beavisek Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Znowu mam problem. Wcześniej już pisałem ze mam zamiar połaczyc 2 komy tak zeby mozna bylo sobie pograc w counter strike-a. Kupiłem 2 karty sieciowe i odpowiedni kabel ale pod windowsem millenium dalej za cholere nie moge zoabczyć w otoczeniu sieciowym 2 komuterea :evil: Połączenie chyba jest bo na to wskazują diodki na kartach . Zielone świeci się na stałe a żołta raz na jakis czas mrugnie :) Nie wiem czego to jest problem . Kabel ma 10m ! Moze jest za długi? A moze przez to ze karty nie są identyczne?! Już sam nie wiem co robic ?! Nie długo minie tydzień odkąd zacząłem się bawić w to :? Bardzo prosze o jakies porady ... Moze nie wszystko jeszcze sprawdzilem :cry: Moze ktos ma pod Windowsem Millenium tez polaczone komutery i wie jak to zrobic :wink: POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 hm , a jakies ip ustawiles czy sobie kabelkiem karty podlaczyles i sie modlisz zeby dzialalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Tak ustawiłem 192.168.100.1 a an drugim z 2 na końcu No i obdwa na podsieci 255.255.255.0 . A moze to byc wina tego ze na jednym z komuterow jest chello i jest to motorola na usb ale w panelu sterowania - (sieć) pojawia się jako karta sieciowa!? Co jeszcze posprawdzac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a ustawiles grupe robocza? muszi byc taka sama na 2 kompach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a ustawiles grupe robocza? muszi byc taka sama na 2 kompach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Tak jest taka sama MSHOME. A nazwa komputera i opis mają być inne?tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Proponuje ręcznie ustawić szybkość połączenia (typ nośnika) ->Panel Sterowania->Menadżer urządzeń->karta sieciowa->zakładka "Zaawansowane". Przestawić z auto na 10BaseT (10Mbps) lub 100BaseT (100Mbps), full duplex. U mnie pomogło :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 zamiast [ciach!] powinno być d u p l e x. Lisek, zrób coś z tym bo autocenzura wali bzdury!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 nazwy komputera oczywiscie inne, opis nie potrzebny, ja zawsze ustawiam tak: HOST: ip 192.168.0.1 posciec tak jak piszesz a na gosciu IP z 2 na koncu, podsiec taka sama i brama 192.168.0.1. oczywiscie ustawiasz to w Protokol tcp/ip>nazwa karty sieciowej a nie karta dial up. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipas Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 no i po pierwsze - czy jestes pewien, ze ten kabel jest skrosowany ?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a ja wam powiem ze u kumpla tesz byl taki sam problem ..............i problem dalej pozostal :-( wszystko bylo na 200% OK (troszku sie na tym znam:-) )a na cholernym WinME nie chcialo pojsc wiec przesiadl sie na 98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a ja wam powiem ze u kumpla tesz byl taki sam problem ..............i problem dalej pozostal :-( wszystko bylo na 200% OK (troszku sie na tym znam:-) )a na cholernym WinME nie chcialo pojsc wiec przesiadl sie na 98 Kurcze nawet mnie nie strasz 8O !!! Co ja zrobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a kupiłeś skrosowany kabel bez tego nichuchu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 A masz włączone udostępnianie plików ?? bo bez tego nie wejdziesz do otoczenia sieciowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipas Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a kupiłeś skrosowany kabel bez tego nichuchu wlasnie zdarzylem mu to napisac wyzej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 ostaatnio dostalem zlecenie zsieciowania lapa z kompem na lapie byl winme na kompie 98se te same objawy kompy sie nie widzialy w sieci mimo ze na pingi odpowiadaly :) Po pierwsze pingnij z jednego kompa drugi np w command ping 192.168.100.1 or 2 w zaleznosci z ktorego kompa to robisz jezeli jest odpowiedz to znaczy ze kabel i sieciowki dzialaja - czyli dobrze jezeli nie ma to sprawdz kabel i sieciowki Teraz jezeli jest ping a nadal nie ma sieci to wywal z win98 wszystkie skladniki sieci - karte sieciowa protokoly itp przepal komp i zainstaluj wszystko od nowa - mi to pomoglo jezeli zrobisz to na win98 i nadal nie dziala mozesz sprobowac zrobic to samo na winme choc nie obiecuje ze pomoze bo siec na me jest troche inaczej zrobiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Eh, nie to forum.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Problem w tym ze pinguje i cały czas mam zbyt długi czas oczekiwania! Dzisiaj bede sie bawil innymi kartami to moze cos wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 jezeli to prawda ze sa problemy z tym Win Me, to zaistaluj n aobu kompach 98se i bedziesz mial swiety spokuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 A powiedzcie mi jeszcze jedno czy jakby kabel był nie skrosowany to tez by swiecily obydwie diodki. Bo wydaje mi ze nie :) ale nie znam sie za bar :oops: dzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Chyba nie ale to akurat można zobaczyć wtyczki są przeźroczyste a kros polega na zamianie kolejności kabli jednego koloru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipas Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 IMO - diody beda sie i tak swiecic, ale nie bedzie przejscia :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 musisz sprubowac je polaczyc innym kablem, wtedy bedziesz mial pewnosc czy o jest wina kabla czy moze winme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Ja stawiwm na winme. chyba najgorszy z serii winshitow. Kabel powinien byc ok, jak ja podlaczylem niewlasciwy to sie diody nie palily. Ale moze to zalezy od rodzaju karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Ok. WIęc karty są ok i kabel też testowane na 2 innych komputereach. Czyli wina spada na WIN ME. Sprobuje najpierw na 1 komputerze zainstalować win 98 bo mozna puscic foramta bo sa same gry :lol: Moze wystarczy jeden w98 co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...