Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chce podkręcić swoj stary proc ale w instrukcji przeczytalem coś takiego i nie bardzo sie w tym orientuje "Voltage Regulator Output Selection(VID) is not needed for the PII becouse it sends a VID signal directly to the onboard power controller" Przettem pisalo jeszcze ze podkrecanie nie jest zalecane. Czy ktoś mi pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Voltage Regulator Output Selection(VID) is not needed for the PII becouse it sends a VID signal directly to the onboard power controller"

to co tu jest napisane mowi o tym ze nie potrzeba zewnetrznego ustawiania napiecia dla procka poniewaz na odpowiednich pinach jest on zaprogramowany piny te to ... A119 A120 A121 i B119 oraz B120

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jaka częstotliwość tego P2 i jaki model płyty głównej? Każdy producent pisze, że podkręcanie nie jest zalecane, a każdy użytkownik wie, że jest jak najbardziej wskazane.

Trafna wopowiedz z tym oc :lol:

Słuchaj Rafał powiedz mi czym wycinałeś te dwa otwory na wiatraki (80x80) w obudowie , poniewaz chcem to zrobic bez jej zmarnowania :) :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafna wopowiedz z tym oc  :lol:  

Słuchaj Rafał powiedz mi czym wycinałeś te dwa otwory na wiatraki (80x80) w obudowie , poniewaz chcem to zrobic bez jej zmarnowania  :)  :?:  :?:

Wycinałem to taki urządzeniem które zabrałem ojcu. Jest taka niby szlifierka kątowa z nałożoną małą tarczą do metalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Jaka częstotliwość tego P2 i jaki model płyty głównej? Każdy producent pisze, że podkręcanie nie jest zalecane, a każdy użytkownik wie, że jest jak najbardziej wskazane.

Jest to 233mmx a płyta główna to asus P2L97-S. Czy dyski scsi czuja podkrecanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam plytke MSI i jest tam napisane jak podkrecac!!!

I inne ciekawe raeczy :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmieniłem fsb na 83 to mi sie komp nie włączył Jest to stary komop i mam grafe na pci Tylko żebyście sie nie smiali z mego staruszka bo mam dwa drugi lepszy ale z tym starym to jusz nie wiem co zrobić fsb mam na 75 i jest jak na razie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...