Skocz do zawartości
K@SI@

Czy Coś Zmienić W Tym Zestawie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałabym sama złożyć swój nowy komputer.

Wybrałam następujące podzespoły:

Asus P5K (Intel P35) [DDR2, 2xPCI-E, FW]

Intel Core2 Duo E4300

Samsung SpinPoint 320 GB (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ)

DDR2 2x1024MB PC-800 Patriot CL 5

Corsair CMPSU-520HXEU 520W

GeForce PCI-E 7900GS Galaxy DDR3 1,4ns 256 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit)

Scythe Infinity SCINF-1000

DVD Pionier 212

Obudowa - SHINOBI

Za jakiś czas zmienię procesor i grafikę. Czy to jest dobry zestaw ?

Proszę o poradę.

Dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po pierwsze bym się nie pakował w tą płytę główną, wybrałbym AB9. Jeżeli chodzi o zasilacz to wydaje mi się, że Chieftec CFT-620A-12S 620W byłby lepszym wyborem... Na dyskach się nie znam, ale widzę, że w zestawach na czerwiec raczej polecany jest WD....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po pierwsze bym się nie pakował w tą płytę główną, wybrałbym AB9. Jeżeli chodzi o zasilacz to wydaje mi się, że Chieftec CFT-620A-12S 620W byłby lepszym wyborem... Na dyskach się nie znam, ale widzę, że w zestawach na czerwiec raczej polecany jest WD....

IMHO wybór PŁYTY NA P35 jest bardziej przyszłościowy tym bardziej, że autorka chce w przyszłości zmienić procka. Wtedy będzie można Penryna obsadzić.

Wybrany zasilacz corsaira to jeden z najlepszych i najcichszych produktów na rynku więc jestem za.

Dysk samsunga też jest bardzo dobry, a napewno pracuje ciszej niż WD. Zwróć tylko uwagę , żeby był na silniku NIDEC.

Ram jeżeli jeszcze jest dostępny to zamów ten

http://znak.pl/index.php?cid=305&scid=...24800Goo+Pro+C5

Poza tym zestaw OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że jeżeli Penryn jeszcze nie wyszedł to nie opłaca się kupować płyt głównych do niego. Jeżeli K@SI@ chce nie widzę żadnego problemu, ale ja już się przekonałem o tym, że cena tej płyty będzie cały czas spadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyty to niby przyszłościowy wybór a niby nie...bo zanim wyjdzie Penryn to zapewne pojawią sie bardziej dopracowane moba pod tego procka....więc można wziąć narazie AB9 a jak Penryn wraz z płytami pod niego zadomowi sie na dobre to wtedy można by zmieniać....ale oczywiście można też już w tym momencie brać coś na P35 i obsadzać kiedyś Penryna.....nie wiadomo tylko jak to będzie ze sobą współgrało :wink:

p.s sry za powtórzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafikę planuję w przyszłości zmienić na coś lepszego ale na razie nie wiadomo jak te nowe karty będą się spisywać w nowych grach i programach, więc postanowiłam troszeczkę zaczekać i zobaczyć jak się wszystko rozwinie. I czy przypadkiem nie okaże się że te karty, które są teraz niestety są za słabe.

Pamięć wybrałam Patriot gdyż znalazłam na tym forum wypowiedź, że da się ją podkręcić do 1200.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi