Skocz do zawartości
..::EriSS::..

Wysylanie Maili Przez Outlooka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki problem otuz nie moge wysylac mail ze swojego komputera przez zaden z programow typu microsoft outlook, mozilla itp z odbieraniem niemam zadnego problemu tylko z wysylaniem. Sprawdzalem wszystkie ustawienia adresy serwerow smtp i pop3 sie zgadzaja z podanymu na wirtualnej polsce bo tam mam zalozona swoja poczte. Probowalem przeinstalowac program ale to nic nie pomoglo moim zdaniem jest to jakis problem z portem przez ktory sie wysyla ale niemoge go namierzyc pomozcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie możesz wysyłać, to problem tkwi w serwerze SMTP - port 25. Zakładam, że program pocztowy konfigurujesz prawidłowo, więc w grę wchodzi zablokowany port 25. Może być on przyblokowany bezpośrednio u Ciebie (np. firewall na komputerze lub w routerze) albo u twojego providera...

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawienia sa prawidlowe bo sprawdzalem na innym komputerze w innej sieci na tych samych ustawieniach i wszystko bylo wporzadku.. a co do firewalla to posiadam kasperskego i on nie blokuje wysylania bo nawet jak go usunalem i komputer byl bez zadnego antywira tez nie chcialo wysylac.. nie mam pojecia co jest i czym to moze byc spowodowane a przez taka blachostke niechce mi sie formatowac dysku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz ,zadzwon do swojego providera i sie zapytac czy nie poblokowal portow. Mozliwe jest to ze miales jakiegos progsa co spamowal z Twojego konta poczty. Wtedy jest wielke prawdopodobne ze zostalo to konto zablokowane przez providera..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi