Zany90 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Płyta leży w pudełku niesprawna , a co do procesora to płyta obsługiwała mi x2 245, ale tylko 2 dni działała:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 :) czyli padła Ci na dobre na stronie producenta ta płytka niby obsługuje i x2 245 jak i x4 620 i pewnie wybiore którys z tych... a z grafy 4770 jestes zadowolony ? bo właśnie chcem zmienic z gt 8600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) czyli padła Ci na dobre na stronie producenta ta płytka niby obsługuje i x2 245 jak i x4 620 i pewnie wybiore którys z tych... a z grafy 4770 jestes zadowolony ? bo właśnie chcem zmienic z gt 8600 No płytka raczej padła chyba bios :D , a z karty jestem zadowolony kręci się nawet nieźle w 2D cicha w 3D trochę głośniej. Ogólnie karta dobra do monitora 19" Edytowane 16 Stycznia 2010 przez Zany90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 no szkoda że Ci padła, mam ją od 2 lat i wszystko działa poprawnie, teraz mam zamiar zmienic karte ale podobno mój proc 3800+ jest za słąby więc chyba zmienie na nowsze amd :) ps. tak przed zmiana troche sobie kręce i sam nie wierze...... mam 3800+ i idzie mi na 2600 na 1,28V(29C) :))) ramy kingstony 667 smigaja mi na 434(868) na 1,9v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 tomekB masz jeszczwe to płytkę ?? zmieniałeś proca ? Mam jeszcze płytkę. Aktualnie mam X2 "brisbane" na 3.0Ghz. Coś mi chodzi po głowie, aby zafundować sobie Athlona II X4, ale mój portfel na razie mówi nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 tak ten x4 620 prezentuje sie bardzo ładnie, też zbieram się do niego i nowej karty ale wiąże się to niestety z wymiana zasilacza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Ja mam Chiefteca 400W i jakoś jeszcze ciągnął Radeona HD4850, ale po przesiadce na X4 i obowiązkowym kręceniu raczej, by już wymiękł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 mój fell 350 W to podobno niezły szmelc, ale jakos 2 lata wytrzymuje :) wymiany nie da rady chyba uciągn ać x2 3800+(35W)-x4 620(95W) 8600gt(45W) 4770(80W) prawie 100 W w spoczynku, po podkręceniu....ho ho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jak będziesz wymieniał części to kup jakiegoś Fortrona lub Deltę 350/400W z Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 no tak, tylko mam pewien problem....mieszkam w UK a tutaj o takie marki jest trudno.... widziałem OCZa, w miare kosztuja około 34-45 ł(500 W), Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Swoją drogą ciekawe jaki wpływ na wydajność ma to: (Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200 MT/s) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the Częstotliwość of AM2+ CPU will not be impacted. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) sam nie wiem, na rozum powinno jakiś mieć ale tak sobie czytam fora to ma jakiś niewielki wpływ, narazie nie mam tyle kasy żeby wymienic płyte (ta jest super, juz 2 lata mi służy) podobno w tym x4 620 mozna odblokować L3 ale tylko na nowych płytach Edytowane 24 Stycznia 2010 przez soongo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Jednak sprzedałem nerkę i kupiłem sobie tego Athlona II X4 620. Póki co wygrzewam pastę na standardowych taktach. Edit: okazuje się , że teraz nie ma możliwości zmiany vcore w biosie. Z tego co wyczytałem to nie jest to tylko moja przypadłość. Na szczęście można zmienić vcore za pomocą EasyTune. Tym czasem czekam na poprawiony bios :) Edytowane 30 Stycznia 2010 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 hej, fajnie masz :) jak wrażenia ? mozesz coś bliżej powiedzieć ? praca bardziej komfortowa ? gierki..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Aktualnie jadę na integrze, więc brak gier. A proc na 3.2Ghz na razie, więc jakoś nie czuje różnicy do X2. Coś ciężko z softem, który by wykorzystał cztery jajka w pełni. Edit: Ale za to procesor dużo chłodniejszy :) Edytowane 4 Lutego 2010 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 :) to chyba mocno grzałeś tego swojego 3600+ jak sie okazało mój 3800+ to jakiś energooszczędny jest, idle ma tylko 35 wat, po podkręceniu na 2600 nie ma nawet 35 stopni :) w sumie po podkręceniu praca na kompie jest o wiele bardziej komfortowa niż na podstawowych :) do zmiany przymierzam się tylko ze względu na gierki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davids80 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 witam... Czy ktoś z Was wgrywał najnowszy BIOS ze strony Gigusia F8E BETA. Poprawia on coś??? Może pojawia się opcja ze zmianą napięcia na procka? Obecnie jadę na F8C i brakuje mi tylko tego Vcore. Pomału rozważam zmianę mojej płytki na jakąś z ACC, mimo że naprawdę jestem z niej zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Niestety na F8e wciąż brak możliwości zmiany vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 hej wymieniłem sobie karte juz na 4770, ale po wymiance i kręceniu procka cos mi zaczeło piszcześ w kompie, nawet po zamianie na 8600 gt coś dalej piszczy :(( chyba cewki na płycie dostały po [gluteus maximus] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Może zasilacz już piszczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 he he :) zasilacz nie piszczy ale zaczoł niezle buczec :) wreszcie po 2 latach dostał w d..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Irytuje mnie już ten brak możliwości zmiany vcore w tym beta biosie. Nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam w tej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 hmm no nie wiem czy cos tu zmienią ani im to nie na rękę ani tym bardziej płycie :)))))) ps. moja 4770 działa poprawnie, właśnie zamontowałem sobie chłodzenie na memki bo się grzeją troche przy tak małych obrotach wiatraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojot26 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Irytuje mnie już ten brak możliwości zmiany vcore w tym beta biosie. Nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam w tej sytuacji. tej plycie nie potrzeba wiekszego V na proca. Domyslnie plyta daje 1,425V a przy tej sekcji zasilania i przy obecnych procesorach jest to naprawde wystarczająco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 tej plycie nie potrzeba wiekszego V na proca. Domyslnie plyta daje 1,425V a przy tej sekcji zasilania i przy obecnych procesorach jest to naprawde wystarczająco. Na moim egzemplarzu i procku z podpisu jest to 1,325V (1,310 wg cpu-z) i niestety to za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojot26 Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Na moim egzemplarzu i procku z podpisu jest to 1,325V (1,310 wg cpu-z) i niestety to za mało. aha. na Athlonie II byc moze i masz racje. Ja kiedys testowalem Phnom II X2 545 i plyta dała 1,425V. nawet udalo mi sie strzelic Valida 3,9Ghz :) A tak to chodzil stabilnie na 3,5Ghz... wyzej juz sekcja nie wyrabiala. Płyta zyje do dziś w kompie siostry i dzwiga Windsora F3 4600+ 3,0Ghz (1,23V) 24/7.... i mam namysli naprawde 24/7 :/ Edytowane 16 Lutego 2010 przez kojot26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Jakich pamięci używacie z tą płytą główną ? Ja kupiłem 2x2GB A-Data DDR2 800MHz Gaming Series i nie działają mi, orthos się wysypuje na nich, czasem system po uruchomieniu zaraz się wiesza. Zmieniałem sloty, dawałem napięcie na 2,2V i nic. Wcześniej miałem Ocz Special Ops 2x1GB i działały bez zarzutu. Nie wiem co teraz mam kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Dzięki pomocy kolegi DEVILEK zrobiłem sobie vmoda. Niech sobie Gigabyte teraz robi następną betę biosu. Mi to już powiewa :D Na początek ustawiłem 1,425V. Cpu-Z pokazuje 1,408. Ciekawe komu wierzyć. Najwyżej dokręcę jeszcze śrubę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Vdroop chyba jakis byl z tego co pamietam, ale nie jakis z kosmosu i mozna bylo z nim zyc. Jestes chyba dopiero druga osoba po mnie, ktora modzika zrobila na niej, a pokazalem go siakos 2 lata temu. Tylko nie przekrec sruby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Ale coś się skopało, bo znowu vcore spadło na def. Kręcenie potencjometrem nic nie daje. Jutro wyjmę płytę i sprawdzę lut, może go tylko na kalafonii przykleiłem. UPDATE: To tylko zimny lut przy masie. Wszystko gra :) Edytowane 4 Marca 2010 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...