roth Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ok koledzy, mam maly problemik. Szukam plyty pod ten procek. Karta graf to 8800gts. I teraz tak. Myslalem o czyms na p35 (penron), ale z tego co widze to moze on obslugiwac tylko crossfire (w przyszlosci dolozylbym druga karte). Czy moze pchac sie w cos z nvidii na 650 sli? Nie wiem juz sam co mam myslec. Proca chce puscic docelowo 3400-3500 czyli fsb kolo 500 by sie przydalo. Plyta nie musi miec bajerow. A cena jak najmniejsza. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 w przyszlosci dolozylbym druga karteniewiem czy to ma sens. po testach które widziałem wzrots wydajności = 0-50 % ja biore asus p5k (p35), jak narazie żadna nie padła, z nvidia 650 sli to jedynie p5n-e sli ale te sie sypią przy podkręcaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Co do płyt na 650i to ten Asus P5N-E nie jest zbyt dobry - ma słabą sekcję zasilania i kiepską kartę muzyczną . Lepsze są od niego konstrukcje MSI ( P6N SLI-FI - 392 zł ) lub EVGA ( Nforce 650i Ultra za 339 zł ) . Chipsety Intela to przeważnie obłsuga CF , dopiero po jakimś czasie pojawiają się modowane sterowniki dodające obłsugę SLI , do G80 ( 8800xxx ) takowych jeszcze nie ma . 8800GTS to już dosyć mocna karta , jest napewno szybsza niż 7900GTX , możliwe że radzi sobie z 7900GS/GT SLI ( 7900GTX SLI = 8800GTX ) . Pojedyńcza karta powinna ci wystarczyć na jakiś czas , potem przesiadka na G90 lub coś adekwatnego od Ati ( narazie R600 i pochodne to śmiech na sali ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 SLI jak i Crossfire to głupi bajerek... niewspólmierny wzrost wydajności do ceny ... weź sobie teraz 7900GS za 400 zl pod DX9, a jak będzie wiadomo co i jak z DX10 to zmienisz. Co do płyty - EVGA 650i albo MSI P35 Neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Karte muzyczna mam-sb x-fi wiec na tym mi nie zalezy. Beka mam 8800gts, zle mnie zrozumiales, chce kupic tylko mobo+pamiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 co do mobo, to tak jak piszę, a jaki procek będziesz na niej kręcił (przydałoby się dobrać pamięci, żeby nie brać jakichś po 900MHz pod E4300 na przykład) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==MORDI==- Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 E6300, Płyta do tego badziewia:)yyyyyy..... Badziewia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Pytanie jest czy brac cos z 650sli czy na p35 (asus p5k). Czasu mam coraz mniej, we wtorek jestem w polsce. Ile mozna max wycisnac z 6300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komuch Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 yyyyyy..... Badziewia?i to przewartosciowanego jeszcze :lol2: a do autora to skad wiesz ze docelowo pojdzie te 3.5 ghz ( wroznie z fusow ) predzej skonczy sie na 3.2 ghz albo wczesniej na snosnym napieciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 i to przewartosciowanego jeszcze :lol2: a do autora to skad wiesz ze docelowo pojdzie te 3.5 ghz ( wroznie z fusow ) predzej skonczy sie na 3.2 ghz albo wczesniej na snosnym napieciu Tyle chce osiagnac a czy sie uda to zobaczymy. Ale nie chce zeby mnie plyta w probach blokowala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 lepiej IMO wziąć coś z większym mnożnikiem (4300/6420) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 lepiej IMO wziąć coś z większym mnożnikiem (4300/6420)Nie wiem, ja po chinsku pisze? Mam juz proca, nie pytam co lepiej a co nie, tylko jaka plyta do. Prosze o pomoc, a nie snucie teorii. Nie chce nikogo obrazac so no offence. Mam proca, karte muz i graf zeby bylo wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 To może EVGA 650i?? Pod E6300 była by niezła ze względu na wysokie FSB jakie robi :) Albo Asus P5B?? Po lekkich modach robi jeszcze większe FSB niż może...a z tego co wiem to też potrafi sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Tyle ze evga no nie sli. 650ultra obsluguje nowe proce? Ja zaczynam myslec o asusue p5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...