K@SI@ Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam Chciałabym sama złożyć swój nowy komputer. Wybrałam następujące podzespoły: Asus P5K (Intel P35) [DDR2, 2xPCI-E, FW] Intel Core2 Duo E4300 Samsung SpinPoint 320 GB (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ) DDR2 2x1024MB PC-800 Patriot CL 5 Corsair CMPSU-520HXEU 520W GeForce PCI-E 7900GS Galaxy DDR3 1,4ns 256 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) Scythe Infinity SCINF-1000 DVD Pionier 212 Obudowa - SHINOBI Za jakiś czas zmienię procesor i grafikę. Czy to jest dobry zestaw ? Proszę o poradę. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ja po pierwsze bym się nie pakował w tą płytę główną, wybrałbym AB9. Jeżeli chodzi o zasilacz to wydaje mi się, że Chieftec CFT-620A-12S 620W byłby lepszym wyborem... Na dyskach się nie znam, ale widzę, że w zestawach na czerwiec raczej polecany jest WD.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_112 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 A do czego chcesz go używać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Obudowa - tylko nie ten złom Shinobi. Za 150zł można już dostać naprawdę porządnego Cooler Mastera Elte 331. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ja po pierwsze bym się nie pakował w tą płytę główną, wybrałbym AB9. Jeżeli chodzi o zasilacz to wydaje mi się, że Chieftec CFT-620A-12S 620W byłby lepszym wyborem... Na dyskach się nie znam, ale widzę, że w zestawach na czerwiec raczej polecany jest WD....IMHO wybór PŁYTY NA P35 jest bardziej przyszłościowy tym bardziej, że autorka chce w przyszłości zmienić procka. Wtedy będzie można Penryna obsadzić. Wybrany zasilacz corsaira to jeden z najlepszych i najcichszych produktów na rynku więc jestem za. Dysk samsunga też jest bardzo dobry, a napewno pracuje ciszej niż WD. Zwróć tylko uwagę , żeby był na silniku NIDEC. Ram jeżeli jeszcze jest dostępny to zamów ten http://znak.pl/index.php?cid=305&scid=...24800Goo+Pro+C5 Poza tym zestaw OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Wydaje mi się, że jeżeli Penryn jeszcze nie wyszedł to nie opłaca się kupować płyt głównych do niego. Jeżeli K@SI@ chce nie widzę żadnego problemu, ale ja już się przekonałem o tym, że cena tej płyty będzie cały czas spadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Co do płyty to niby przyszłościowy wybór a niby nie...bo zanim wyjdzie Penryn to zapewne pojawią sie bardziej dopracowane moba pod tego procka....więc można wziąć narazie AB9 a jak Penryn wraz z płytami pod niego zadomowi sie na dobre to wtedy można by zmieniać....ale oczywiście można też już w tym momencie brać coś na P35 i obsadzać kiedyś Penryna.....nie wiadomo tylko jak to będzie ze sobą współgrało :wink: p.s sry za powtórzenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@SI@ Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Komputera będe używała do grania, internetu, oglądania filmów. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry_chlopak666 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 zasilacz jak najbardziej na miejscu tyle żę pod 7900 to troszku szkoda chyba że planujesz wymianę grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 co do płyty , to P5K ma 3 fazy na procu i moga padać jak P5N-E SLi . Gigabyte ma więcej faz, weź coś od nich na P35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@SI@ Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Grafikę planuję w przyszłości zmienić na coś lepszego ale na razie nie wiadomo jak te nowe karty będą się spisywać w nowych grach i programach, więc postanowiłam troszeczkę zaczekać i zobaczyć jak się wszystko rozwinie. I czy przypadkiem nie okaże się że te karty, które są teraz niestety są za słabe. Pamięć wybrałam Patriot gdyż znalazłam na tym forum wypowiedź, że da się ją podkręcić do 1200. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 co do pamięci, to na 1200 to chyba podvolotwane i z odrobiną szczęścia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...