soongo Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 hej no masz zapał :) takie cuda wyprawiać hehe nieźle Ci to wyszło kupiłem już procka x2 550 BE, ale czekam na chłodzenie jeszcze... ps. wiem już co piszczało.....dysk twardy, chyba już długo nie pociągnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soongo Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) hej wgrałem sobie nowy bios ten F8E i stało się cosik :) temperatura płyty podskoczyła o 5-6 C (było 35 teraz 40-42) temperatura procka też wzrosła o jakieś 10 C(było 25-28 teraz 35-37) napięcie z everesta na +5V było 4,92V teraz jest 5,48V wiatrak zasilacza szybciej się kręci teraz :(( o co biega ???? Edytowane 17 Marca 2010 przez soongo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Dostałem tę płytkę za free, chyba przeskoczę na deko nowszą platformę, ram to póki co mogę mieć Kingstona PC2-6400, 2x 1GB, ale jakiego łyknąć CPU? Dwa jaja na pewno, będzie na 100% podkręcany, co radzicie, budżet ograniczony 250zł. Edytowane 30 Października 2010 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 AMD Athlon II x3 445 AM3 95W BOX (ADX445WFGMBOX) - Procesory - sklep internetowy Agito.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Pomyślimy, wcześniej jednak zapodam wcześniej jakiegoś A64 na AM2, coby dokładnie przetestować mobo... Macie pomysł jak zapiąć ZALMANa 7000A Cu na AM2? Zapinka od czegoś pasuje...? Znalazłem coś takiego -> http://allegro.pl/thermalright-rm-am2-rev-b-koszyk-ramka-dla-am2-i1288977120.html Mam w zestawie belki pod S478 do Zalmana podejdzie to jak myślicie? Wygląda, że to było OK. edit: Cz ta płyta obsługuje Advanced Clock Calibration ? Edytowane 31 Października 2010 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Acha, czyli odblokować wyłączonych jaj się na niej nie da... Trudno, za friko jest nie ma co narzekać... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Zalmana może przymocowałbyś na jakieś śruby / szpilki gwintowane poprzez otwory mocujące koszyk. Po przekątnej oczywiście, koszyk pozostawiając tak jak jest. Zamiast dwóch kołeczków dać właśnie śruby. Pasowałby rozmiar? Przymierz. Ramiona zalmana można ewentualnie przedłużyć jakimiś blaszkami. Za ten koszyk 24 zeta z wysyłką to lekka przesada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Nie lubię rozwiązań na dziko, wolałbym jednak zakupić koszyk albo od kogoś kto ma 7000C na platformie Intela zbędną mu zapoinkę na AM2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 No i już mmam maszynkę na AM2... stary proc, ale jary... na Boxowym coolerze 3.16 GHz zrobił... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) Dzisiaj testy, zapodałem nieco cichsze i mocniejsze chłodzonko, może nie xtra wysokich lotów, ale mi styknie... Doszedłem do fsb 280, HTTx4, ram na 374... niestety, ale mam stabilne jak skała 3.36 GHz... http://hwbot.org/signature.img?iid=482500&thumb=false&iehack=.jpg Zrobiłem jeszcze więcej... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1512972 Jak na 0.09 całkiem całkiem... IMO I jeszcze więcej... Ale coś mi ramy na wyższych zegarach przy takim fsb nie dają rady, może to wina za słabej zasiłki? http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1514727 Edytowane 23 Stycznia 2011 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 posiadam tą płytkę z procesorem athlon x2 4200+ który jest wydajnościową padaką. Jaki procesor w umiarkowanej cenie ożywił by tego antycznego trupa? tak żeby nie błagał o litość po odpaleniu wirtualnej maszyny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Nie ma chyba za bardzo opcji, bo ta płyta 4corowców nie obsługuje, a dwurdzeniowce to tak naprawdę wiele szybsze niż to co masz nie będą, dlatego ją szybko wymieniłem na GA-M720-US3, którą w zestawie z Patriot LLK 4x1GB pięknie służyła mi 3 latka, ale już mi się udało trafić okazyjnie inny nowszy model. Edytowane 29 Września 2014 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Procek wymieniony na 4 rdzeniowy jakiś czas temu, komp ozyl. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...