k_luke Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Mianowicie przegrzewa mi się karta graficzna, lecz tylko pod Windows XP. Przy taktowaniu chipsetu 250 MHz grafika w grach się ciacha i po ok. 10 min zwis. Przy 235 jest spoko ale po jakiejś ponad godzinie znowu zaczyna lekko ciachać. Pod resztą wind jest OK. Próbowałem już wielu rzeczy, m.in.: - detek od 12 do 28, - zmiany coolera na mocniejszy, - agp 2x, i nic. Moja konfiguracja to: P4 1,5 , Shuttle AV40 , 256 DDR , GF2Ti , SB Live 1024 oraz sieciówka, zasilacza 300 WAT (dodam, że przy starej konfiguracji było to samo). BTW próbowałem także startu kompa z samą grafiką lecz nic to nie daje. BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!!! :( :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 sprobuj zmienic bios tej karcie .Jakiej ona jest firmy??? . Jak cos to oddaj na gwarancje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 U mnie bylo podobnie tzn przy ogladaniu filmow, graniu i na benchmarkach byl zwis i komp sie restartowal :evil: Pojechalem z kompem do sklepu i wymienili mi karte i zainstalowalem nowe stery 4in1 i od tej pory problemu nie ma :D . Takze u mnie przyczyna byla karta albo stare stery, osobiscie stawiam na stery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 ...gdyż w innych windach śmiga super. Tym bardziej iż miałem inna starszą kartę przy innej konfiguracji i było to samo. Myślałem o aktualizacji BIOSU na płycię, ale do mojej jest tylko 1 poprawka dotycząca procka, więc nici. Czy aktualizacja BIOSU karty graficznej poprawi to ? Kumpel powiedział, że wątpi, a ja nie chcę się za to brać jeśli jest nikła szansa na poprawę sytuacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Mianowicie przegrzewa mi się karta graficzna, lecz tylko pod Windows XP, Pod resztą wind jest OKU mnie jest jest wrecz odwrotnie, przy podkreceniu pamiatek do 200 mhz a zagara do 220 tylko w winXP nie mam burakow. W win 98se mialem juz przy 190/220. Moja karta to gf2mx 32MB (pamieci 166/zegar 175) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herek Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 ...Czy aktualizacja BIOSU karty graficznej poprawi to ? Kumpel powiedział, że wątpi, a ja nie chcę się za to brać jeśli jest nikła szansa na poprawę sytuacji. jak nie spróbujesz to się nie dowiesz czy pomogło...ja bym aktualizował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...