Ashti Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Przymierzam się do zakupu monitora LCD 19'' i z dotychczasowego przeglądania propozycji róznych producentów wyszło mi, że optymalny będzie któryś z modeli Samsunga - 940fn lub 971p. Skłaniałabym się w stronę 971p ze względu na lepszy czas reakcji i kontrast, ale z drugiej strony czytałam, że przy ciemnych barwach występuje w nim silne smużenie. Monitor potrzebny mi jest zarówno do codziennego użytku, jak i do obróbki zdjęć, grafiki oraz do oglądania filmów. Jestem w kropce, nie wiem czy jest sens kupować droższy model dla 2ms różnicy, szczególnie że niepokoją mnie te informacje o smużeniu. Czy ktoś mógłby coś doradzić, ewentualnie zaproponować inny monitor odpowiedni do moich celów i wymagań? Zależy mi jednocześnie na bardzo dobrym odwzorowaniu kolorów (grafika) jak i przyzwoitym czasie reakcji (filmy). Cena jest kwestią drugorzędną, ale miło by było, gdyby mieściła się w 1200-1500zł. Z góry dziękuję za pomoc i porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 971P na PVA ma 262 tys kolorów ( jak modele na TN ) ale korzysta w mieszaniu barw z ditheringu ... tak czy inaczej do zabaw z grafiką nie polecam ani jednego ani drugiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...