Skocz do zawartości
Gość Coccolino_

Pięć Megapikseli W Komórce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Coccolino_

Sony-Ericsson na spotkaniu prasowym w Berlinie przedstawił nowe modele telefonów. Jednym z nich jest K850i, długo oczekiwany następca popularnych K790/K800. K850i wyposażony jest w 5-megapikselowy aparat cyfrowy z lampą błyskowa i autofokusem.

Telefon jest jednym z pierwszych produktów Sony-Ericssona z bezprzewodową obsługą 3G poprzez HSDPA. Posiada wystarczającą prędkość do wysyłania do internetu zdjęć w pełnej rozdzielczości. Umożliwia również prowadzenie wideo-rozmów dzięki wbudowanej kamerze.

Według przedstawicieli Sony-Ericssona, K850 reprezentuje nowe podejście w przechowywaniu plików. Po raz pierwszy, firma wbudowała złącze zarówno na karty pamięci Sony w formacie Memory Stick Micro (karta o pojemności 512MB jest dołączona), jak i standardowym w większości telefonów formacie microSD.

post-146405-1182031303.jpg

Źródło: Electronista / 4Press

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coccolino_ sprawdzaj info przed wrzuceniem, bo tym tematem pokazałeś że kopiujesz suche newsy nie czytając ich nawet...

5 to było już dawno w samsungu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

Coccolino_ sprawdzaj info przed wrzuceniem, bo tym tematem pokazałeś że kopiujesz suche newsy nie czytając ich nawet...

5 to było już dawno w samsungu

Nie wiem o co ci chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

pewnie o to, że ciągle tworzysz nowe tematy w tym dziale kopiując treść na żywca nie sprawdzając jej.

Zeby bylo co czytac... ale oplac mnie to gwarantuje ze kazdy news bedzie napisany przezemnie...

Sorry ale ja nie mam 15 lat i wolnego calego dnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Coccolino_

Nie to, zebym cos mial do twoich newsow (niektore sa ciekawe, nawet bardzo) , ale moze zrezygnujesz z takiej ilosci na rzecz 1 newsa dziennie, ale napisanego przez ciebie? :)

Bez przesady, bardzo dobrze że pisze, z tym, że chodzi o przeczytanie tego co kopiuje i będzie ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie.. po co... :) skoro ja z cyfraka wykorzystuję najwyżej 1/3 jego możliwości i mi starcza...

Chłyt marketingoewy -szary użytkowniczek to kupi..

Ile macie mpx w aparacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie ilość megapixeli w aparacie cyfrowym, to kryterium, jakim się kierują ludzie, którzy wogóle nie mają pojęcia o fotografii.

Jak się spotyka jakiś totalny laik i widzi że masz aparat cyfrowy, to pytanie ( zawsze ) brzmi:

- A ile ma megapixeli.

Jak mu odpowiesz że 5, to ci powie, że do d*** bo kupił na allegro za 250 zł aparat, który ma 8 :D

Ja użyłem aparatu w telefonie jakieś 2 razy ( żeby sprawdzić czy działa ) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwzględniając resztę osprzętu pakowanego do telefonu, ilość Mpix ma całkiem duże znaczenie... ;)

Poza tym nie wydaje mi się, aby aparat 2Mpix z dobrym osprzętem mógł robić foki lepsze niż 3Mpix i podobnie 3Mpix lepsze niż 5Mpix. Nie mówię tutaj o kilku udanych sztukach, lecz o serii fotek w różnych warunkach. Średnia wyjdzie na korzyść tych z większą ilością Mpix. Oczywiście mowa o aparatach w telefonach, a nie lustrzance w porównaniu z aparatem z MM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwzględniając resztę osprzętu pakowanego do telefonu, ilość Mpix ma całkiem duże znaczenie... ;)

Poza tym nie wydaje mi się, aby aparat 2Mpix z dobrym osprzętem mógł robić foki lepsze niż 3Mpix i podobnie 3Mpix lepsze niż 5Mpix.

Zwykły cyfrak jak najbardziej moze robic lepsze fotki majac mniej megapikseli. Na jakosc zdjęc ma wpływ wiele czynników i ilosc megapikseli praktycznie nic nie znaczy. I tak samo jest z aparatami w telefonach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ilosc megapikseli to max. rozdzielczosc :) moj aparat ma 4.1 mp a dwaj kumple pokupowali sobie w kwietniu z 8 mp (o markach nie bede wspominał zeby sie dodatkowy ot nie robił która jest lepsza i takie tam) i przy formtach 1280x1024 u mnie wychodzą lepsiejsze fotki :) moj aparat ma lat 3 a ich niecały rok, bo teraz to tyle tego włazi, model za modelem :/

jedyna roznica jest wtedy gdy zrobi sie fotki z max. rodzielczoscia i widać wtedy dużo bardziej szczególowo co i jak... jak ktoś ma monitor z rozdzelczosci 3264 x 2448 (8 mln pikseli) no to wtedy wieksza ilosc mp jest wskazana, jednak dla zwykłego kowalskiego jest to bez róznicy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj chłopaki. Nie dałem się w nic złapać. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Tego, że 5Mpix nie musi być gorsze od 8Mpix, to ja dobrze wiem. Dlatego proponuję Wam jeszcze raz dokładnie przeczytać całość wypowiedzi, a nie wyciągać wnioski na podstawie zdań wyrwanych z kontekstu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

Nidgy aparat w telefonie nie będzie lepszy od normalnej cyfrówki, gdyż częsci optyczne są tam zawsze mniejsze. Elektronikę można minimalizować, ale optyki się nie da.

To zobacz tego Samsunga:P

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KAMILcom jeśli potrzebujesz robienia zdjęć takstu i później odczytywania go to poprostu musisz kupić telefon z autofocusem. Ja osobiście mam Samsunga D900 i bez problemu odczytuje tekst, widzę szczegóły itp. Może nie jest to samo co cyfrówka, ale się przydaje dobry aparat w telefonie bo przecież nie zawsze możemy mieć przy sobie aparatu. A jeśli chodzi o K850 to zapowiada się ciekawie, dużym plusem jest napewno lampa kseonowa, ale to już i tak było w K800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi