pentliczek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mam problem jak klikam na START/Wyłącz to pojawia się klepsydra i muszę pare minut czekać aż się włączy okienko z wyłączaniem itd. Problem występuje po kilkunasto minutowej pracy z windowsem, po tym jak włącze windowsa jest OK. Próbowałem czyścić rejestr, skanować dysk, defragmentować, bawiłem się jv16, odkurzaczem i dalej nic. Dawałem logi na forum i nie wykryto żadnego robaka/trojana, tak więc co jeszcze może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Sterownik jakiegoś urządzenia. Najbardziej podejrzane są sieciówki oraz urządzenia na USB (np. modem). Zaraz po uruchomieniu kompa włącz przeglądarkę, załaduj jakąś stronę i wyłącz kompa. Jeśli problem wystąpi, to winny jest sterownik modemu/sieciówki czy przez co się tam łączysz. Można spróbować zainstalować od nowa lub zainstalować inny - starszy/nowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Mam modem z chello, a sieciówka zintegrowana. Otworzyłem firefoxa i po paru minutach uzywania normalnie sie wylacza, dopiero gdzies po godzinie taki blad wyskakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Może więc co innego? Kamerka internetowa? Karta LAN? Tuner TV? Przy zamykaniu włącz Menedżer programów (domyślnie Ctrl+Alt+Del) i zobacz, jakie procesy najbardziej zajmują procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 żadnej kamerki nie używam, karty lan równiez i tunera też, jedynie mam tv do komputera podłączony ale to idzie ze sterowników karty graficznej więc chyba przyczyną nie jest a najwięcej wykorzystuje: firefox.exe :|| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 5% to prawie tyle co nic. Co innego, gdyby brał wtedy 99%. A jak wyłączysz FF i dopiero zamykasz system, to jest tak samo? A może już wcześniej go wyłączasz? Instalowałeś może ostatnio wtyczkę jakąś do FF? Ogólnie, co ostatnio zmieniałeś? Jakieś nowe sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Nawet jak FF jest wyłączone to dalej tak jest. Ostatnio: Dodałem nową karte graficzną, ale to już jakieś 2 tygodnie temu, a problem występuję od tamtego piątku jakoś. Możliwe, że przeinstalowywałem firefoxa bo coś mi się kojarzy - może spróbuje odinstalować i zainstalować jeszcze raz.. Sterowniki do karty graficznej mam te najnowsze nVidii 94.24 czy jakoś tak i zainstalowałem je od razu po włożeniu grafy.. oczywiscie przed usunieciem starych uzylem Drive Cleaner Pro Ponad tydzień temu zabrałem się za kręcenie proca, ale na standardowych taktach występuje to samo, grafika też podkręcona ale również bez o/c występuje ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wyszukaj pliki/katalogi utworzone tego dnia i będzie jasne. :] Odinstaluj sterowniki grafiki i uruchom kompa bez nich, pobaw się Netem, poużywaj kompa przez godzinę i zobaczy, czy problem nadal występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...