Skocz do zawartości
metal

:[ ...

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co wyczytałem to te samochody mają być dla pracowników terenowych tj. prezydentów miast i ich zastępców, ludzie z rządu nie mogą jeździć przecież takimi tanimi autami, to by uwłaczało ich godności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Wszystkie muszą spełniać podstawowe warunki bezpieczeństwa; być wyposażone w system ABS, poduszki powietrzne i inne standardowe urządzenia, m.in. klimatyzację. "Ma być przyzwoity standard, nie komfort" - zaznaczył."

Qrwa od kiedy klima jest standardowym urzadzeniem w samochodach?? I po ciach!a az za taka kwote? Co oni beda tym wozic prezydentow???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do klimy to sie nie zgodze. Nie wyobrazam sobie wysiadajacego prezydenta miasta, ktory jest spocony jak mysz, bo w samochodzie nie bylo klimy, i swoimi mokrymi lapskami sciska sie z jakims delegatem z zagranica. No pomyslcie, czy to realne ?

Ale co do ceny, to mogli troche z tonu spuscic. Sredniej klasy samochod przy takiej ilosci to wynegosjuja sobie nawet za 70tys, albo i mniej. Wyzszej za 130 tys. Ale tych sredniej klasy mialo byc wiele wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klima jest standardem w autach już od średniej klasy niższej (w Polskich realiach od średniej) (czyli np. ford focus, seat toledo/leon itp.) - jeśli klimy nie ma to w najtańszym modelu.

Ale nie w tym rzecz - w rządze jeżdżą w większości lanciami, które IMHO są ok i nie trzeba ich wymieniać.

Ja rozumiem, że w Stanach, czy na zachodzie rząd ma lepsze samochody, ale tu jest Polska. Nie ma pieniędzy na szpitale (chociaż niektóre stoją puste, bo brakuje jakiejś formalności), oświatę, policję itp. - czyli na rzeczy najbardziej potrzebne.

No ale dla rządu przecież ważniejze są nowe samochody (a ogólnie kasa) - zresztą to nic dziwnego - spójżcie na nowe ustawy - w życie wchodzą tylko te dzięki którym ktoś (powiązany z polityką) będzie mógł zarobić (biopaliwa, kasy fiskalne dla taxi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klima jest standardem w autach już od średniej klasy niższej (w Polskich realiach od średniej) (czyli np. ford focus, seat toledo/leon itp.) - jeśli klimy nie ma to w najtańszym modelu.

Ale nie w tym rzecz - w rządze jeżdżą w większości lanciami, które IMHO są ok i nie trzeba ich wymieniać.

Ja rozumiem, że w Stanach, czy na zachodzie rząd ma lepsze samochody, ale tu jest Polska. Nie ma pieniędzy na szpitale (chociaż niektóre stoją puste, bo brakuje jakiejś formalności), oświatę, policję itp. - czyli na rzeczy najbardziej potrzebne. 

No ale dla rządu przecież ważniejze są nowe samochody (a ogólnie kasa) - zresztą to nic dziwnego - spójżcie na nowe ustawy - w życie wchodzą tylko te dzięki którym ktoś (powiązany z polityką) będzie mógł zarobić (biopaliwa, kasy fiskalne dla taxi).

eee, masz dziwne info!!!!!11

w anglii np urzednicy maja wlasn wozy!!!!!!!!!!!!!!1

a jak sluzbowe, to uzycie w celach prywatnych grozi dymisja :/

nie czytales gazet chyba, jak byl ten temat poruszany!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

link niestety nie działa mi

ale z tego co piszecie domyśliłem się o co chodzi

najlepszy numer był jak kupili BMW za 4 mln złotych bo "papież przyjechał do polski" i trzeba było zapszanować jakie w rządzie są autka

Ile???

Przeciez kupili samochody do obstawy papieza i to pewnie za niebagatelna sumke.

I jak tu moze nie byc deficytu :? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee, masz dziwne info!!!!!11

w anglii np urzednicy maja wlasn wozy!!!!!!!!!!!!!!1

a jak sluzbowe, to uzycie w celach prywatnych grozi dymisja :/

nie czytales gazet chyba, jak byl ten temat poruszany!

No fakt, masz rację. Rzeczywiście mało na ten temat czytałem, ale to chyba jeszcze gorzej świadczy o naszym rządzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi