..::EriSS::.. Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam Mam problem z ustawieniem rozdzielczosci i czestotliwosci odswiezanie ekranu gdy ustawie na 1280 na 1024 pikseli rozdzielczosc (taka jest zalecana dla mojego monitora) i do tego 75 hz to przy patrzeniu w niego strasznie bola mnie oczy zmniejszalem i zwiekszalem czestotliwosc odswiezania ale to nie pomaga w czym moze byc problem?? moj monitor to Gateway fpd 1760 karta graficzna radeon 9800 pro 128mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Włącz cleartype i powiększ czcionki - zakładam że monitor ten ma DVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::EriSS::.. Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 no mam tak ustawione ale to i tak jak siedze w sieci to duze czcionki nic nie zmieniaja. Ma DVI. A to ma jakies znaczenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Tez miałem/mam taki problem z bolącymi oczami na LCD i nie znalazłem 100% rozwiązania, proponuje przetestować rozne kombinacje ustawień kontrastu/jasnosci, ustawienia monitora w pomieszczeniu w którym go używasz tak aby światło nie odbijało się od monitora. Ostatnio się przekonałem ze mała jasność wcale nie jest taka przyjazna dla wzroku, zmniejszam kontrast i dodaje jasności to pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 gmfriend napisał(a): Tez miałem/mam taki problem z bolącymi oczami na LCD i nie znalazłem 100% rozwiązania, proponuje przetestować rozne kombinacje ustawień kontrastu/jasnosci, ustawienia monitora w pomieszczeniu w którym go używasz tak aby światło nie odbijało się od monitora. Ostatnio się przekonałem ze mała jasność wcale nie jest taka przyjazna dla wzroku, zmniejszam kontrast i dodaje jasności to pomaga. potwierdzam, mam okna od południa centralnie w monitor światło pada jasność 86 (znika bzyczenie:P) kontrast 35 kolorki żywsze mniejsze zaszumienie zmęczenia nie zauważyłem, bardziej się męczyłem gdy miałem ciemny obraz z nieczytelnym tekstem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::EriSS::.. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 tez tak zrobilem troche lepiej widac ale dalej tak jakby rozmazywaly mi sie literki;/ a jakie najlepsze jest odswiezanie dla rozdzielczosci 1280 na 1024 piksele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Przyzwyczaisz sie, jak ja z CRT przesiadlem sie to mosialem przez palce patrzec na LCDka... masakra na szczescie zwieksyzlem teraz odleglosc do 65cm od monitora. A odswiezanie ustaw 75 jesli wydola:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::EriSS::.. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 a ma jakeis znaczenie czy jest podlaczony przez dvi czy przez zwykle gniazdo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 W skrócie JAKOSC OBRAZU na DVi wieksza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...