Skocz do zawartości
Benek88

Składanie Kompa- Nie Wiem W Czym Tkwi Problem ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj odpalić jeszcze sam zasilacz, podłączasz jakiś napęd pod moleksa i w głównej wtyczce atx łączysz zielony kabelek z obojętnie jakim czarnym, wtedy zasilacz powinien "ożyć".

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jest to opisane w faq, to chyba nie. :D

"Chcesz uruchomić zasilacz bez płyty głównej? Takie tematy tez już były.

Połącz Zielony z Czarnym we wtyczce ATX. Pamiętaj, że zasilacz musi być obciążony!!! (wystarczy stary napęd CD-ROM lub HDD, niekoniecznie 100% sprawny)."

Robisz dokładnie to co jest tam opisane, sam próbowałem i działa :) , tyle że mój zasilacz nie był w tedy całkiem sprawny :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. To wina zasilacza :/. Jeszcze bede probowal go reanimowac tak jak napisal WestCoach. Tylko tam jest napisane zeby podpiac jakis stary naped... Wiec chyba jest jakies ryzyko ze sie spali ;]. Nie mam zadnego starego napedu... Na pewno nic sie nie stanie mojej nowej nagrywareczce jesli nia obciaze zasilacz? :-P :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh ale męczysz :-P

Ja to zrobiłem tak że podłączyłem zasilacz do sieci, wziąłem wcześniej przygotowany drucik przez gumową rękawiczkę (nie wiem czy to potrzebne pewnie nie :lol: ) i wpiąłem do wtyczki atx i tyle. :)

Edytowane przez WestCoach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi