damak Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam, mój problem wygląda tak: Posiadam pamięć SDRAM 256 MB 133MHz, dokupiłem identyczną (identyczne parametry, lecz inna firma, pamięć używana) i gdy podłączę obie pamięci jednocześnie (bios wykrywa 512 MB pamięci) to Windows zawiesza się podczas ładowania systemu (po załadowaniu systemu powinien ukazać się ekran powitalny systemu, a później pulpit). Oddzielnie pamięci działają, nowa jak i stara. Moja płyta główna - ECS K7S5A obsługuje maksymalnie 1024 MB SDRAM 133MHz. Nowo zakupioną pamięć przetestowałem memtestem, niestety wynik okazał się negatywny (to jakim cudem system działa gdy podłączę tylko tą kość ?). Co powinienem zrobić? Czego to może być przyczyna? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Sprawdz czy na innym komputerze dzieje sie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) zamien je slotami, pobaw sie timingami jedno czy dwustronne? Edytowane 20 Czerwca 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Włącz jako 100 CL3 - jak założyłem 2x512 + stare 256 ( wszystkie kości max 133 CL3 ) na moim MSI KT133A to przy 133 CL3 było niestabilnie ... tak to jest jeśli pamięci są niefirmowe ( lub jest słaby jokościowo zasilacz z "tętnieniami/szumami" - mieszczące się w normach napięcie to tak naprawdę nie wszystko ) Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...