Skocz do zawartości
altair

ep-8rda rev. 1.1 po tygodniu uzytkowania

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym sie podzielic moimi spostrzezeniami nt. tej plyty. mam ja tydzien i zauwazylem nastepujace wady:

1. gniazda ide i fdd sa ulozone zbyt daleko od kieszeni.

2. tasma ide ma bardzo lamliwe zlaczki, trzeba uwazac przy wyciaganiu z dysku ... moja ostroznosc zawiodla ;(

3. wyprobowalem sterowniki z plyty dostarczonej do mb, ze strony epoxa i ze strony nvidii i w zadnym wypadku nie udalo mi sie dostac do opcji dzwieku opisanych w manualu (takie ze znaczkiem nvidii). moze to tylko jest dla plyt z plusikiem?

4. zauazylem pewne problemy przy zmianie balansu kanal lewy-prawy. tak jakbym mial mono, bo albo nie ma dzwieku, albo idzie jeden glosnik. totalny znak zapytania. sterowniki ???

5. funkcje smart dla dysku jest aktywna tylko dla drugiego kanalu ide. z tym ze nie wiem jeszcze czy zalezy to wlasnie od kanalu czy od uzytej tasmy bo wyprobowalem tylko podpiecie dysku zamiast cd na tasme ata33. w biosie mam co trzeba zalaczone. uzyty dysk to seagate medalist 4,3 giga oraz seagate u5 40giga

czy ktos zauwazyl podobne problemy? bo jak nie to ide reklamowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym sie podzielic moimi spostrzezeniami nt. tej plyty. mam ja tydzien i zauwazylem nastepujace wady:

1. gniazda ide i fdd sa ulozone zbyt daleko od kieszeni.

2. tasma ide ma bardzo lamliwe zlaczki, trzeba uwazac przy wyciaganiu z dysku ... moja ostroznosc zawiodla ;(

3. wyprobowalem sterowniki z plyty dostarczonej do mb, ze strony epoxa i ze strony nvidii i w zadnym wypadku nie udalo mi sie dostac do opcji dzwieku opisanych w manualu (takie ze znaczkiem nvidii). moze to tylko jest dla plyt z plusikiem?

4. zauazylem pewne problemy przy zmianie balansu kanal lewy-prawy. tak jakbym mial mono, bo albo nie ma dzwieku, albo idzie jeden glosnik. totalny znak zapytania. sterowniki ???

5. funkcje smart dla dysku jest aktywna tylko dla drugiego kanalu ide. z tym ze nie wiem jeszcze czy zalezy to wlasnie od kanalu czy od uzytej tasmy bo wyprobowalem tylko podpiecie dysku zamiast cd na tasme ata33. w biosie mam co trzeba zalaczone. uzyty dysk to seagate medalist 4,3 giga oraz seagate u5 40giga

czy ktos zauwazyl podobne problemy? bo jak nie to ide reklamowac.

1. Mnie tez to wkurza >>> musialem szukac jak glupi okraglych kabli HDD o dlugosci 90cm, bo w moim big towerze normalne tasmy nie starczaly

2. Orginalne tasmy sa ciagle zapakowane, wiec tego nie sprawdzalem

3. W manualu jest opis opcji Sound Storma, czyli dla plyty z "+" (chyba) :wink:

4. Na moim starym SB Live! Value nie ma tego problemu, a karty zintegrowanej na plycie nie sprawdzalem, wiec nie wiem, czy tez takie cos sie u mnie dzieje

5. S.M.A.R.T. tez nie uzywam, bo po co :?: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...