Skocz do zawartości
ziele505

Tweaks.pl - Przyśpieszanie I Optymalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem specjalistą ds. webmasteringu na dość sporym moim zdaniu portalu http://tweaks.pl/ i prosiłbym o jego oceny :)

Mam nadzieję, że zainteresuje was zarówno strona jak i forum...

Liczę na wasze pozytywne oceny i komentarze co mamy zmienić B-)

(Portal był już publikowany w czasopiśmie kś i w tym roku otrzyma nowy cms)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż jestem cżłowiekiem spokojnym i szanuję konkurencję jednak twojego zachowania nie zniosę...

Jest pan konkurentem naszego portalu, ale szacunek nalezy się i dla przeciwnika. Pańskie zachowanie ubliża mi i ekipie portalu tweaks.pl, który został zauważony przez czasopisma komputerowe (nie pamiętam, aby purepc.pl kiedyś doznał tego zaszczytu)

tak samo jak potężna baza naszych artykułów, którą trudno kontrolowac kilku osobom posiada błędy tak wiele rzeczy w tym serwisie również je zawiera (gramatyka i ortografia) do kodu nie zaglądam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja napisze tez cos:

1. Strona ma fatalna kolorystyke, wyglada jakby nie zaladowalo sie tlo czy cos takiego.

2. Zrzuty ekranowe w JPG? kto na to wpadl?

3. To nie sa artykuly tylko jakies porady instalacji programow albo pare zdan.

4. Nic pozytywnego niestety nie moge napisac.

Przejrzalem pare tekstow, wygladaja jak pisane przez gimnazjaliste podczas przerwy, same bledy i przewaznie bzdury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż jestem cżłowiekiem spokojnym i szanuję konkurencję jednak twojego zachowania nie zniosę...

Jest pan konkurentem naszego portalu, ale szacunek nalezy się i dla przeciwnika. Pańskie zachowanie ubliża mi i ekipie portalu tweaks.pl, który został zauważony przez czasopisma komputerowe (nie pamiętam, aby purepc.pl kiedyś doznał tego zaszczytu)

tak samo jak potężna baza naszych artykułów, którą trudno kontrolowac kilku osobom posiada błędy tak wiele rzeczy w tym serwisie również je zawiera (gramatyka i ortografia) do kodu nie zaglądam :)

Jesli nie chcesz wysluchiwac krytycznych uwag, to nie rozumiem po co zakladales ten temat .

Strona ogolnie nie jest najlepsza; blada jakas.

Na szybko przegladalem rozne 'porady' dotyczace Windows'a Xp: pewnie przydatne, choc sam nie korzystam ;)

Niestety pomimo duzej ilosci artykulow szata graficzna pozostawia niezbyt mile uczucia co do strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ogólnie to kontrast strony jest kiepski. Chodzi mi o to, że teksty nie są widoczne. Szczególnie przeszkadza mi słaba różnica w menu bocznych... ale to może mały kłopot...

Nie wiem co się tak złościsz na SGJ. Przecież ci pokazał gdzie widzi błędy... przynajmniej ich część...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahahha no to teraz żeś Pan pojechał :D A porównywanie renomy Purepc do tego tweaks'a to chyba żarcik?

Co do zawartości strony, to pierwsze co mi sie rzuca w oczy to styl pisania newsów. Wygląda to miejscami tak jakby je pisał dzieciak z podstawówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Ftweaks.pl%2F

Tekstów komentował nie będe bo nie wiem czy udalo by mi si wypisac błedy tak zeby zmiescic je w jednym poscie.

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...;doctype=Inline

:razz:

Co do Tweaks.... lipa Panowie, same popierdółki a nie arty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://tweaks.pl/czytaj,silver_power_600wat,504.html

Nie dosc ze masa bledow stylistycznych, brak znakow diakrytycznych to do tego test 600W przeprowadzony na a64 3000+ @ 2250 MHz. Bez zartow Panowie. Dawno nie widzialem czegos tak kiepskiego.

No i wada zasilacza: " - Mało estetyczne wnętrze"

:lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pańskie zachowanie ubliża mi i ekipie portalu tweaks.pl, który został zauważony przez czasopisma komputerowe (nie pamiętam, aby purepc.pl kiedyś doznał tego zaszczytu)

A no PPC było tylko w prawdziwych gazetach i telewizji...

A skoro to ze napisano cos o was w ks to wielki zaszczyt to rozumiem ze fakt ze mój program pojawił sie w tescie w PC Formacie, a inny(a własciwie cała grupa) w artykule na IDG(na wszystkich ich stronach i w przedrukach na 2 czy 3 innych) oraz na płycie pcworld mozna uznac moją własną stronę za lepszą od Was bo tweaks "nie doznał tego zaszczytu"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strona nie czytelna - biale tło i szare litery - zmiencie na czarne

co do artykułow - przeczytalem 2 - z dzialu vista:

jeden o litescribe - link do programu nie dziala - a zrodla nie podaliscie

drugi dodanie areo do visty basic i po samych komentarzach sadzac (sam nie prubowalem -mam juz areo - vista biznes) nie jest to trafna metoda - sprawdzajcie wiec swoje artykuly merytorycznie!

co do stylu pisania nie krytykuje - kazdy ma swoj - liczy sie to co chcecie przekazac - tylko nie prowadzać ludzi w błąd - a jak juz was ktoś poprawił (dał komentarz) to prze edytujcie artykuł

i to tyle odemnie

dobra nie dalem rady musialem przedytowac - konkurs to porażka - prawidlowe odpowiedzi zaznaczaone na szaro - konkurs ma na celu tylko rejestracje nowych ludzi - autor "portalu" powinien przemyslec swoje dzialania (zeby nie napisac ostrzej)

Edytowane przez nosweratu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi