KvaN Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zobacz czy nie masz czasami nóżek powyginanych w sokecie, nie wiem jak można je wygiąć, mi się nigdy nie udało, a z drugiej strony wiem że są częsta przyczyną zwarć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 A jak zrobic tego ClearCMOSa? Wystarczy tylko przelozyć zworke na clear i podlaczyc kabel do zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Myślałem, że już dawno to zrobiłeś. Masz przełożyć na clear, a po kilku sekundach ponownie na keep data. Druga opcja, to wyjąć na chwilę baterię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Procedura u wszystkich producentow jest taka sama? Bo troche watpie - na mojej trzeba wyjmowac baterie i dopiero wtedy na ~5 sek przestawiac jumper. Pocztaj instrukcje. W koncu jest ona po to zeby bezproblemowo zlozyc kompa do stanu uzywalnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) W instrukcji jest napisane ze trzeba tylko przelozyc zworke na clear. Ale cz kabel od zasilacza musi byc podlaczony? :oops: Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Cinek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Musi być odłączony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 CLR CMOS nie pomogł. Hmmm... Zaraz sprawdze te nozki na socketcie... W sumie moglo cos sie z nimi stac bo zakladanie chlodzenia mi zbytnio nie wychodzilo... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Spróbuj odpalić jeszcze sam zasilacz, podłączasz jakiś napęd pod moleksa i w głównej wtyczce atx łączysz zielony kabelek z obojętnie jakim czarnym, wtedy zasilacz powinien "ożyć". http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 A czy mam 100% pewnosc ze nic nie spale? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Skoro jest to opisane w faq, to chyba nie. :D "Chcesz uruchomić zasilacz bez płyty głównej? Takie tematy tez już były. Połącz Zielony z Czarnym we wtyczce ATX. Pamiętaj, że zasilacz musi być obciążony!!! (wystarczy stary napęd CD-ROM lub HDD, niekoniecznie 100% sprawny)." Robisz dokładnie to co jest tam opisane, sam próbowałem i działa :) , tyle że mój zasilacz nie był w tedy całkiem sprawny :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 to mi wygląda na zasiłacz, sprawdz na innym. Widziałem już w życiu pare kompów krtóre na power button nie reagowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 OK. To wina zasilacza :/. Jeszcze bede probowal go reanimowac tak jak napisal WestCoach. Tylko tam jest napisane zeby podpiac jakis stary naped... Wiec chyba jest jakies ryzyko ze sie spali ;]. Nie mam zadnego starego napedu... Na pewno nic sie nie stanie mojej nowej nagrywareczce jesli nia obciaze zasilacz? :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Moim zdaniem nie, gdyby miała się spalić to chyba tak by się stało już przy pierwszej próbie odpalenia kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 AHA ;]. A podczas laczenia zielonego i czarnego zasilacz ma byc podlaczony do pradu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Eh ale męczysz :-P Ja to zrobiłem tak że podłączyłem zasilacz do sieci, wziąłem wcześniej przygotowany drucik przez gumową rękawiczkę (nie wiem czy to potrzebne pewnie nie :lol: ) i wpiąłem do wtyczki atx i tyle. :) Edytowane 21 Czerwca 2007 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 OK. Bede probowal ;]. Pewnie i tak zasilacz bede musial znowu odeslac na gwarancje :/. I dzieki wszystkim za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...