konowal Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Poszukuję cichego dysku twardego 250 lub 320GB. Wszystkie wydajność mają raczej bardzo podobną, rzekome "pady" to i tak loteria, a cisza jest ważna. Wszystkie nowsze Seagate'y chyba odpadaja, bo, z tego co słyszałem, sa bardzo głosne. Jakie inne sa w takim razie warte uwagi? Chciałbym, aby cena nie przekroczyła 300zł a najlepiej jakby była < 270zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapi Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Chyba taki temat całkiem niedawno był... W każdym bądź razie - Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Chyba taki temat całkiem niedawno był... W każdym bądź razie - Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ silnik NIDEC + Hitachi t7k500 320GB (250GB jest glosniejszy) + WD Caviar 320GB seria AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitermigo Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 hmm temat aktualny również dla mnie a co z nieco większymi dyskami?? bo ja chcę stworzyć sobie cichy raid z pojemnościami około 350 - 500 GB na każdy dysk, ponadto widziałem że niektóre firmy wydają swoje HDD w wersji raid-owej (zdaje się WD) Obudowę jaką mam to big tower Chieftec-a, chłodzenie prawie całkowicie pasywne (grafa zasilacz, płyta) tylko na procesorze jest wiatrak z "ninji" i kręci się z prędkością ok 700 obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...