soongo Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 TomekB jaka masz temperayurke na płycie ? ja mam 37 C tak mi everest pokazuje a sandra mi krzyczy z e za wysoka temperatura płyty nie wiesz czy te 37 C jest nie za dużo ? juz powoli zblizam sie do kręcenia :D ale na boxie, chcem zrobic 10*250 dzwięk dalej kiszka, nie miałem dziś czasu żeby zapodać SB mam ze starego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 juz powoli zblizam sie do kręcenia :D ale na boxie, chcem zrobic 10*250 Tyle to raczej z palcem w d... U mnie chodzi na codzien 9x300 przy 1.45V na codzien na BOX-ie.Oczywiscie przymierzam sie do zakupu freezera, ale na fazie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 250 to na bank zrobi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 250 to na bank zrobi się. ale to się da zrobic bez zmiany napięc ? zmieniam te 200 na 250 i mnie nie puszcza ciągle wraca na ustawienia podstawowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 ale to się da zrobic bez zmiany napięc ? zmieniam te 200 na 250 i mnie nie puszcza ciągle wraca na ustawienia podstawowe a zmieniles HT ratio na x4 i pamieci obnizyles do 533 ??a co z timingami,zmieniales cos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 a zmieniles HT ratio na x4 i pamieci obnizyles do 533 ??a co z timingami,zmieniales cos?? nie zmieniałem taimingów zmieniam tylko mag z 200 na 250 reszta bez zmian czy to wystarczy ? po za tym po kazdej zmianie jak mi ładuje sie krzyczy że płyta jest " in safe mode " F1 continue delete go to bios jak wciskam F1 nie ma żadnych zmian , czytałem książęczke od płyty ale jakoś nic nie widziałem o ty "safe mode " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Musisz koniecznie ustawić pamięci niżej. Na początku dla pewności może być nawet DDR400 HT ratio również obniż Edytowane 24 Lipca 2007 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPINACZ_ Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 masz te same pamieci co ja.Musisz zmienic Command rate na 2t.I najlepiej lubia 2.1 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 masz te same pamieci co ja.Musisz zmienic Command rate na 2t.I najlepiej lubia 2.1 V ehh dzwiek już mam super.....podłączyłem moją SB i jest cisza jak makiem zasiał ale za to wem co to znaczy źle umiejscowione gniazdo FDD co do kręcenia... sciągnołem sobie kilka programików do pomiaru temp. wydajności itp :) a przy okazji jakies 2 trojany mi sie wpakowały :( i to pod winde mój anty vir nie daje rady wywalić tego badziewia , internet mi zapakowały nie da się seffowac i winda się muli jak cholera wrr dz za wszystkie rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A ja mam problem :/ nigdzie w BIOSie nie moge znaleść opcji do ramu i mnożnika HT... gdzie tego szukać bo zaraz zwątpie :/ przewertowałem chyba cały bios i nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 wejdź do biosu i naciśnij ctrl+F1 - wertuj bios od nowa bo pojawią Ci sie wszystkie ukryte opcje ;) Pozdro z Lublina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Znalazłem wsio :] tylko niemoge i tak wrzucić prockowi spowrotem FSB 250 :( na KN9 szedł tak bez problemu a tutaj robi problemy... napięcie chipsetu oczywiście zwiększam tak samo procesora (takie na jakim działał wcześniej). Ogólnie zależy mi na FSB 250 bo wtedy pamięci będą mieć 1000MHz co troche przełoży się na wydajność przy integracie... przestawienie ich z CL5 na CL4 dało mi już 250 punktów więcej w marku 01 :D Szalenie wydajne badziewie ^^ Ps. rónież pozdrawiam ^^ Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak mogłem to przegapić :D Są aż dwa nowe biosy dostępne. F3 oraz F4A, a przy obu napisane jest "Improve HT bus overclocking" :D Biorę się za flashowanie i testowanie :) http://gigabyte.pl/products/mb/bios/ga-ma69g-s3h_10.html UPDATE: Max HT na biosie F4a to 365Mhz A na screenie ustawienia do mojej codziennej pracy: Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) a ja niemoge zrobić nawet fsb 240 :/ i o co chodzi z HT Strange (czy jakoś tak) EDIT Dobrta okazało się, że procesor nie chce przekroczyć 2400Mhz... chyba, że ja coś źle robie i dlatego nie działa... Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) odświeze troche temat :] dzisiaj cos poprzestawiałem w swoim sprzecie i uzyskałem cos takiego :P http://img509.imageshack.us/img509/7900/sempbj6.jpg wyzej na razie nie probowałem, ale mysle ze narazie nei jest źle xD co o tym sadzicie ? wydaje sie stabilny, zero problemow jak na razie :D Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Myśle, że HTT w granicach 350Mhz jest realne. Próbuj dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Czy problemy z tą płytą były tylko związane z trafieniem na jeden z felernych egzemplarzy? Czy jednak nie jest to godny polecenia produkt i lepiej brać foxconna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Na pewno użytkowników Foxcona jest więcej to i więcej info można na forum przeczytać, ale myślę, że płyta Gigabyte nie jest taka zła. Oczywiście jak się nie trafi na ewidentny bubel, ale to przy każdym produkcie może się trafić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 ALe czy po natrafieniu po raz 1 na taki bubel, Twój 2 drugi egzemplarz sprawuje się już wzorowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Tak. Ale jakbyś już zmieniał sprzęt to zainwestuj w procesor z możliwie największym mnożnikiem na jaki sobie możesz pozwolić. Wtedy na pewno wyciśniesz max z procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Na razie chce znaleźć jak najbardziej stabilna płyte pod AM2 z jak najwydajniejszą zintegrowana grafiką (x1250, ew. Nvidia 7),a potem ewentualnie się będę bawił kręceniem, choć to nie jest dla mnie "celem samym w sobie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Co do wydajności grafiki to z racji tego, że mój GF8600 jest w serwisie to jestem zmuszony pogrywać na integrze. W BF2142 dałem wszystkie opcje na LOW i visibility na 70% i w 800x480 mam około 35klatek (raz w górę raz w dół). Co prawda jakoś się gra, ale przy takich ustawieniach mało co widać na ekranie. GTA Vice City w 1360x768, wszystko na max mam 40-50klatek. Tylko jak pada deszcz to framerate leci ostro w dół. Nawet do 15klatek/s. W 1680x1050 około 25kl/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Heh, z braku czasu w gierki też raczej nie będę grał - tylko www, muzyka, filmy, office. Więc raczej nie tak bardzo wymagające zadania. Co do wydajności x1250 - to szukam najwydajniejszej integry pod kątem w/w zastosowań, więc de facto wydajności przy odtwarzaniu filmów HD. Mam nadzieję, że się na tej płytce nie zawiodę. Ps. Masz może monitor LCD podłączony do tej płyty? Via d-ssub czy hdmi2dvi? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Mam Acera AL2016W podłączonego przez DVI->D-Sub. Może się zainteresuj tym Wydajność w zasadzie na tym samym poziomie, ale może wspomaganie dekodowania filmów HD będzie lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) Interesowałem się :) Ale ta bez dodatku "HD" wypada praktycznie gorzej od 690G, gdyż to nie jest model NV 7050, a 7025. Natomiast ta wersja lepsza kosztuje za dużo, bo 350, 360 zł. Więc będzie Giguś. W odtwarzaniu HD radzi sobie całkiem nieźle, z tego co pokazują testy obciązenia procesora, wymięka przy H.264, ale to przyszłość dość odległa. Wtedy już slot PCI x16 będzie pewnie obsadzony. Obraz prezentuje się ładnie? Szkoda, że nie dodali jeszcze samego złącza DVI, np tego co puszcza sygnał cyfrowo i analogowo, zamiast umieszczać stare d-sub :/ Ale jak dla mnie to jedyna "wada" tej płyty :) Pozdrawiam! Edytowane 10 Września 2007 przez tomaszb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Jak dla mnie obraz jest ok. Mi się nigdy nie udało odpalić wspomagania dekodowania HD na x1250. Wszystko robię na procku. 2 jajka @2800Mhz dają ledwo co radę z 1080p VC-1. Dlatego pomyślałem, że może płyta na chipsecie nVidii może być pod tym względem lepsza, bo na moim GF8600 zadziałała sprzętowa dekompresja h.264 VC-1. Niestety tylko pod Vistą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) Jak to? Czyż ten radek nie miał sobie z tym dawać rady? Może kwestia sterowników? Edytowane 10 Września 2007 przez tomaszb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Kwestia sterowników albo codeców. Nie mówię, że nie radek nie daje rady tylko, że w ogóle nie miał szansy spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Bo wg tego testu dawał sobie radę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Dobra płyta, nie czepiać się, wszystko w porządku panowie. Stabilna jak skała , przynajmniej na razie Bus speed 230 Mhz, pamięci 800 Mhz w dualu chodzą dobrze, a kupowane były osobno. Nie narzekać tylko kupować, a jak sie komuś chce kręcić bus speed na 280 to i to podobno ta płyta wytrzyma. Jak to wynika z recenzji na jednej angielsko języcznej stronie. Mostek północny chłodzony pasywnie, ociupinke się grzeje, już to pisałem. Jak na razie żadnych problemów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...