Skocz do zawartości
Grimlock

Tomb Raider Underworld (Tomb Raider 8)

Rekomendowane odpowiedzi

sorki ale kiedy ona w końcu będzie idealna?? mam wrazenie, ze to nadal half-manekin.

ta powinni jej w koncu zaaplikowac kilka brodawek, korzajek itp ;)

Moze w 26 czesci pod tytulem z pamietnika Lary Croft sie doczekamy ;)

Edytowane przez znafca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pytania Plusk'a

To nie jest kwestia technologii, bylibyśmy w stanie jeszcze bardziej 'urzeczywistnić' Larę. Jednak nie chcemy tego - to wciąż jest tylko postać, symbol, a nie prawdziwa kobieta

Odpowiedź Crystal Dynamics ;)

Jankes...parę lat to ona faktycznie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pytania Plusk'a

Odpowiedź Crystal Dynamics ;)

Jankes...parę lat to ona faktycznie ma :D

No to jak oni dbają o wizerunek tego symbolu :lol: to na tym ma polegać wirtualny obraz Lary aby można było co roku znaleźć kolejną podobną do niej modelke?? Skoro się tworzy wirtualnego człowieka, to powinien on go przypominać, a nie stawać sie symbolem... plastikowych manekinów. Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się zestarzeje to wtedy będzie czymś nowym? Wtedy zrobią ją niedołężną i będziemy mieli grę z pokraką. I tak już staro wygląda. :) Jest dobrze. Nowe tereny, nowe patenty i będzie się grało cudnie. Nie przesadzajmy z wymaganiami bo jak każdy sypnie garść swoich wymagań to trzeba będzie zrobić z 30 różnych wersji. ;). Jak mówi stare przysłowie: wszystkim nie dogodzisz! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie jestem zadowolony z tej obsuwy. Powiem więcej, jestem mocno wkurzony. Wiosna dość blisko, a mamy czekać do kolejnej wiosny. Nie ładnie. Co do jakości grafiki to na te platformy jak PS2 czy NDS na pewno będzie słabsza. Nie wiem jak na Wii ,ale na PC ma być ponoć najładniejsza. Mnie najbardziej ciekawi ten interaktywny świat o którym pisano.Ciekawe jak to wpłynie na samą rozgrywkę.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motion capture i inne nowości w TR: Underworld

Magazyn Game Informer opublikował wywiad z Ericiem Lindstormem, dyrektorem kreatywnym Crystal Dynamics, na temat Tomb Raider: Underworld. Eric potwierdził podtytuł gry, tłumacząc jego wybór tym, że Zaświaty są wspólnym motywem, który towarzyszy Larze przez całą nową przygodę i występuje w mitologii starożytnych kultur.

Lindstorm zdradził także informacje o rozgrywce. Wspinanie się, strzelanie i rozwiązywanie zagadek zostały zintegrowane. Twórcy zastanawiają się nad tym, co nowego mogłaby zrobić Lara. Jest to główna idea przyświecająca developerowi podczas tworzenia gry.

Game Informer przynosi także inne wieści na temat Tomb Raider: Underworld, włączając w to nowe opcje walki, ulepszony wachlarz ruchów oraz nowe możliwości chwytania, które sprawią, że będzie można chwycić się każdego obiektu, manipulując nim, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Magazyn informuje także o skorzystaniu przez ekipę Crystal Dynamics z metody motion capture, czyli techniki tworzenia animacji postaci w grach komputerowych, sprawiającej, że ruchy tej postaci wyglądają płynniej i realniej. Technika ta polega na nagrywaniu kamerą ruchów prawdziwego człowieka i przenoszeniu ich do komputera. W nagraniach motion capture do TRU uczestniczyła wybitna mistrzyni olimpijska, Heidi Moneymaker.

Źródło: LaraCroft.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plusk a wiedziales ze w samochodach juz od pewnego czasu sa stosowane "tak zwane" poduszki powietrzne? Ponoc zapewniaja one bezpieczenstow podczas zderzen!!!!

Ten "nius" jest mniej wiecej takiej rangi. Tez czytalem to z pewnym zażenowaniem

Mysle ze dla kogos kto nie zaczal wczoraj grac i wie ze kazda gra juz jest robiona ta technika wazniejsze ze to ze animacja jest sprawka pani ktora jest bardzo elastyczna i ponoc olimpiade wygrala.

Jednak to co mnie naprawde rozbawilo to nazwisko tej pani : "Moneymaker" - LOL!!! oj bedzie ich to spoko kosztowalo.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglaby sie w cholere zestarzec, bo juz nudna ta seria jest.

To jak nowe przygody James'a Bonda. Bond zawsze żyje współcześnie, co jakiś czas muszą zmienić aktorów. Pewnie komuś to przeszkadza ale gdyby mieli się trzymać timeline'u to nowe przygody "Agenta Jej Królewskiej Mości" już dawno by nie wychodziły....Tego chcesz z TR? Dla mnie nie ma znaczenia czy te części są ze sobą w ogóle powiązane. Przy kilku częściach można coś takiego zrobić ale nie przy takiej serii (ósma cześć...). Masz usiąść przed monitorem/telewizorem i miło spędzić czas ;).

Plusk a wiedziales ze w samochodach juz od pewnego czasu sa stosowane "tak zwane" poduszki powietrzne? Ponoc zapewniaja one bezpieczenstow podczas zderzen!!!!

Ten "nius" jest mniej wiecej takiej rangi. Tez czytalem to z pewnym zażenowaniem

Mysle ze dla kogos kto nie zaczal wczoraj grac i wie ze kazda gra juz jest robiona ta technika wazniejsze ze to ze animacja jest sprawka pani ktora jest bardzo elastyczna i ponoc olimpiade wygrala.

Jednak to co mnie naprawde rozbawilo to nazwisko tej pani : "Moneymaker" - LOL!!! oj bedzie ich to spoko kosztowalo.....

Chyba nie korzystali z motion capture od pierwszej części ale mogę sie mylić. Kiedy zaczęli, nie wiem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaję się ,że dopiero od Angel of Darkness stosowali Motion Capture. Przynajmniej tak sądzę po ruchach Croft. W 8 części ja mogę się spodziewać dobrej grywalności ,a przecież w Legend jej nie brakowało. Wielu się zgorszyło się troszkę ,po zagraniu właśnie w TR: AOD i nic dziwnego ,bo ta część jest nudna i strasznie zabugowana. Nudnawy też był Anniversary. Ja tam czekam z niecierpliwością na 8 część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafika nie jest jakas olsniewajaca. Poziom bardzo zblizony do ostatniej czesci. Ale za to wymagania beda nizsze. Dla mnie bomba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe rendery poprawionej Lary. Dokonano wiele widocznych zmian, szczególnie w twarzy. Policzki nie są już tak zapadnięte :)

RENDER 1

RENDER 2

RENDER 3

RENDER 4

RENDER 5 ( Lara z TRL i TRU )

źródło: laracroft.pl

EDIT: Czy mi się tylko wydaje czy Croftówna coraz bardziej przypomina Karimę Adebibe ?

Edytowane przez Pawel7332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym wolał by Lara stała się ostrą gorącą kobitą, bliską 4dziestki ;] ... około 36 [; czyli takie laski jak np Charlize Theron :D -nie no ta akurat ma 32-33 ;] to z tymi 4dziechami jednak przesadziłem xD

ale te młode dziewczę w TB to już mi się 'przejadło' ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a czy to takie ważne jak wygląda i ile lat ma ta seria ? Dla mnie głównie liczy się gameplay. Lara jest w tym momencie dla mnie tylko takim ładnym dodatkiem. Przy Legend świetnie się bawiłem i gra wcale mnie nie nudziła. Jedyne zastrzeżenie do tej gry jakie mam to, że jest za krótka i denerwuje mniej ten celownik przy strzelaniu. Jak Underworld będzie trzymał poziom Legend, a przy tym będzie dłuższy z pewnością kupię tą grę. I to zarówno na PC jak i na Xbox'a .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi