Skocz do zawartości
pentliczek

Problem Z Zamykaniem Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem jak klikam na START/Wyłącz to pojawia się klepsydra i muszę pare minut czekać aż się włączy okienko z wyłączaniem itd.

Problem występuje po kilkunasto minutowej pracy z windowsem, po tym jak włącze windowsa jest OK.

Próbowałem czyścić rejestr, skanować dysk, defragmentować, bawiłem się jv16, odkurzaczem i dalej nic.

Dawałem logi na forum i nie wykryto żadnego robaka/trojana, tak więc co jeszcze może być przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterownik jakiegoś urządzenia. Najbardziej podejrzane są sieciówki oraz urządzenia na USB (np. modem).

Zaraz po uruchomieniu kompa włącz przeglądarkę, załaduj jakąś stronę i wyłącz kompa. Jeśli problem wystąpi, to winny jest sterownik modemu/sieciówki czy przez co się tam łączysz. Można spróbować zainstalować od nowa lub zainstalować inny - starszy/nowszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5% to prawie tyle co nic. Co innego, gdyby brał wtedy 99%.

A jak wyłączysz FF i dopiero zamykasz system, to jest tak samo?

A może już wcześniej go wyłączasz?

Instalowałeś może ostatnio wtyczkę jakąś do FF?

Ogólnie, co ostatnio zmieniałeś? Jakieś nowe sterowniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jak FF jest wyłączone to dalej tak jest.

Ostatnio:

Dodałem nową karte graficzną, ale to już jakieś 2 tygodnie temu, a problem występuję od tamtego piątku jakoś.

Możliwe, że przeinstalowywałem firefoxa bo coś mi się kojarzy - może spróbuje odinstalować i zainstalować jeszcze raz..

Sterowniki do karty graficznej mam te najnowsze nVidii 94.24 czy jakoś tak i zainstalowałem je od razu po włożeniu grafy.. oczywiscie przed usunieciem starych uzylem Drive Cleaner Pro

Ponad tydzień temu zabrałem się za kręcenie proca, ale na standardowych taktach występuje to samo,

grafika też podkręcona ale również bez o/c występuje ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi