Skocz do zawartości
demisen

Studia [ Turystyka @ Wwa ] - Jak To Jest ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, czekam na wyniki matury i mam pytanie. Jak to teraz jest ? Czy to prawda, że muszę się gdzieś rejestrować ONLINE [ tak jak łepki z gimnazjum ?] ? Czy ktoś z was studiuje turystykę w WWA i może polecić jakąś uczelnie ? [ tylko bez przesady z $ :P ]. Jakiej szkoły unikać i dlaczego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc. Ja studiowałem turystykę w WSE Almamer. Obecnie zrobiłem licencjata i zastanawiam sie co dalej. Jezeli chodzi o tą uczelnię to praktycznie nie musiałem przez 3 lata się uczyc , w ciągu roku wogóle do szkoły nie chodziłem . Nie jest to wymagająca uczelnia ani wymagający kierunek, tak jak ATH napisał płacisz i to juz praktycznie wystarczy. zbyt wiele się nie nauczyłem w tej szkole. Ogólnie to odradzam ci turystykę . Pełno osób to teraz konczy a rynek pracy nie oferuje zbyt wielu perpektyw dla absolwentów. Jak dla mnie zupełnie nie perspektywistyczny kierunek , a oferty pracy to praca b.kiepsko płatna jak na Warszawę. Pzdr.

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc. Ja studiowałem turystykę w WSE Almamer. Obecnie zrobiłem licencjata i zastanawiam sie co dalej. Jezeli chodzi o tą uczelnię to praktycznie nie musiałem przez 3 lata się uczyc , w ciągu roku wogóle do szkoły nie chodziłem . Nie jest to wymagająca uczelnia ani wymagający kierunek, tak jak ATH napisał płacisz i to juz praktycznie wystarczy. zbyt wiele się nie nauczyłem w tej szkole. Ogólnie to odradzam ci turystykę . Pełno osób to teraz konczy a rynek pracy nie oferuje zbyt wielu perpektyw dla absolwentów. Jak dla mnie zupełnie nie perspektywistyczny kierunek , a oferty pracy to praca b.kiepsko płatna jak na Warszawę. Pzdr.

A co smieszne:

ALMAMER Wyższa Szkoła Ekonomiczna znalazła się na 5 miejscu w kategorii „Niepaństwowe wyższe szkoły biznesu i zarządzania” oraz również na 5 miejscu w kategorii „Turystyka i rekreacja” w opublikowanym przez „Wprost” Rankingu Szkół Wyższych 2007. ALMAMER poprawiła swój ubiegłoroczny wynik z rankingu „Wprost” (miejsce 6) i wyprzedziła kilkadziesiąt innych uczelni niepaństwowych z całej Polski.

Ja tam poszedlem z jednego wzgledu - na licencjacie mialem program nauczania i wykladowcow z AWF'u i dzieki temu przepisali mi ~60% przedmiotow na pierwszym roku. :lol2:

A co do rynku - robisz instruktora na to co Cie interesuje i sobie zyjesz. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi