Skocz do zawartości
Fredziu

Power Color Radeon 9100 czy Sapphire Radeon 9100?

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem ze wybor jest podyktowany iloscia posiadanych pieniedzy ... przemysl to jeszcze ale moze rzeczywiscie lepiej brac Herculesa np. Hercules 3D Prophet ATI 8500Full 128MB DDR TV cena: 666 zł. Dostepny jest na przyklad w siriusie:

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4298&sid=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta szafirek firma do banie pff jasne lepiej wydac dodatkoe 100 zł za np gigabyte napisek i ładniejsze pudełko a jesli chodzi o sapphire to robi bardzo dobre karty ati np. r9000 wyszedł im sporo lepiej niz gigabyte :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ponieważ po internecie krąży wiele plotek na temat powiązań Sapphire z ATI, chcielibyśmy je wyklarować. Rzeczywiście, Sapphire jest firmą bardzo blisko współpracującą z kanadyjskim producentem RADEONów. Tak właściwie, Sapphire to główny partner ATI. Firma wytwarza najszerszą paletę kart graficznych opartych na przeróżnych odmianach układów RADEON.

Sapphire ma swą główną siedzibę w Hong Kongu. Jest firmą-córką PC Partner, największego chińskiego wytwórcy komponentów komputerowych. I teraz dochodzimy do punktu najważniejszego: wszystkie karty graficzne "Built by ATI" produkowane są w fabrykach należących do PC Partner. Oznacza to ni mniej, ni więcej, że karty graficzne Sapphire to praktycznie to samo, co oryginalne karty ATI. Oczywistym będzie stwierdzenie, że oznacza to najwyższą jakość kart Sapphire, w tym generowanego przez nie obrazu (bo to jest dla każdego z nas najważniejsze - poza wydajnością).

Jeśli zatem polujecie na karty graficzne ATI, a najchętniej kupilibyście produkt "Built by ATI" (oficjalnie karty te nie są już sprzedawane w Polsce), to spokojnie kupujcie karty Sapphire. To identyczne akceleratory, jak te firmowane przez ATI."

PCLab.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPC masz strasznie wielka kulture wychwania :lol: <hahaha> Stary zanim zacznieszz tak flugac to sie zastanow zachowujesz sie jak taki szczyl :lol: co dopiero co wyszedl z piaskownicy i nie wie gdzie sie wyzyc!!!! Napewno nie tu to jest forum dla ludzi a nie dla "ZWIERZAT"!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sapphire to calkiem niezla firma. Niewierzcie nikomu jesli mowi (lub pisze) inaczej.Zdarzaja sie wpadki z pojedynczymi egzemplarzami,ale znajdzcie firme ktora nie miala ani jednej reklamowanej karty(no poza firma w swiecie"UTOPIA" :P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte też robi ponoć r9100 - na ich stronie jest w każdym razie takie info. Ale czy można to dostać u nas to tego nie wiem. Co do Szafirów - r8500 mieli kiepskie, ale ponoć od czasu r9000 sie poprawili :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam szafira i karta jest ok a na pewno lepsza od obecnych Powercolor ow 9100 o ktorych 'wspanialej' jakosci obrazu mozecie se poczytac na www.benchmark.pl. Ja tam bym bral szafira. Teraz mam 9500 pro i zobacze jak z jakoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehehhe , no coz mialem juz 2 szafirki i powiem szczerze ze jest to bardzo dobra firma. czemu ?? a chocby temu ze mam r8500LE od szafirka i kreci sie na 310/300 spokojnie bez dokladania chlodzenia i radiatorow itp. Do tego dolozyli dodatkowy ramdac. Karta bardzo dobra i osiagam na niej lepsze wyniki niz inni na firmowych kartach + lepszej konfiguracji :) no i cena bo kupilem za 370zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz ogolnie ciezko bedzie dostac pelnego 8500 jakiejkolwiek firmy. PRzynajmniej u mnie w trojmiescie nie ma specjalnie nigdzie. ledwo co drapnolem z dla kumpla 9100L a i tak musielismy sie najezdzic.

W sapphire 8500LE sa pamieci 4ns i chodza na 2x300 czyli calkiem niezle. Zapewne dlatego ze to hynix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehehhe , no coz mialem juz 2 szafirki i powiem szczerze ze jest to bardzo dobra firma. czemu ?? a chocby temu ze mam r8500LE od szafirka i kreci sie na 310/300 spokojnie bez dokladania chlodzenia i radiatorow itp. Do tego dolozyli dodatkowy ramdac. Karta bardzo dobra i osiagam na niej lepsze wyniki niz inni na firmowych kartach + lepszej konfiguracji :) no i cena bo kupilem za 370zl :)

a mozesz powiedziec gdzie tak tanio dorwałes tego 8500 :) bo ja za ta cene z chceiał bym sie wymienił za swojego 9000 a nawet mogłbym dołozyc ...czy był to sklepu ciebi czy moze (mam nadzieje ) gdzies w necie ?? odp. tu lub na pw jak wolisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem w gdanskim gralu w grudniu. Niestety juz nie maja 8500, a ten szafirek byl w promocji i daltego tak tanio :) a wlasciwie to doplacilem tylko 170zl do starego GF256 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja se kupiłem PowerColora i jak dla mnie wyjebioza :D

Wszystkie takie wypowiedzi nie sa za bardzo miarodajne. Mam jakies dziwne przeczucie ze wszyscy ci ktorzy mowia ze PowerColor hiper-super a Sapphire czy HIS bomba-rewelacja nie mieli w lapach porzadnej markowej karty. Przesiedli sie z Elephant 3D ViRGE DX albo z Palita TNT2 i faktycznie w ich oczach obraz z tych kart wyglada rewelacyjnie... :|

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w domu jeszcze Asusa, Creativa jakas noname i 2x Sapphire i moge z calym sumieniem polecic ta ostatnia. Zwlaszcza jak ktos potrzebuje taniej karty a nie przeplacac za firme. Swojego czasu mialem Herculesa ktory byl naprawde super, ale cena zwalala z nog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem nie mialem w lapach zadnej MARKOWEJ karty - mialem Prolinka i mam Sapphire - niech mi nikt nie mowi ze Prolink jest firmowy i markowy bo z dobrych kart wentyle same nie odpadaja :(

Sapphire mam juz jakies 3 miesiace i kupilem za 350 zl wiec nie moglbym na®zekac nawet jakby byl slaby. Karta mi sie podoba ma dobnra jakosc obrazu (nie powiem czy rewelacyjna czy jakas inna bo ja tam tego nie widze - jest po prostu OK) Jedynym jej mankamentem jest glosne chlodzenie ale to mozna zawsze zmienic. I zamierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...