Kylo123 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Witam Od pewnego czasu w grach przy trybie pełno ekranowym ekran jest rozmazany. Zwiększając rozdzielczosc gry znika ten efekt lub granie w trybie okna. No ale nie kazda gra pozwala na gre w oknie no i wieszkosc gier nie chodzi mi za dobrze przy wysokich rozdzielczosciach. Dodam ze reinstalowałem system i zastosowałem inne sterowniki. Czy moze ktos sie orientuje co to jest za błąd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Daj jakiegos screena jak to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mernest Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Może chodzi ci o Antialiasing (Antyaliasing, Antyaliasing ), lub może coś nie tak masz z monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196269 A ktoś kiedyś po coś założył temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylo123 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 No ja tez po coś zakładam temat.. Pojawia sie problem, bo jak zrobie screena to wszystko na screenie wygląda ok. Czym mniejsza rozdzielczosc gry tym bardziej nieczytelny ekran, mysle ze to nie jest uszkodzenia VGA, znaczy sie mam nadzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Sprawdzałeś na innym monitorze?, btw jaki masz monitor: crt czy lcd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylo123 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Nie, jeszcze nie sprawdzałem na innym monitorze. Mam taki monitor LCD http://allegro.pl/item203459667_hit_monito...s_warszawa.html Myślę, ze nie jest taki jeszcze najgorszy. Postram sie sprawdzic jak najszybciej na jakims innym monitorze jeszcze Przed chwilą pószczałem po kolei test w 3dmarku 03, brałem test Pixel Shader 2.0: przy roz 640x480 prawie nic nie widac na ekranie 800x600 lekkie pojawienie sie szczegółów 1024x768 zarysy są dojechane lekko ale duzo widac przy 1280x1024 wszystko jest OK, zadnych problemow z wyswietlaną grafiką. Zrobiłem kilka zdjęć aparatem cyfrowym monitora gdy dzieje sie ten defekt: Zdjecie 1 Zdjecie 2 Zdjecie 3 Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Kylo123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jakie masz ustawione odświerzanie dla monitora ? Sprawdź, powinieneś mieć 60MHz. LCD potrafią głupieć jak mają ustwione inne niż 60MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 chyba ty ustawiłeś na swoim 60MHz mi sie nie udało nigdy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StarPad Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Na LCD obraz będzie rozmazany na rozdziałkach mniejszych od natywnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Mi to ewidentnie wygląda na artefakty. Sprawdź kolego czy chłodzenie Ci wyrabia itp. Bo podejrzewam że karta sie przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hatemoder Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Mi to ewidentnie wygląda na artefakty. Sprawdź kolego czy chłodzenie Ci wyrabia itp. Bo podejrzewam że karta sie przegrzewa.No to gratulacje;] A może jednak nie ?? Skoro robi screena i na nim jest okej to myśle ze juz można wykluczyć karte. Może pora zastosowac inne środki. Spróboj poczyścić złacza miedzy monitorem a karta. Przywruć ustawienia fabryczne monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...