flasht Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam, Czytalem ze stare karty (jak Riva TNT) jakos duzo pradu pobieraja z AGP i ze sa problemy z nowymi plytami + starymi kartami... czy to prawda? Czy taka karta moze mi spalic plyte lub plyta karte? Pozdrawiam, FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, Czytalem ze stare karty (jak Riva TNT) jakos duzo pradu pobieraja z AGP i ze sa problemy z nowymi plytami + starymi kartami... czy to prawda? Czy taka karta moze mi spalic plyte lub plyta karte? Pozdrawiam, FlashT Nie wiem jak to się odnosi konkretnie do twojej płyty, ale tak jest możliwe że coś padnie. Kwestia w różnicy napięć AGP X2 (bo chyba na takim była TNT) to napięcie rzędu 3.3V a AGP X4 to 1.5V. Myślę że jednak nie masz się co martwić, poszczególne generacje AGP różniły się od siebie budową, jest także coś takiego jak uniwersalny port AGP, który nie ma żadnych "łamaków" (nie wiem jak to nazwać, wycięć??) obsługujący wszystkie prędkości. Generalnie jeśli tylko karta wejdzie to działać powinna. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) To ja nie rozumiem... moja karta ma oba wciecia... znaczy ze jest universal? Edit: W kazdym badz razie nie dziala ... moze jest poprostu zwalona karta :) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jeśli to jest Riva TNT1, to może być problem - większość z tych kart zrobiono na napięcie 3,3V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jeśli to jest Riva TNT1, to może być problem - większość z tych kart zrobiono na napięcie 3,3V. Okazalo sie ze nie dzialala bo zapomnialem ram przelozyc :lol: Wszystko dziala... karta ma 2 wyciecia i jest ok. Nie wiem jaka to wersja ale biorac pod uwage ze jest na niskiej plytce pcb to raczej nowsza bo kiedys to wszystko takie bycze robili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 skoro ma dwa wciecia, tzn ze moze pracowac na 3,3 i 1,5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Chwilowo jadę na Vancie 16MB AGPx2 włożonej do Epox-a 9nda3+ i nie ma problemu, poza tym, że nawet jak na blacie okienka przesuwam to się obraz tnie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 TNT2 w większości wypadków mogły brykać na 1,5V i 3,3V. Problem stanowią pierwsze TNT1 (typu STB Velocity 4400 czy Creative Blaster), one działały tylko na 3,3V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...