Rolf Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Ostatnio przez te upały procek ani żaden podzespół mojego komputera za dobrze nie ma :P mam tylko 1 mały wiatraczek na cpu ... ale mniejsza o tym szajsie :P Niedługo będzie nowy komp i zamierzam dokupić chłodzenie wodne. No i zwracam się do was z pytaniami, czy będzie on pasował, czy jest dobrze złożone. Prosiłbym także o podanie czy i jakie złączki mam kupić bo się na tym szczerze mówiąc nie znam :s. Płyn do chłodzenia także bym prosił o podanie nazwy bądź producenta .. wężyk będzie koloru niebieskiego więc myślę, że woda czy co to tam jest chyba nie musi być .. a może ... ;p. Ogólnie to proszę o dopełnienie tego co podam niżej, żeby działało ;p. WC: - Wąż: Innovatek PCV 8/10, - Pompa: Pompa Coolriver rev. 2, - Chłodnica: Cooltek EXSTREAM 120 mm Dual, - Blok CPU: Realitynet Frost3Duo, - Blok NB: Myślicie, że będzie potrzebny? Realitynet Frost2Nb Rev2, - Rezerwuar: Rezerwuar Innovatek AGB-O-Matic do pomp EHEIM 1046/48, - Płyn: Woda? Nie wiem czy może być ..., - Płyn2: Płyn Innovatek Protect IP 250ml. Mój sprzęt: - Intel Core 2 Duo E4300 [jak pójdzie to tak z ~2,7GHz], - Abit AB9, - GIGABYTE GeForce 7300 GT, - Reszta mniemam, że nie jest potrzebna. Dzięki już teraz, pozdro :rolleyes: Edytowane 18 Czerwca 2007 przez Rolf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 - Wąż: Innovatek PCV 8/10, - Pompa: Pompa Coolriver rev. 2, - Chłodnica: Cooltek EXSTREAM 120 mm Dual, - Blok CPU: Realitynet Frost3Duo, - Blok NB: Myślicie, że będzie potrzebny? Realitynet Frost2Nb Rev2, - Rezerwuar: Rezerwuar Innovatek AGB-O-Matic do pomp EHEIM 1046/48, - Płyn: Woda? Nie wiem czy może być ..., - Płyn2: Płyn Innovatek Protect IP 250ml. 1. ok 2. ok 3. ok 4. ok 5. ok (jak masz kasę ) 6. :angry: taki rez nie do takiej pompki. wg lepszym rozwiązaniem będzie TO 7. Destylowana + borygo w stosunku 1/1 8. zbędna rzecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 bloczek NB sie przyda rezik wogole nie bedzie pasował co do płynu poczytaj na forum jest jeden wiekszy topic na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolf Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Ohh ;p Tamten 'rezerwuar' to tak .. hmm ;p może .. Ale głównie to chodzi mi o złączki .. bo tego nie wiem kompletnie .. @down: ehh ;p tylko ja nie wiem co i jak poprostu :P nie wiem ile [chyba, że do każdego połączenia wąż>coś trza złączkę [nie wiem] to raczej wiem :P] i jakie .. męskie? żeńskie ? :/ A że akurat skręcane to wiedziałem :P Edytowane 18 Czerwca 2007 przez Rolf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 najlepiej skrecane 8/10 z odpowiednim gwintem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) BLOKI: BLOK CPU - 99zł BLOK NB - 69zł BLOK GPU - 99zł CHŁODNICA - 135zł WĄŻ 3x9.50 = 28.50zł POMP(k)A - 119zł Rezik 89zł Płyn do WC? Kup w tesco/na stacji benzynowej borygo (najlepiej niebieskie pod kolor), lub inny płyn do chłodnic. Koszt ~8zł Do tych wężów zamów złączki skręcane 8/10 - są juz dodawane do bloków Edytowane 20 Czerwca 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...