shoq Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Podkrecisz procka na lajcie. Moj Brisbane 4000+ z 2100MHz robil 2700MHz. Pamieci do krecenia tez masz fajne, wiec mozesz sie bawic ;). Moja plyta niestety poszla na serwis bo po zrobieniu CLR_CMOS juz nie wstala, wiec przesiadlem sie na intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwok Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Płyta na poczatku sprawia kłopot przy oc ogolnie bardzo dobra i stabilna przekręcenie proca z 2500 @ 3000 to żaden problem po włączeniu dodatkowych opcji w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Nowy bios F6 "Update CPU ID (Support AM2+ Phenom Triple Core CPU)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 kilka pytań 1. Jak temperatura mostka północnego i południowego ? 2. Ile wentylatorów można monitorować w biosie ? 1 czy 3 a może więcej ? 3. Czy da się regulować prędkość wentylatorów speedfanem - chodzi o wentylatory 3 pin ? 4. Czy wentylator 3pin procesora będzie się regulował sam ? 5. Co macie na myśli przez trudna do oc - tak chyba było przy wcześniejszych biosach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 kilka pytań 1. Jak temperatura mostka północnego i południowego ? 2. Ile wentylatorów można monitorować w biosie ? 1 czy 3 a może więcej ? 3. Czy da się regulować prędkość wentylatorów speedfanem - chodzi o wentylatory 3 pin ? 4. Czy wentylator 3pin procesora będzie się regulował sam ? 5. Co macie na myśli przez trudna do oc - tak chyba było przy wcześniejszych biosach ? AD3: Ostatnio jak sprawdzałem to nie dało się. AD4: W biosie można włączyć automatyczną regulacje wentylatora CPU. Działa to tak, że jak wzrasta obciążenie procesora wiatrak zaczyna się kręcić na full speed. AD5: Trudne O/C, hmmm nie przesadzajmy. No chyba, że trafi się jakiś padnięty egzemplarz płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Posiadam tą płytę i mam problem z dźwiękiem, po drugiej instalacji windows karta telewizyjna działa bardzo cicho a w panelu regulacji dźwięku nie można regulować głośnosci wejscia liniowego (suwak jest zablokowany) o cp chodzi??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davids80 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam... Mam pytanie: - Jaka powinna być średnia i ewentualnie MAXymalna temperatura chipsetu płyty głównej??? (Teraz w IDLE mam 45, w STRESIE 61-63 stopnie). Chciałbym trochę to schłodzić, jednak nie wiem czy wymienić radiator na lepszy (JAKI???) czy może zdjąć "stary" i nałożyć nową pastę np. Zalman ZM-STG1. Może macie jakieś propozycje. Dodam, że nie mam w tej chwili żadnych wentylatorów wydmuciach!ących i wdmuciach!ących powietrze we wnętrzu obudowy. Właśnie przymierzam się do ich zakupu. Nie zmienia to faktu, że jednak płytkę przydałoby się schłodzić jakimś lepszym radiatorkiem.... czekam na wasze opinie ;) Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez davids80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam... Mam pytanie: - Jaka powinna być średnia i ewentualnie MAXymalna temperatura chipsetu płyty głównej??? (Teraz w IDLE mam 45, w STRESIE 61-63 stopnie). Chciałbym trochę to schłodzić, jednak nie wiem czy wymienić radiator na lepszy (JAKI???) czy może zdjąć "stary" i nałożyć nową pastę np. Zalman ZM-STG1. Może macie jakieś propozycje. Dodam, że nie mam w tej chwili żadnych wentylatorów wydmuciach!ących i wdmuciach!ących powietrze we wnętrzu obudowy. Właśnie przymierzam się do ich zakupu. Nie zmienia to faktu, że jednak płytkę przydałoby się schłodzić jakimś lepszym radiatorkiem.... czekam na wasze opinie ;) Temperatury stanowczo za wysokie (jak na moje oko) u mnie MAX to 42C, buda jest wentylowana, 12 centymetrowym wentylem z przodu a wyprowadzaniem ciepła zajmuje sie wentyl zasilacza oraz 8cm wiatrak z tyłu budy. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davids80 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) ...Czy "opłaca się" wgrywać nowy BIOS ver. F6??? Mam w tej chwili wersję F4 i uważam, że wszystko jest OK. Czy zauważyliście jakąś różnicę przy np. O/C? Dodam, że narazie nie przymierzam się do wymiany jakichkolwiek podzespołów (proca), więc nie wiem czy jest sens aktualizować??? Jakieś rady??? Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez davids80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grand151 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 są wyjścia na płycie więc trzeba tylko coś do tego pina podłączyć - jakas samoróbka chyba :)) , zobaczymy:) http://www.giga-byte.com.tw/FileList/WebPa...ry/1au001_e.jpg -> rozpiska TV out na płycie, wyjscie jest opisane na laminacie płyty :) /Wg mojej analizy mozna z tego zrobić s-video i zwykłe composite/ http://serwis-tv.com/scart.html -> rozpiska wyjsc euro scart pozdrawiam no tak zlacze na plycie jest ale nie wiem jak tam podlaczyc gniazdo s-video albo c-video dla ulatwienia znalazlem http://i28.tinypic.com/2hd1vsx.jpg"</a>'>to ale nie wiem czy aby na pewno to dziala. rozkminiles to?? musze to zrobic :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dostępny jest nowy bios F7, a wraz z nim wsparcie dla Phenom-ów II: AMD Phenom II X4 940 3000Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W AMD Phenom II X4 920 2800Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W Bios F7 Zmiany: Update CPU ID (AGESA3.3.2.0) Remove EasyTune5 function support Note: Please use BIOS version F6 for EasyTune5 function support Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Dostępny jest nowy bios F7, a wraz z nim wsparcie dla Phenom-ów II: AMD Phenom II X4 940 3000Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W AMD Phenom II X4 920 2800Mhz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W Bios F7 Zmiany: Update CPU ID (AGESA3.3.2.0) Remove EasyTune5 function support Note: Please use BIOS version F6 for EasyTune5 function support Taaaa. ale nowy bios ma bład w HT. niezaleznie jakie HT sie ustawi.. wychdzi.. 400mhz +/- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Jakoś nie mam potrzeby wgrywania biosu F7, więc nie mogę potwierdzić, ani zaprzeczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davids80 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Taaaa. ale nowy bios ma bład w HT. niezaleznie jakie HT sie ustawi.. wychdzi.. 400mhz +/- POTWIERDZAM!!! U mnie to samo. Wróciłem do rev. F4 -dla mnie najlepszej do OC... Edytowane 20 Marca 2009 przez davids80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Taaaa. ale nowy bios ma bład w HT. niezaleznie jakie HT sie ustawi.. wychdzi.. 400mhz +/- W grałem sobie w koncu z nudów ten F7 i w moim przypadku HT stale jest ustawione na 548Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Witam Czy ta płyta obsłuży Athlona II 240 na stronie gigabyte w liście obsługiwanych procesorów jest tylko Athlon 250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) Witam Czy ta płyta obsłuży Athlona II 240 na stronie gigabyte w liście obsługiwanych procesorów jest tylko Athlon 250 obsluzy. Na liscie obslugiwanych prockow rowniez brak Phenoma II 545 a proc hulał na tym Gigusiu. Osobiscie sprawdzalem. Pamietaj o biosie F8C Edytowane 14 Września 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 obsluzy. Na liscie obslugiwanych prockow rowniez brak Phenoma II 545 a proc hulał na tym Gigusiu. Osobiscie sprawdzalem. Pamietaj o biosie F8C Ok Dzięki. Jak przyjdzie mi płyta i procesor to sprawdzę i napiszę czy działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) bedzie dzialac ;) Tylko ze..... nie wiem jak bedzie pod Athlonem II ale pod Phenomem II nie bylo opcji zmiany Vcore :/ Po prostu po wsadzeniu PII zmiana V core znikla. Ale za to proc sie odpalil na domyslnym V na 1,42V :) A to starczylo na 3,6GHz. Nie wiem jak bedzie pod Athlonem II Edytowane 14 Września 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) Witam Już wszytko mam i potwierdzam działanie athlona 245 na tej płycie :D Edytowane 28 Września 2009 przez Zany90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Sorry za post pod postem ale mam dziwny problem. A wiec zrobilem reset biosu poniewaz troszke w nim namieszalem :P po tym resecie plyta przestala wykrywac mi procesor tak jakby bios zmienil sie na starsza wersje. Wiatraki dyski pracuja tylko nie wyswietla nic na monitorze, macie moze pomysl jak go zaktualizowac bez zmiany procesora? bo nie mam mozliwosci wsadzic innego procesora ktory by byl wykrywany przez stary bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Moze jak robiles ten reset cos poruszyles w kompie? podociskaj grafike, kable, zobacz czy monitor podpiety itp. Edytowane 29 Września 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Sprawdzałem wszystko to nie jest wina grafiki czy kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Sprawdzałem wszystko to nie jest wina grafiki czy kabli. moze odwrotnie wlozyles zworke od cmosa ? :) tzn ze moze jest w pozycji "clear" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 moze odwrotnie wlozyles zworke od cmosa ? icon_smile3.gif tzn ze moze jest w pozycji "clear"Nie w tej płycie są tylko dwa piny od cmosa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 (edytowane) odpal kompa i po chwili go zresetuj. moze odpali. cos ten bios f8c i f7 takie zwalone są. mam ta plyte w kompie nr 3 :) Edytowane 30 Września 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 odpal kompa i po chwili go zresetuj. moze odpali. cos ten bios f8c i f7 takie zwalone są. mam ta plyte w kompie nr 3 icon_smile3.gifResetowałem go nieraz :D muszę załawic jakiś starszy procesor i spróbowac wgrac biosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Sorry za post pod postem :D Wsadzałem dzisiaj semprona 3600 i tak samo nie działa wychodzi na to że coś na płycie padło tylko co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 hej jest tu kto jeszcze ?? Zany90 i jak sytuacja z Twoją płytką , działa ?: sam mam zamiar kupic x2 245 lub x4 620 i nie jestem pewien działania płytki..... tomekB masz jeszczwe to płytkę ?? zmieniałeś proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Patrząc na sig Zany90 to raczej już tej płyty nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...