Skocz do zawartości
low87

Wymiana Płyty Głównej, Procesora I Pamięci...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zastanawiam się nad zmianą płyty głównej, procesora i pamięci a dokładniej z :

AMD Athlon 64 3000+ (s.939) Venice 1,8GHz@2,4GHz

ASRock K8 939Dual-SATA2 ULI M1695

256MB DDR 333MHz(NONAME)+512MB DDR 333MHz(KINGSTON)

na:

Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (s.775) lub Intel Pentium Dual Core E2140 1.6 GHz (s.775)

EVGA nForce 650i Ultra lub Asus P5B

ewentualnie:

AMD Athlon 64 X2 3600+ (Socket AM2, 65W, Brisbane)

Abit KN9

i do tego z 1GB DDR2pamięci (ale jeszcze nie wiem jakiej firmy i jakiej częstotliwości).

Współpracowało to będzie z Galaxy 7300GT 128 MB DDR3 Zalman (jakoś do Października) i zasilaczem HuntKey 350 W.

Oczywiście sprzęt zamierzam podkręcać :smile: .

Jak myślicie, który zestaw jest bardziej opłacalny i czy w ogóle jest sens abym sie "przesiadał", czy odczuję dużą różnicę ? Proszę Was o pomoc.

Edytowane przez low87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

K10 kusi ;) Co do intela to brał bym minimum E4300 bo te 2XXX jakoś źle mi sie widzą :P

Jeżeli intel to evga do tego, jeżeli amd to abit kn9 i x2 3600+ brisbrane :P Co do ramu to kingston, goodram, ocz, a-data.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obie opcje są , OK . Z jednej strony architektura Core, z drugiej Brisbanik , ale K10 w przyszłości ... Musisz sam wybrać, do których proców masz większy sentyment :P ja np. do Intela nawet bym się nie dotknął :D

EDIT : 2 razy się wkleiło :o

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi