D-Sub może mieć wpływ na intensywność podświetlenia matrycy :?: Tak jak przy D-Sub ustawiłem jasność na 41% i muszę stwierdzić, że równomierność podświetlenia matrycy poprawiła się. Np. w dolnej części ekranu intensywność podświetlenia już nie odróżnia się intensywnością od reszty ekranu. W każdym razie trzeba już dokładnie przyjrzeć się całej powierzchni ekranu by wychwycić różnicę. Czyżby elektronika monitora miała zaszyte odrębne profile wpływające także na podświetlenie matrycy w zależności od źródła sygnału :?: Fajnie byłoby gdyby ktoś z posiadaczy S1901 mógłby to potwierdzić czy u niego widać podobne różnice :) PS. Catalysty 7.9 + doinstalowane sterowniki, profile ICM ze strony Eizo i wybrane jako domyślne. Edytowane 24 Września 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...