teraw Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 witam. co lepiej kupic do mojego e6300? pentagrama za 58zl czy freezera za 63? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 HP-100 podobno jest wydajniejsze. Tylko nie wiem gdzie to mi mignelo. W kazdym razie watpliwosci mam czy to byla wydajniejsza konstrukcja ( czyli radiator) czy cooler ogolnie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 bierz freezera ja kupilem pentagrama i teraz zaluje jest zdecydowanie glosniejszy od freezera a wydajnosciowo sa podobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Hmm :?: sasajas czyzby ludzie w tym watku sie mylili? teraw W sigu mam link do 55min @ 2400/1.16v freezera. Przyjmujac ze 6300 troche bardziej sie grzeje... 10-12*C rpznicy miedzy boxem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wydajność jak wydajność, ale ma pewien feler. Regulator obrotów przy starcie komputera robi denerwujące "beep", czasami 2 razy. Można puścić bez regulatora. wtedy tylko zamiast 1600 obr. jest 3000obr. Wtyk jest 3 pinowy i nie mogę regulować z poziomu biosu, chyba ze podepnę do innego gniazda, na innym gnieździe natomiast jest minimum 8V i kółko się zamyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 HP-100 podobno jest wydajniejsze. Tylko nie wiem gdzie to mi mignelo. W kazdym razie watpliwosci mam czy to byla wydajniejsza konstrukcja ( czyli radiator) czy cooler ogolnie [;Jaka Twoim zdaniem jest "bezpieczna" maksymalna praktycznie masa chłodzenia na "zawieszeniu" z AM2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 http://pclab.pl/art25387.html o tutaj cos jest mozna poczytac. Za Pentagramem przemawia to ze latwo mozna zmienic wentylator na np Fandera 92mm. Wydajnosciowo oba coolery powinny byc zblizone. Zalezy od obrotow. U Freezera moze byc gorzej z wymiana wentyla chociaz na upartego by sie pewnie dalo na tych gumkach. Mialem wentylator tego typu Arctic Fan 8L i bylem srednio zadowolony. Niby na Freezerze jest 92mm ale konstrukcja ta sama. Jesli nie zamierzasz zmienic wentyla mimo wszystko Freezera bedzie lepszym rozwiazaniem poniewaz mozna bardziej skrecic obroty. Pentagram wart uwagi ale ze zmiana wentyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jaka Twoim zdaniem jest "bezpieczna" maksymalna praktycznie masa chłodzenia na "zawieszeniu" z AM2 ?Nominalnie to 460g, o ile mnie pamięć nie myli. Praktycznie można spokojnie nawet 1kg, pod warunkiem wsparcia backplate'em od spodniej strony płyty. Zapominacie też, że Pentagram jest mniejszy od Freezera. Ja bym jeszcze się zastanawiał nad CoolerMaster Hyper TX :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Praktycznie można spokojnie nawet 1kg, pod warunkiem wsparcia backplate'em od spodniej strony płyty.Phi, na śruby + backplate to i można ze 3kg wieszać spokojnie :P 1kg to bez backplate normalnie się zakłada. Edytowane 13 Czerwca 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 (...) Regulator obrotów przy starcie komputera robi denerwujące "beep", czasami 2 razy. Można puścić bez regulatora(...) jest na to rada: rozebrac regulator i "rozbroic" beeper - ja tak wlasnie zrobilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 A nie lepiej doplacic pare złotych wiecej i wziac NXC-100 Cu ?? To 652g czystej miedzi. Nie bedzie lepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 jest na to rada: rozebrac regulator i "rozbroic" beeper - ja tak wlasnie zrobilem...Co znaczy "rozbroić"? On jest przylutowany, oderwałeś go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 jest tam takie kolko, chyba z folii aluminiowej - wyjalem je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 A nie lepiej doplacic pare złotych wiecej i wziac NXC-100 Cu ?? To 652g czystej miedzi. Nie bedzie lepszy ?Raczej nie :) Ciepłowody zdecydowanie lepiej przewodzą ciepło niż czysta, lita miedź. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Odświerzę trochę temat. Co lepiej wsiąść? Pentagram czy Freezer? Jak dla mnie cisza nie gra tak szczególnej roli, chyba że któryś jest już na max-a głośny ( mam box-a i nie uważam go za głośnego :)). Na plus dla Pentagrama uważam pewniejszy montaż :) Więc co lepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Odświerzę trochę temat. Co lepiej wsiąść? Pentagram czy Freezer? Jak dla mnie cisza nie gra tak szczególnej roli, chyba że któryś jest już na max-a głośny ( mam box-a i nie uważam go za głośnego :)). Na plus dla Pentagrama uważam pewniejszy montaż :) Więc co lepsze ?Jakiej odpowiedzi szukasz? Subiektywnej opinii? Znajdziesz je w tym temacie. Rzeczowej opinii? Znajdziesz je również w tym temacie. Ewentualnie w szukajce wstukaj "HP-100" i już. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Odświerzę trochę temat. Co lepiej wsiąść? Pentagram czy Freezer? Jak dla mnie cisza nie gra tak szczególnej roli, chyba że któryś jest już na max-a głośny ( mam box-a i nie uważam go za głośnego :)). Na plus dla Pentagrama uważam pewniejszy montaż :) Więc co lepsze ? Pentagram jest trochę wydajniejszy. Głośność porównywalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu14 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Mam aktualnie w domu tego pentagrama i freezera 64 pro. Moge zrobić porównanie na 12V i 5V. Jeśli chodzi o cisze to freezer zdecydowanie cichszy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek001 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 am aktualnie w domu tego pentagrama i freezera 64 pro. Moge zrobić porównanie na 12V i 5V. Jeśli chodzi o cisze to freezer zdecydowanie cichszy.. A Freezer z PWM czy bez?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu14 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Bez PWM podobnie jak pentagram... Mam też w domu freezera 64 nonPro ale chyba niema sensu go testować bo już niemożna go właściwie dostać... Moja recenzja porównawcza wstrzymana do czasu aż dostane papsty 92mm Są za śmiesznie niską cene na allo. http://www.allegro.pl/item216841936.html Jako grzałka posłuży mi sempron 2800+ puszczony na 1.55V. Zobaczymy co lepsze... Edytowane 17 Lipca 2007 przez spychu14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...