Rezystor Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Witam i mam kilka pytań. Mam laptoka IBM iSeries 1300 model 1171 dość wiekowy bowiem jest z 2001r. i chcę kupić większy dysk twardy, bowiem aktualnie mam IBM-a 4,03MB. Teraz pytanie jaki do niego zakupić?: Chciałem jakiś 60 bądź 80MB z 8MB podręcznej cache tylko nie wiem czy płyta go zobaczy (niestety w instrukcji obsługi nie jest napisane jaki max. obsługuje) acha i chy warto sie rzucać na taki 7200 obr/min czy dać sobie looz i kupić 5400? Poproszę o porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ten model miał chyba problemy z wykrywaniem większych dysków na oryginalnym BIOSie. Nie wiem czy jest dostępne upgrade, ale chyba tak. A co do prędkości sugeruję 5400RPM. Są mniej awaryjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ten model miał chyba problemy z wykrywaniem większych dysków na oryginalnym BIOSie.Excray, co masz na myśli mówiąc o większych dyskach tzn. że może 80 MB nie zatrybić? I co z tym cache? 8MB czy zwykły 2MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ten model nie miał problemu z dyskami tylko z pamięciami. Dodanie 128MB ram powodowało pojawianie się bluescreen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...