werto Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zarządzanie flotą samochodową online? Ktoś miał w tym doświadczenie? Czy te systemy do zarządzania flota są przejrzyste w obsłudze? Możecie podać, jakie aktualnie z istniejących na rynku SA warte uwagi? I czy firmy je sprzedające robią szkolenia z ich obsługi za free? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Mam z tym doświadczenie bo zajmuje się tym moja firma w której pracuję. Jest wiele podejść do tematu. Zależy co kogo interesuje. Jedne firmy biorą całą infrastrukturę informatyczną na siebie, inne sprzedają Ci servery potrzebne do monitoringu. Generalnie najlepsza opcja to taka że odpalasz sobie aplikację i nic Cię nie obchodzi, cała reszta jest po stronie dostawcy a ty płacisz miesięczny abonament. Szkolenia oczywiście są robione w cenie umowy - wiadomo wszystko i tak wliczone w cenę. Aplikacja jest banalna w obsłudze natomiast jeśli chcesz wydobyć max jej możliwości to wymaga pewnego doświadczenia - coś jak word i excel ;) Poza tym tych systemów jest naprawdę sporo a z resztą nie mam styczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werto Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 A czym się różnią takie systemy od tych dostarczanych przez stacje czy koncerny paliwowe? Słyszałeś może o BP Flet Export? Albo o kartach paliwowych BP Plus? Tam tez masz dostęp do danych, raportów o stanie floty. Czy w tym przypadku to tylko oprogramowanie, czy kompleksowa usługa ze zbieraniem danych itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Hm generalnie nie wiem czy sie rozumiemy, nie znam się na BP Fleet Report. System o którym pisałem poprzednio opiera się na systemie GPS i pozwala na monitorowanie położenia, tras, poziomu paliwa i innych ważnych rzeczy dla przedsiębiorstw, które posiadają flotę pojazdów np dla przedstawicieli handlowych lub firm transportowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...