werki Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Chce podkręcić swoj stary proc ale w instrukcji przeczytalem coś takiego i nie bardzo sie w tym orientuje "Voltage Regulator Output Selection(VID) is not needed for the PII becouse it sends a VID signal directly to the onboard power controller" Przettem pisalo jeszcze ze podkrecanie nie jest zalecane. Czy ktoś mi pomoże? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Jaka częstotliwość tego P2 i jaki model płyty głównej? Każdy producent pisze, że podkręcanie nie jest zalecane, a każdy użytkownik wie, że jest jak najbardziej wskazane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 "Voltage Regulator Output Selection(VID) is not needed for the PII becouse it sends a VID signal directly to the onboard power controller"to co tu jest napisane mowi o tym ze nie potrzeba zewnetrznego ustawiania napiecia dla procka poniewaz na odpowiednich pinach jest on zaprogramowany piny te to ... A119 A120 A121 i B119 oraz B120 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"]Jaka częstotliwość tego P2 i jaki model płyty głównej? Każdy producent pisze, że podkręcanie nie jest zalecane, a każdy użytkownik wie, że jest jak najbardziej wskazane.Trafna wopowiedz z tym oc :lol: Słuchaj Rafał powiedz mi czym wycinałeś te dwa otwory na wiatraki (80x80) w obudowie , poniewaz chcem to zrobic bez jej zmarnowania :) :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Trafna wopowiedz z tym oc :lol: Słuchaj Rafał powiedz mi czym wycinałeś te dwa otwory na wiatraki (80x80) w obudowie , poniewaz chcem to zrobic bez jej zmarnowania :) :?: :?: Wycinałem to taki urządzeniem które zabrałem ojcu. Jest taka niby szlifierka kątowa z nałożoną małą tarczą do metalu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"]Jaka częstotliwość tego P2 i jaki model płyty głównej? Każdy producent pisze, że podkręcanie nie jest zalecane, a każdy użytkownik wie, że jest jak najbardziej wskazane.Jest to 233mmx a płyta główna to asus P2L97-S. Czy dyski scsi czuja podkrecanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Znacie jakąś stronę gdzie jest opis zmiany napięcia na prockach SLOT 1 przez łączenie czy zamalowywanie nóżek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"]Jaka częstotliwość tego P2 i jaki model płyty głównej? Każdy producent pisze, że podkręcanie nie jest zalecane, a każdy użytkownik wie, że jest jak najbardziej wskazane.Ja mam plytke MSI i jest tam napisane jak podkrecac!!! I inne ciekawe raeczy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Poszukałem trochę i jeżeli dobrze patrzę to ta płytka jest na chipsecie LX więc za bardzo nie podkręcisz na niej procesora. Ustaw FSB na 83MHz zamist 66MHz. Będziesz miał ok. 291MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 podzielam uwage Rafala tez tak robilem az sie proc spalil 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 podzielam uwage Rafala tez tak robilem az sie proc spalil 8) Dziwne, że się spalił. Mój chodził, chodził, a potem zaminiłem go na PII300@374MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 ja swojego PII 350 skreciłem do 466Mhz (fbs 133 ,vcore 2.05 ) ale wszystkie pamieci pc100 musiałem wyjąc i zostało tylko 128mb :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 ja swojego PII 350 skreciłem do 466Mhz (fbs 133 ,vcore 2.05 ) ale wszystkie pamieci pc100 musiałem wyjąc i zostało tylko 128mb :( Ale PII350 to już inna bajka. Inna technologia (micronki) no i FSB 133... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Jak zmieniłem fsb na 83 to mi sie komp nie włączył Jest to stary komop i mam grafe na pci Tylko żebyście sie nie smiali z mego staruszka bo mam dwa drugi lepszy ale z tym starym to jusz nie wiem co zrobić fsb mam na 75 i jest jak na razie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 szkoda ze to lx, gdyby nie to moglbys zmniejszyc mnoznik i fsb walnac 133 tak jak ja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...