AlienMks Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dobrze będę pamiętał i pisał xacti, ale zaczynałem zdanie więc wypadało zacząć od wielkiej litery. Teraz to już mam mętlik w głowie i nie wiem co brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) A dlaczego syf ? Xacti a widziałeś gdzieś 7600GS używkę za ok 250 zł ? Ja widziałem :-P user z tego forum kilka dni temu sprzedał Galaxy 7600GS 128MB DDR3 z dosyć dobrym OC za 210zł, wiec warto szukać okazji. Edytowane 17 Czerwca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ja też widziałem, niestety za późno :( na okazje można czekać i czekać i czekać, ja chcę kartę już teraz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Jeśli teraz to się nie zastanawiaj tylko bierz to i będzie git http://www.agito.pl/product/40238?cid=84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Przed zakupem mam jeszcze takie pytanko. Czy mój procek nie będzie ograniczał grafy pokroju 7600GS/GT ? Czy może nie ma sensu kupować czegoś takiego bo po prostu sempron nie da rady ? I lepiej będzie kupić 7300GT a resztę kasy zainwestować w lepszego proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 (edytowane) Wydaje mi się że zbytnio nie będzie jej ograniczał, ale wiesz w grach najważniejszą rolę pełni grafika im lepsza tym lepiej więc brałbym 7600GS, w sumie mógł byś sprzedać sempa i kupić X2 brisbane 3600+ i 7300GT, ale ja bym zostawił semprona i kupił 7600GS tak będzie wydajniej w grach niż np X2 i 7300GT. Edytowane 17 Czerwca 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 A co do pasywneni chłodzonych kart gigabyte, kumpel ma co prawda inną karte bo http://allegro.pl/item206051714_szok_gigab...silentpipe.html, i bez nawiewu nie wygląda to różowo jeszcze przed obecnymi upałami, bez żadnego podkręcania około 90 stopni na gpu w stresie. p.s. w żadnym wypadku nie polecam karty z linka podanego przeze mnie wyżej, ma on charakter czysto informacyjny.:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 No ok to Sempa zostawiam i kupię coś z serii 7600GS lub GT. Potem może wymienię na coś lepszego. To co panowie stawiać na 7600GS ? Palit czy Galaxy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 sempron widzę podgoniony na 2400, 7600GS się nie powinien nudzić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 @AlienMks Co wezmiesz bedzie ok :) Przy Palitach musisz zwrocic uwage na to czy jest SONIC :) BTW. Na poprzedniej stronie Maks! pisal, ze ma cos do sprzedania. Moze napisz do niego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Pisałem, podał mi numer aukcji i ma na sprzedaż za 269 zł więc może coś z nim wynegocjuje ? Bo do tej ceny moge troszkę dołożyć i kupić nową więc zobaczę jak się sprawy potoczą :P A czy w wakacje takie części jak kart graficzne nie będą przypadkiem sporo tańsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ja wiecej jak 240/250zl bym nie dal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 O takiej cenie myślę, ale zobaczymy czy Maks! się zgodzi za tyle sprzedać. Rozważam teraz też kupno 7300GT a dokładnie to te tylko trochę się boję czy to się zaraz nie posypie i zacznie walić frezami i artami :P Bo nie będzie mnie przez przynajmniej miesiąc w domu w wakacje i tak teraz pomyślałem że kupię coś taniego. Generalnie to sam już nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 W wakacje powinno potanieć, ale tak w lipcu/sierpniu bo koło września to podrożeją - nowy komputer na nowy rok,a teraz też mogą podrożeć lekko bo koniec roku - prezent za ładne świadectwo, no ale to jest max 5-10% więc przy 300 zeta to 30 różnicy, ale jakbyś całęgo kompa kupował to masz już 300 i wtedy to już coś! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Tony widzę że znasz się na rzeczy więc doradź mi dobrze. Wariant pierwszy: Kupuje coś niedrogiego na czym obecne gry będą śmigać przynajmniej na średnich czyli coś pokroju 7300GT. Orientowałem się i poniżej 200 zł można coś wyrwać. Pogram na tym przez wakacje potem zacznie się nieszczęsna szkoła (klasa maturalna) więc trzeba się pouczyć. I potem kupię coś już na dx10. Wariant drugi: Kupuję teraz coś pokroju 7600GS/GT za ok 300 zł i siedzę na tym aż nie zacznie się dławić i wymieniam grafę po nowym roku. Co będzie lepsze ? Bo ja już sam nie wiem ? Tony !!! Help :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Wiesz ja tez stałem przed podobnym wyborem: Chciałem teraz coś kupić na agp (właśnie 7600gs od palita, na agp niestety drożej) bo za rok na wiosnę zamierzam zmienić całego kompa, bo teraz miałem sporo wydatków nowa buda, laptop, obiektyw, OC+AC (a przełom zima/wiosna to sezon ogórkowy więc wszsytko jest tańsze) ale jak tak policzyłem to wydać 350 żeby 9 miesięcy pograć w coś i stwierdziłem że nie ma sensu. Więc przechodząc do Twojego problemu, ja osobiści bym wolał 7300GT bo i tak pójdą Ci te gry co by poszły na 7600, tylko że w gorszych detalach, ale jeśli ma to być tylko na wakacje to nie ma sensu tej 100 tracić, lepiej ją można spożytkować. A kupić coś tylko dla kilku detali więcej co i tak w przyszłości trzeba będzie wykosić z kompa mija się z celem. A na początku 2008 i pewnie będzie więcej gien na dx10, więcej kart, w rozsądniejszych cenach i o lepszym stosunku cena/jakość. Takie jest moje skromne zdanie! No chyba że 100 w tą czy w tamtą nie robi Ci różnicy to wtedy kup 7600 (mam takich znajomych, ale co z tego że mają kompy po 5k jak mają problem gdy na uczelni coś trzeba zrobić w wordzie/excelu, no ale są ludzie i ludziska ;)) A co do klasy maturalnej mału OT, to sam pamiętam jak tak się zarzekałem a uczyć się zacząłem przed prezentacją z polaka jakieś 3 dni a reszty też tak na kilka dni przed. Więc spoko matura nie jest straszna. Poznasz co to sesja np 7 egzamów i zatęsknisz za maturką i LO :D Pozdro! Edytowane 18 Czerwca 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 a co powiecie o tym? http://www.allegro.pl/item206944101__gainw...r3_1_4_ns_.html za taka sama cene co GS i na GDDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 a co powiecie o tym? http://www.allegro.pl/item206944101__gainw...r3_1_4_ns_.html za taka sama cene co GS i na GDDR3 Wpisz sobie w google " MMV " dodaj PCLAB...taki jest serwis Gainwarda..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atk Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 o lol czyku karty tej firmy odpadaja a taka mila sie zdawala ;o thx za odp :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...