Benek88 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Dobra panowie chyba potrzebuję waszej pomocy, mianowicie: złożyłem wszystko do kupy(płyta msi p6n sli-fi, grafa galaxy 7900gs, 2x1GB Goodram, procesor e4300, nagrywarka dvd benq), komp się odpala ale monitor w ogóle się nie włącza, tak jakby miał brak sygnału, dysk podłączony pod sata "chodzi" bo czuję to w rękach ale nagrywarka podłączona pod ata w ogóle nie chce się wysunąć, nie reaguje, tylko jak odłączę taśmę z płyty głównej to wtedy dopiero się wysuwa. Jak jest podłączony sam dysk to monitor też się nie włącza. nie wiem co źle zrobiłem, może jakiegoś zasilania nie podłączyłem pod płytę główną, nie wiem, sam nie wiem, grafika startuje, przynajmniej wiatrak na niej. poradźcie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wszystkie kable zasilajace sa podpiete? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek88 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wszystkie w sensie ten "długi" czyli 24pinowy i dodatkowe zasilanie do karty graficznej? Jeżeli tylko te to tak, są podłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 A 8Pin miedzy wyjsciami a radiatorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek88 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 jego tez trzeba podpiąć? nie wiem czy z zasilki wychodzi taki 8pin ale wychodzi 4 pin a na plycie te 4 piny od góry w tym osmiopinie mialem taka zaslepka zaslaniete. Wieć to też trzeba podłaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Napisze najkonkretniej jak moge w tej chwili :rtfm: Nie moja plyta, nie chce mi sie sciagac instrukcji i pozniej szukac dla kogos kto to ma pod reka. Wysili sie... Od tego sa instrukcje zeby wszystko zlozyc do stanu uzywalnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek88 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Mówienie że się nie wysiliłem jest kpina w tej chwili. Wczoraj cały dzień nad tym siedziałem i już ręce mi opadają, naprawdę forum jest dla mnie ostatecznością. Proszę o wypowiedź użytkowników posiadających tą płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Benek88 napisał(a): Mówienie że się nie wysiliłem jest kpina w tej chwili.Kpiną w tej chwili jest to że nie zajrzałeś do instrukcji, gdzie jest napewno napisane że ten kabel trza podłączyć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 "Mówienie że się nie wysiliłem jest kpiną w tej chwili." Z instrukcji do podobnej płyty Msi ATX 12V Power Connector: JPW1 This power connector is used to provide power to the CPU. Masz instrukcje i się męczysz, masz napisane wszystko! Jak nie ma takiej wtyczki w zasiłce to chyba jasne o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Jakby nie trzeba było podpinać to MSI by nie robiło takiego gniazda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 mam tą płytę i trzeba to podpiąć tyle że 4 piny są zaślepione(te od góry) jest to normalna wtyczka 4 pinowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek88 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgadnijcie gdzie był problem... Trzeba było podłączyć 4pinowe gniazdko :P Aż mi wstyd :) :oops: Temat do zamkniecia i wywalania w czorty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Witam! Mam ten sam problem! Tylko ze ja posiadam plyte MSI P6N SLI-FI V2. Komputer w ogole nie reaguje. Naciskam power i nic... na obrazku pokazane jest co podlaczylem. Dodam ze na plycie pali sie jedna dioda... W instrukcji opisana jest jako "Lights when 5V Stand By power is functional." wiec chyba powinna sie palic.. Ehhhh juz sam nie wiem :mur: POMOZCIE! Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 A clr cmos robiłeś? Czy ta dodatkowa karta do wyboru trybu single/sli napewno jest włożona poprawnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 karta jest wlozona poprawnie. clr cmos nie robilem. A co to w ogole daje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 A chociaż by to że poprawnie wykryje proca a nie będzie go próbował odpalić na jakichś dziwnych wartościach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jeszcze spróbuj bez moleksa, bo nie jest on niezbędny. Oprócz tego sprawdź, czy owa zwozka clear cmos jest we właściwej pozycji, Jeśli jest w pozycji na czyszczenie, wtedy nawet wiatraki nie ruszą. Również sprawdź, czy masz wentylator podpięty do odpowiedniego gniazda koło procka- jeśli do innego, wówczas może działać zabezpieczenie. Sprawdź również, czy nie ma zwarcia od spodu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Cytat Jeszcze spróbuj bez moleksa, bo nie jest on niezbędny. Oprócz tego sprawdź, czy owa zwozka clear cmos jest we właściwej pozycji, Jeśli jest w pozycji na czyszczenie, wtedy nawet wiatraki nie ruszą. Również sprawdź, czy masz wentylator podpięty do odpowiedniego gniazda koło procka- jeśli do innego, wówczas może działać zabezpieczenie. Sprawdź również, czy nie ma zwarcia od spodu płyty. Bez moleksa juz probowalem... A gdzie jest ta zworka clear cmos? Sorry za lamersie pytania ale to moj pierwszy komp ktorego skladam :P. Myslalem ze dam rade a tu lipa :( EDIT: OK. Znalazlem. Zworka ustawiona jest na Keep Data. Wentylator podpiety jest prawidlowo. Nawet w instrkcji tak jest ;). I kolejne lamerskie pytanie: jak sprawdzić czy nie ma zwarcia od spodu plyty? :P Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Cinek91 napisał(a): EDIT: OK. Znalazlem. Zworka ustawiona jest na Keep Data. Wentylator podpiety jest prawidlowo. Nawet w instrkcji tak jest ;). I kolejne lamerskie pytanie: jak sprawdzić czy nie ma zwarcia od spodu plyty? :POdpalając płytę poza obudową. Jesteś pewny, że dobrze podłączyłeś przycisk Power? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Power na pewno podlaczylem dobrze bo sprawdzalam kilka razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja bym zrobił tak: Płytę poza obudową, podłączyć tylko procek, chłodzenie, kartę graficzną i ram, zasilacz. Zrobić clear cmos. Odpalać śrubokrętem zwierając piny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) OK. Po poludniu sprobuje. Jak cos to bede pisal ;] EDIT:Dalej nic... Wyjąłem płytę główną podłączyłem wszystko i się nie włącza. Więc albo źle coś robię albo jakaś część jest wadliwa :( Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wyciągnij grafę i pamięci, spróbuj odpalić z samym prockiem. Albo jak masz jak skombinuj inne ramy i proca, by sprawdzić czy MOBO nie jest dead. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Niekompatybilność zasilacza jeszcze może być. Jaki zasilacz? Gdyby ramy czy grafa była uwalona, to chociaż wiatraki by się kręciły, a tutaj nawet tego nie ma? Edytowane 21 Czerwca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Zasilacz Pentagram SilentForce 460W. Wiatraki sie nie kreca. Zero reakcji na power. Po podłaczeniu zasilania zapala sie tylko jedna dioda na mobo. Komp to: C2D E6320 MSI P6N SLI-FI V2 2x 1GB Patriot GeForce Galaxy 7900GS Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Odpalaj na jednej kosci w kolejnych slotach... Chyba ze to robiles... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 To tez go nie rusza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Nawet wiatraki nie drgna? Wyciagnij pamiec i grafike... W sumie wyciagnalbys wszystko zeby poszlo najpierw napiecie na plyte i podlaczony byle jaki wentylator sie zaczal krecic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Orgiusz napisał(a): Nawet wiatraki nie drgna? Wyciagnij pamiec i grafike... W sumie wyciagnalbys wszystko zeby poszlo najpierw napiecie na plyte i podlaczony byle jaki wentylator sie zaczal krecic... Odłączyłem wszystko co mozliwe i zostawiłem tylko procka i chlodzenie. Nic nie dalo. Zero reakcji. Komp zachowuje sie tak, jakby zasilacz byl padniety jednak jakis prad dochodzi bo dioda na plycie sie swieci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Hmm... 3 opcje zostaly - padnieta plyta - tu moze jeszcze pomoc ClearCMOS, uwalony socket - mamy zwarcie na procku :zonk: oraz zasilacz.... Gdybys mial jakis podrzedny w zapasie zeby tylko wystartowal gola plyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...