Skocz do zawartości
..::EriSS::..

Rozpoczecie Pracy Z Nowym Monitorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z ustawieniem rozdzielczosci i czestotliwosci odswiezanie ekranu gdy ustawie na 1280 na 1024 pikseli rozdzielczosc (taka jest zalecana dla mojego monitora) i do tego 75 hz to przy patrzeniu w niego strasznie bola mnie oczy zmniejszalem i zwiekszalem czestotliwosc odswiezania ale to nie pomaga w czym moze byc problem??

moj monitor to Gateway fpd 1760

karta graficzna radeon 9800 pro 128mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez miałem/mam taki problem z bolącymi oczami na LCD i nie znalazłem 100% rozwiązania, proponuje przetestować rozne kombinacje ustawień kontrastu/jasnosci, ustawienia monitora w pomieszczeniu w którym go używasz tak aby światło nie odbijało się od monitora.

Ostatnio się przekonałem ze mała jasność wcale nie jest taka przyjazna dla wzroku, zmniejszam kontrast i dodaje jasności to pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gmfriend napisał(a):

Tez miałem/mam taki problem z bolącymi oczami na LCD i nie znalazłem 100% rozwiązania, proponuje przetestować rozne kombinacje ustawień kontrastu/jasnosci, ustawienia monitora w pomieszczeniu w którym go używasz tak aby światło nie odbijało się od monitora.

Ostatnio się przekonałem ze mała jasność wcale nie jest taka przyjazna dla wzroku, zmniejszam kontrast i dodaje jasności to pomaga.

potwierdzam, mam okna od południa centralnie w monitor światło pada

jasność 86 (znika bzyczenie:P)

kontrast 35

kolorki żywsze

mniejsze zaszumienie

zmęczenia nie zauważyłem, bardziej się męczyłem gdy miałem ciemny obraz z nieczytelnym tekstem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi