Skocz do zawartości
Kylo123

Rozmazany Ekran (r9800pro)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od pewnego czasu w grach przy trybie pełno ekranowym ekran jest rozmazany. Zwiększając rozdzielczosc gry znika ten efekt lub granie w trybie okna. No ale nie kazda gra pozwala na gre w oknie no i wieszkosc gier nie chodzi mi za dobrze przy wysokich rozdzielczosciach. Dodam ze reinstalowałem system i zastosowałem inne sterowniki. Czy moze ktos sie orientuje co to jest za błąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tez po coś zakładam temat..

Pojawia sie problem, bo jak zrobie screena to wszystko na screenie wygląda ok. Czym mniejsza rozdzielczosc gry tym bardziej nieczytelny ekran, mysle ze to nie jest uszkodzenia VGA, znaczy sie mam nadzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jeszcze nie sprawdzałem na innym monitorze.

Mam taki monitor LCD http://allegro.pl/item203459667_hit_monito...s_warszawa.html

Myślę, ze nie jest taki jeszcze najgorszy.

Postram sie sprawdzic jak najszybciej na jakims innym monitorze jeszcze

Przed chwilą pószczałem po kolei test w 3dmarku 03, brałem test Pixel Shader 2.0:

przy roz 640x480 prawie nic nie widac na ekranie

800x600 lekkie pojawienie sie szczegółów

1024x768 zarysy są dojechane lekko ale duzo widac

przy 1280x1024 wszystko jest OK, zadnych problemow z wyswietlaną grafiką.

Zrobiłem kilka zdjęć aparatem cyfrowym monitora gdy dzieje sie ten defekt:

Zdjecie 1

Zdjecie 2

Zdjecie 3

Edytowane przez Kylo123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hatemoder

Mi to ewidentnie wygląda na artefakty. Sprawdź kolego czy chłodzenie Ci wyrabia itp. Bo podejrzewam że karta sie przegrzewa.

No to gratulacje;] A może jednak nie ?? Skoro robi screena i na nim jest okej to myśle ze juz można wykluczyć karte. Może pora zastosowac inne środki. Spróboj poczyścić złacza miedzy monitorem a karta. Przywruć ustawienia fabryczne monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi