Skocz do zawartości
kucyk

Pro Evolution Soccer 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Ha ha ha, odpaliłęm demo na XBOX. Kucyk, widze że milczysz, i zapewne to milczenie spowodowane jest tym, że PES 2008 to coś jak FIFA 08, tyle że z grafą z końca 20 wieku:D

Grafika dno.

Gameplay, dużych różnica miedzy FIFA 08 a PES 2008 nie widze... Nawet w powyższej recenzji na issonline.pl o tym piszą, wiec nie wciskajcie odrazu kitu o tym, że jestem fanem FIFA:)

Dźwięk, jakoś tak sterylnie.

Menu... Oryginalne, tyle moge powiedzieć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milcze poniewaz nie mialem dostepu do kompa...

Od poczatku - nie czytalem jeszcze zadnych recek w necie, najpierw klepne tego posta, potem bede czytal i zobacze czy cos sie pokryje z moja opinia.

Zagralem kilkanascie meczy i ogolnie wedlug mnie NIESTETY pes zrobil krok wstecz w tym roku, cos panom z konami sie pomieszalo, gra upadabnia sie do fify, zaczeli od nazwy zmieniajac ja na bardziej kul - 2008, a skonczyli na gameplay'u, rozgrywka stala sie szybka, bardzo szybka, przez co wyglada nienaturalnie, zawodnicy kreca sie w miejscu, odbiory pilki wygladaja komicznie, czasami jest taki mlyn ze nie wiadomo o co chodzi, strzaly z pierwszej pilki sa kosmicznie mocne, a oprawe graficzna przemilcze...

Co mi sie podoba - to smaczki typu sedzia wkladajacy gwizdek do geby, liniowi podnaszacy choragiewke przy faulach przy lini, zolte kartki za symulowanie fauli, swietna kolizja postaci, no ale ten gamplay...

Pewnie i tak bede ciosal caly rok :)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naxt napisał(a):

El ludzie czekajcie oprawa dno :blink: ja tam widze postep w oprawie wzgledem poprzednich wersji

Postęp? Kiedyś to wyglądało jak wielki shit, etraz już tylko shit. To faktycznie postęp :mur:

Odpal FIFA i zobacz grafe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno ma nie byc polskiej wersji jezykowej. Jak miala by byc taka kaszana jak rok temu to i dobrze, ze nie bedzie.

A co do samego gameplay'a to w PES6 o ile sie nie myle to byly roznice miedzy tym na X360 i PC i licze, ze teraz tez tak bedzie na korzysc tego drugiego. ;] Poza tym jezeli gameplay bedzie za szybki i przez to za bardzo arcadowy to zawsze mozna go poddac malej modyfikacji edytujac OF'a co zapewne zostanie zrobione.;]

PiPoL Twoja nowa fifa nie ma nawet startu do PESa 6 jezeli chodzi o fun, a jezeli grafika jest dla Ciebie najwazniejsza to wyrazy wspolczucia. :lol2: Wiekszosc ludzi (przynajmniej z tego forum) bedzie grala w nowego PESa na piecu, a tam na pewno pojawia sie patche, ktore diametralnie odmienia oprawe wizualna gry.

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiPoL napisał(a):

Postęp? Kiedyś to wyglądało jak wielki shit, etraz już tylko shit. To faktycznie postęp :mur:

Pszesadzasz ,czesto gram w PES na PSX i dalej mam slabosc do tej gry mimo nedznej oprawy.Liczy sie grywalnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiPoL napisał(a):

Odpal PES6+Superpatch i wtedy pogadamy o grafie... Jesli chodzi o gameplay to mam nadzieję, ze nie zamierzasz Nam tu jakichś rewelacji uskuteczniać, w stylu FIFA rulez? Zresztą jak już napisał naxt - w PES to mogę grac nawet na PSX, bo nie o grafę tu chodzi. A tak na marginesie - Sensible Soccer to też kiszka, bo 3 piksele na krzyż tworzą zawodnika?

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy macie wszyscy zaślepki na oczach... Ja pisze o grafice, a Wy ciągle o tej swojej grywalności.

Czy ja gdziekolwiek wspomniałem o gameplay, fun, grywalności? Nie...

Więc wyluzujcie zdeka.

PS. Co kogo interesuja patche, mówimy o grach któe kupujemy w sklepie, nikt sobie nie wgra patcha na XBOX. Wiec trzymajmy się faktów i tego co jest.

Edytowane przez PiPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiPoL napisał(a):

Czy ja gdziekolwiek wspomniałem o gameplay, fun, grywalności? Nie...

PiPoL napisał(a):

Gameplay, dużych różnica miedzy FIFA 08 a PES 2008 nie widze... Nawet w powyższej recenzji na issonline.pl o tym piszą, wiec nie wciskajcie odrazu kitu o tym, że jestem fanem FIFA:)

Czy nie przeczysz sam sobie? B-)

A fakty sa takie, ze kucyk pomimo tego, ze ma X360 to w PESa 6 gral na lapie podlaczonym do TV LCD. ;] Co za problem odpalic gre na piecu i podlaczyc go do duzego TV jezeli takiego posiadamy. Tak samo nie jest problemem sciagnac patcha i go zainstalowac wystarczy tylko chciec, a uwierz mi, ze praktycznie wszyscy tu zagladajacy uzywaja ich. To, ze masz X'a nie znaczy, ze musisz na nim grac w PESa.

Na takie brameczki czekam:]

http://pl.youtube.com/watch?v=YiSh1p9vbTQ

Dla tych co lubia triki ;]

http://pl.youtube.com/watch?v=ypKaAkqwfTA

http://pl.youtube.com/watch?v=d-_3SE21NZI

http://pl.youtube.com/watch?v=dH2gAmFVQAY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santi napisał(a):

Czy nie przeczysz sam sobie? B-)

A fakty sa takie, ze kucyk pomimo tego, ze ma X360 to w PESa 6 gral na lapie podlaczonym do TV LCD. ;] Co za problem odpalic gre na piecu i podlaczyc go do duzego TV jezeli takiego posiadamy. Tak samo nie jest problemem sciagnac patcha i go zainstalowac wystarczy tylko chciec, a uwierz mi, ze praktycznie wszyscy tu zagladajacy uzywaja ich. To, ze masz X'a nie znaczy, ze musisz na nim grac w PESa.

Stary, ale to o gameplay było dużo wcześniej, a wszyscy sapali o tekst o grafice dodajac swoje wstawki o gameplay. Bez sensu zdeka...

Ale nie rozumiesz, że niektórzy nie mają PC nadajacego sie do grania? Skoro wydaja gre, to ocenia sie gre taka jaka jest wydana, a nie po patchach. Zreszta, patche nie poprawiają grafiki jako takiej. Bo nowe stroje, piłki i inne [ciach!]ły to nie jest nowa grafika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiPoL napisał(a):

Stary, ale to o gameplay było dużo wcześniej, a wszyscy sapali o tekst o grafice dodajac swoje wstawki o gameplay. Bez sensu zdeka...

Ale nie rozumiesz, że niektórzy nie mają PC nadajacego sie do grania? Skoro wydaja gre, to ocenia sie gre taka jaka jest wydana, a nie po patchach. Zreszta, patche nie poprawiają grafiki jako takiej. Bo nowe stroje, piłki i inne [ciach!]ły to nie jest nowa grafika.

Grafika moze nie jest kosmiczna, ale tragedii tez nie ma - wazne, ze jest postep w porownaniu do poprzednich czesci (twarze na przyklad prezentuja sie rewelacyjnie). ;] Ja oceniam PESa nie tylko po tym jaki jest w dniu wydania, ale tez po mozliwosciach jego modyfikacji. Zobaczymy jutro lub pojutrze jak bedzie sie prezentowala gra na piecu i jakie bedzie miala faktyczne wymagania, jezeli beda takie jak podalo konami to wiekszosc sobie pogra na przyzwoitych detalach i wtedy argument o tym, ze nie kazdy ma/moze miec kompa nadajacego sie do grania upadnie. ;]

A co do patchy to jezeli dla Ciebie stadiony, murawy, bandy, stroje, buty, pilki, twarze, loga, scoreboards'y nie buduja nowej grafy to nie mam pytan. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santi napisał(a):

Grafika moze nie jest kosmiczna, ale tragedii tez nie ma - wazne, ze jest postep w porownaniu do poprzednich czesci (twarze na przyklad prezentuja sie rewelacyjnie). ;] Ja oceniam PESa nie tylko po tym jaki jest w dniu wydania, ale tez po mozliwosciach jego modyfikacji. Zobaczymy jutro lub pojutrze jak bedzie sie prezentowala gra na piecu i jakie bedzie miala faktyczne wymagania, jezeli beda takie jak podalo konami to wiekszosc sobie pogra na przyzwoitych detalach i wtedy argument o tym, ze nie kazdy ma/moze miec kompa nadajacego sie do grania upadnie. ;]

A co do patchy to jezeli dla Ciebie stadiony, murawy, bandy, stroje, buty, pilki, twarze, loga, scoreboards'y nie buduja nowej grafy to nie mam pytan. ;]

Nadal nie rozumiesz... Wiec dam Ci prosty przykład.

Wstawiasz do Quake I tekstury z Crysis i czy wtedy grafa bedzie jak w Crysis? Chyba nie... O to mi chodzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blue napisał(a):

@ Pipol

specjalnie dla Ciebie bede zmuszony zrobic screeny wersji czystej i z patchem.

i grafika jest diametralnie rozna, chocby zupelnie nowa gra.

Czekam:)

A potem jescze powiedz jak spatchować wersje pod XBOX albo PS3:) Wyobraźcie sobie, że niektórzy ludzie mogą mieć kompy które są tylko do netu i nie pociągną żadnej gry, wiec nie wgraja patchy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://91.121.82.65/pes2008demo_setup.exe

http://www.pesleague.com/index.php?page=cr...fficiel_pes2008

http://thepiratebay.org/tor/3818565/Demo_Pes_2008

Nie wiem czy któryś działa bo jestem w pracy, a te na issonline żadne nie działają :lol:

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xanagaz napisał(a):

Ja też mam na myśli pełną wersją, ale nie ciągnijmy tej dyskusji ;)

:wink: "dokładnie"

Kurffff....jeszcze 2 godziny w pracy!!!!!!!!!!!!!!! //niewiem czy wytrzymam///

a jutro oczywiście, hehehehee "mały urlop" bądź..."małe spóźnienie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi