Skocz do zawartości
Grimlock

Tomb Raider Underworld (Tomb Raider 8)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sluchajcie jest mi ktos w stanie doradzic czy da rade jakos pozmieniac ustawienia w grafice w tej grze zeby dalo jako tako pograc?

Moj komp to:

Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATA300 (ST3160815AS)

plus drugi dysk tej samej firmy tylko ze 500 gb.

procesor AMD Athlon 64 3200+ BOX (AM2) Orleans

DDR2 800MHz Geil Ultra (4x 512MB) CL4

GeForce 7600GS Galaxy 128MB Zalman

asus m2n4 sli

zasilacz modecom pfc 2.0 400

Wiem ze na te czasu to juz bieda.

Ale np call of duty waw chodził calkiem calkiem - a w to sie nie da grac nawet na minimum.

Edytowane przez krawat88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Underworld nie wywarło na Was wrażenia części zbyt podobnej do Anniversary? Bo ja jak oglądam gameplaye nowej części to wiele z nich bardzo przypomina poprzednią. Np. Tam gdzie Lara jeździ motorkiem w zimowej porze, to bardzo przypomina mi City of Vilcabamba w Peru, znane w Anniversary. Podobnie jest tam, gdzie Lara biega i wspina się po przeróżnych skałach, przy czym wszystko jest porośnięte zielenią. ;] Bardzo mi to przypomina teren z Anni, gdzie bohaterka musiała walczyć z T-Rexem. Nie uważacie, że jest w tym bardzo podobnie? Dotąd wszystkie części uważam, że się klimatycznie upodabniały do siebie, ale jednak "coś" je różniło, a tu mam wrażenie jakbym oglądał gameplay z przedostatniej części. ;) Oczywiście, nie tępię najnowszej części. Lara prezentuje się moim zdaniem lepiej, no i nareszcie nie biega zimą w podkoszulku. :D Są też ładne nowości, jak np. gra w palącej się posiadłości Croftów itp. ;) Ogółem gra na "+" wygląda po tym co oglądałem, chociaż pewne momenty będą dziwnie znajome. Kupuję wkrótce. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbował ktoś z Was uaktywnić Depth of Field w tej grze poprzez edycję rejestru? Zrobiłem tak jak pisali na stronce o TR, nawet zrestartowałem kompa, ale efektu nie ma żadnego. Stery 9.1, wersja gry 1.1.

Swoją drogą gierka świetna, podoba mi się bardziej od Legend, gdzie tylko parło się do przodu. Szkoda, że sprzedała się średnio i Eidos zwolnił sporą część ekipy CD. :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kotekkotek

Próbował ktoś z Was uaktywnić Depth of Field w tej grze poprzez edycję rejestru? Zrobiłem tak jak pisali na stronce o TR, nawet zrestartowałem kompa, ale efektu nie ma żadnego. Stery 9.1, wersja gry 1.1.

Swoją drogą gierka świetna, podoba mi się bardziej od Legend, gdzie tylko parło się do przodu. Szkoda, że sprzedała się średnio i Eidos zwolnił sporą część ekipy CD. :sad:

Ten efekt działą tylko na radkach z serii 48xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie krzycz. Aby przejść ośmiornicę trzeba odblokować mechanizm, który uniesie ten kolczasty "żyrandol" do góry. Aby to zrobić musisz się dostać do dwóch pomieszczeń, po lewej i prawej od ośmiornicy. Powinny tam być dźwignie, które odblokowują ten mechanizm. Poszukaj dobrze, a na pewno je znajdziesz. Potem jak już odblokujesz mechanizm w pomieszczeniu po lewej stronie i w drugim pomieszczeniu po prawej stronie, to wracasz do pomieszczenia z ośmiornicą. Tam odnajdujesz dźwignie, która unosi "żyrandol" do góry. Po tym zerkasz na łańcuchy. Na jednym i drugim są słabe punkty, które trzeba ręcznie zestrzelić. Wciskasz tryb celowania i strzelasz w te łańcuchy, a konstrukcja spada potworowi na łeb.

EDIT: Widzę, że post został usunięty zanim zdążyłem napisać swój. Ale zostawię go byś sobie poczytał. A następnym razem to poszukaj sobie solucji. To takie trudne?

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie krzycz. Aby przejść ośmiornicę trzeba odblokować mechanizm, który uniesie ten kolczasty "żyrandol" do góry. Aby to zrobić musisz się dostać do dwóch pomieszczeń, po lewej i prawej od ośmiornicy. Powinny tam być dźwignie, które odblokowują ten mechanizm. Poszukaj dobrze, a na pewno je znajdziesz. Potem jak już odblokujesz mechanizm w pomieszczeniu po lewej stronie i w drugim pomieszczeniu po prawej stronie, to wracasz do pomieszczenia z ośmiornicą. Tam odnajdujesz dźwignie, która unosi "żyrandol" do góry. Po tym zerkasz na łańcuchy. Na jednym i drugim są słabe punkty, które trzeba ręcznie zestrzelić. Wciskasz tryb celowania i strzelasz w te łańcuchy, a konstrukcja spada potworowi na łeb.

EDIT: Widzę, że post został usunięty zanim zdążyłem napisać swój. Ale zostawię go byś sobie poczytał. A następnym razem to poszukaj sobie solucji. To takie trudne?

Dzieki stary! Juz normalnie sil nie mialem! Dawno nie gralem w tego typu gierki i napewno nie wpadlbym na to! Jeszcze raz dziekowa!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mam tego patcha i gra rzeczywiscie wlaczyla sie duzo duzo szybciej, ale sama rozgrywka wyglada tak samo - czyli co chwile zacinka.

Nie ma siły na takim sprzęcie.

Też próbowałem w to pograć i na podobnym sprzęcie totalna lipa.

Czekam na poważniejsze gry aby upgradować kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam problem z Valhali . Nie wiem jak się dostać na ostatni młot. Łańcuchy idą w drugą stronę i nie mogę sobie poradzić z przejściem pomoże ktoś ????? :damage_wall:

Łańcuch tym razem będzie trochę utrudniał sprawę, bo porusza się w przeciwnym kierunku – nie jest to jednak duży problem, wystarczy wciskać rytmicznie przycisk akcji, a Lara przyspieszy.

World of Tomb Raider - Oficjalna Polska Strona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi