Skocz do zawartości
geralt20

Samsung 931 Bw Czy Benq Fp94vw ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poczytałem troche o tych monitorkach i w sumie nie wiem który lepszy do gier. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat ? Z tego co czytałem praktycznie nieczym się nieróżnią szkoda tylko że nie ma testu na face to face .

tutaj wklejam linki:

benq: http://benq.pl/products/LCD/?product=764

samsung: http://www.samsung.com/pl/products/monitor...tor19/931bw.asp

Edytowane przez geralt20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem na oczy tego modelu BenQ, więc porównania nie mam, ale śmiało mogę Ci polecić Samsung 931BW.

Zero smużenia w grach (nawet FPP), ładne kolory, w swoim przedziale cenowym to moim zdaniem bardzo dobry wybór.

btw. - zajrzyj do tematu o 931BW tu na forum :)

Edytowane przez pasztecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam ten monitor samsunga i szczerze powiedziawszy po przesiadce z wyśmienitego CRT ten monitor to padaka(931BW)

Fajne kolory?lepszej jakości tapeta i dithering bije po oczach, już nie mówiąc o np.odwzorowaniu ludzkiej skory,gdzie jaśniejsze ,mniej opalone części zmieniają się w białą plamę-wygląda to okropnie.

Filmy-no nie wiem,czerń jest tak czarna, że niewiele czasem widać-kupa jednym słowem.

Magic kolor i magic bright oraz dynamicznych kontrast, to funkcje które więcej psują niż coś dają,obraz po włączeniu takich dopalaczy wygląda co najmniej nieciekawie.

Jedyne plusy to" wygląd, DVI,16:10(jak ktoś lubi) i na tym koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje argumenty są tak samo rzeczowe jak moje. Dla mnie kolory i ich odwzorowanie są świetne. Tapety wyglądają 'ostro', a filmy ogląda się wyśmienicie i nie ma problemów z czernią. Tylko może ja za 800 zł nie wymagałem od tego monitora kosmicznych osiągnięć - jeśli Ty wymagałeś, to gratuluję inwestycji ;) Mam nadzieję że uda Ci się kupić coś dużo lepszego w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie zakupiłem samsunga 931 bw. biorąc pod uwagę że nie pierwszy raz stykam się z monitorem LCD, parę przetestowałem w domciu, kilka w pracy to na gorąco mogę powiedzieć że .........hmmmmmmmm

- wygląd: jak na mnie wypas, wykonanie super, proste, eleganckie - benek FP94VW nie jest tak dobrze wykonany i tak fajnie nie wygląda ale oczywiście może się komuś benek bardziej podobać, rzecz gustu,

- żadnym bad pikseli na dzień dobry co się zdarza u benków - oglądałem kilka różnych modeli na wystawie i się przeraziłem bo prawie każdy miał babola (no moze połowa, większa ) :blink:

- jasność porażająca! - chyba że miałem wcześniej doczynienia z kiepskimi matrycami bo ta mi oczy oczy wypala a mam ustawione na 30%

- filmy, gry jak na mnie ogień, filmik na cały ekran-PIKNIE!, gry-na razie włączyłem kilka na próbę i SHOCK!....... panorama do multimediów jak najbardziej (ale nie tylko!),

- I CO NAJWAŻNIEJSZ FORUM.PUREPC.PL WYGLĄDA ZAJERĄBIŚCIE! :wink2: :wink2: :wink2: posty ładne, na cała długość ekranu, SUPER!]

sie rozpisałem a obok jest temat odnośnie samsunga.....i wszystko ładnie opisane co i jak....eeeehh stupido :oops:

Edytowane przez lukebed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi