Skocz do zawartości
hubabuba

Edycja Instalatora Gry - Jak ?

Rekomendowane odpowiedzi

edit :

Witam. Zmieniam wczorajszą treść tego tematu. Dla tych nie czytających :

Mam plik .*exe, jest to patch do gry, on mi instaluje 2 pliki które nie są potrzebne ale przez nie gra się nie chce otworzyć, bo mają podobną nazwę do tych już zainstalowanych. Chciałbym edytować w jakichś sposób owy plik *.exe

używałem wszystkich Resource Hacker-ów, exescope'a, restoration itd. żaden z nich nie daje rady.

Jak wspomniałem powyżej potrzebuję usunać te 2 pliki z instalatora. Szukam w tej chwili informacji dotyczących Edycji plików binarnych oraz deasemblacji. Prosiłbym o znających się w temacie, czy wogóle idzie zrobić coś takiego jak edycja takiego instalatora ?

W kwestii wynagrodzenia nic się nie zmieniło, nadal stawiam smaczne zimne piwko, tfuu...cała ciężarówke smacznego piwka :):)

Edytowane przez Hubabuba222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnialo mi sie ze kiedys mialem podobny problem... BG2 nie chcial sie zainstalowac bo mial problem z skopiowaniem trailera NWN, plytka byla nieco porysowana :P Instalator jakis archaiczny, ominac pliku sie nie dalo. Jesli jest jakis sposob na pominiecie poszczegolnych plikow przy instalacji to bylbym wdzieczny za podzielenie sie, przyda sie na przyszlosc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nowego nie wymyśliłem w tej sprawie,a szkoda. Patch jest napisany w C++, więc po zawodach. Swoją drogą wpadłem na coś co jest właściwie niczym w porównianiu do tego co chciałem osiągnąć. Chciałbym napisać prostą komendę w *.bat, która po uruchomieniu tego małego pliczku wykasuje z danego folderu te 2 pliki. Jakoś musi sie trzymać to wszysto kupy. Wiem, że to malutki pliczek, więc prosiłbym kogokolwiek o pomoc w jego napisaniu. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi