Skocz do zawartości
donio

Strony WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Taaaa książki :) Tylko wiesz ja bym chciał np. jakąś strone i żeby tam było opis jakieś skriny i pokazane jak zrobić taką stronke.... Bo niechce mi się czytać jakie są komendy ... Bo to jush mniej więcej wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Photoshopie robisz layout, tniesz go na kawałki i zapisujesz, automatycznie robi sie index.htm z juz rozmieszczoną grafiką. Puźniej juz Html i PHP  :D

Dobra instaluje photoshopa i sie pobawie zobacze morze mi sie uda cos w nim wykumac i uda zrobic stronke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dreamweaver MX- potężny kombajn do projektowania WWW; graficzy. Oryginał niestety powyżej 2000zł chyba...

Ja uczę się www tak, że jak znajdę ciekawą stronkę, to ściągam ją w całości teleportem pro i ładuje do D-MXa i lookam sobie, jak jest zrobiona. Wszystkiego w ten sposób nie wyczaisz, ale dużo...naprawdę dużo.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Photoshopie robisz layout, tniesz go na kawałki i zapisujesz, automatycznie robi sie index.htm z juz rozmieszczoną grafiką. Puźniej juz Html i PHP  :D

powiedz mi jak to jest?

czyli robisz obrazek strony a photoshop ci robi z tego index ta?

bo owszem obrazek strony sie robi najpierw (ja robie w corelu) ale pozniej to trzeba samemu go pociac i zrobic na stronie tabele odpowiednia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo... Front Page ;-) Ale to już chyba sobie darujmy. Najpierw robisz layouta w Photoshopie, reszte w PHP ja robie w Pomocniku PHP (polecam) i jest już strona.

Skąd morzna wziąć pomocnika php??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EditPlus rządzi - to taki bardziej rozbudowany notatnik z podswietlaniem skladni html, php, perla i innych. ma sporo fajnych bajerkow, ale jest to wciaz notatnik (za to duzy +).

co do materialow do nauki - polecam "cwiczenia praktyczne" wydawnictwa helion (prosto opisane, cwiczenia z rozwiazaniami za bardzo niewielkie pieniadze) + manuale z sieci.

ogolnie jesli chodzi o html'a to notatniki rzadza, bez znajomosci html'a howno sie zrobi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Donio - polecalbym ci najpierw nauczyc sie podstaw htmla i robic najprostsze strony bo rzucanie sie od razu na php, photoshopa, flasha i wogole kosmosy nie jest najlepszym sposobem na nauczenie sie htmla.

:D Nie no aż taki osioł to ja niejestem jush robiłem stronki :) Tylko poprostu chciałbym robić jakieś lepszejsze :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Donio - polecalbym ci najpierw nauczyc sie podstaw htmla i robic najprostsze strony bo rzucanie sie od razu na php, photoshopa, flasha i wogole kosmosy nie jest najlepszym sposobem na nauczenie sie htmla.

:D Nie no aż taki osioł to ja niejestem jush robiłem stronki :) Tylko poprostu chciałbym robić jakieś lepszejsze :)

Pozdrawiam

Jeżeli robiłeś już w czystym html, to pokłon, ale jeżeli Twoja strona była zrobiona Front Page`m to najpierw podstawy html, a dopiero później zajmij się kosmosem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EditPlus rządzi - to taki bardziej rozbudowany notatnik z podswietlaniem skladni html, php, perla i innych. ma sporo fajnych bajerkow, ale jest to wciaz notatnik (za to duzy +).

co do materialow do nauki - polecam "cwiczenia praktyczne" wydawnictwa helion (prosto opisane, cwiczenia z rozwiazaniami za bardzo niewielkie pieniadze) + manuale z sieci.

ogolnie jesli chodzi o html'a to notatniki rzadza, bez znajomosci html'a howno sie zrobi...

dokladnie editplus rzadzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi