hubabuba Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) edit : Witam. Zmieniam wczorajszą treść tego tematu. Dla tych nie czytających : Mam plik .*exe, jest to patch do gry, on mi instaluje 2 pliki które nie są potrzebne ale przez nie gra się nie chce otworzyć, bo mają podobną nazwę do tych już zainstalowanych. Chciałbym edytować w jakichś sposób owy plik *.exe używałem wszystkich Resource Hacker-ów, exescope'a, restoration itd. żaden z nich nie daje rady. Jak wspomniałem powyżej potrzebuję usunać te 2 pliki z instalatora. Szukam w tej chwili informacji dotyczących Edycji plików binarnych oraz deasemblacji. Prosiłbym o znających się w temacie, czy wogóle idzie zrobić coś takiego jak edycja takiego instalatora ? W kwestii wynagrodzenia nic się nie zmieniło, nadal stawiam smaczne zimne piwko, tfuu...cała ciężarówke smacznego piwka :):) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Hubabuba222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 e a nie prościej po instalacji patcha recznie te pliki podmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Przypomnialo mi sie ze kiedys mialem podobny problem... BG2 nie chcial sie zainstalowac bo mial problem z skopiowaniem trailera NWN, plytka byla nieco porysowana :P Instalator jakis archaiczny, ominac pliku sie nie dalo. Jesli jest jakis sposob na pominiecie poszczegolnych plikow przy instalacji to bylbym wdzieczny za podzielenie sie, przyda sie na przyszlosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 miale podobny problem z patchem do c&c tw. zainstalowalep patcha w innej lokacji niz gra i pozniej przekopiowalem tylko niektore pliki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubabuba Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Nic nowego nie wymyśliłem w tej sprawie,a szkoda. Patch jest napisany w C++, więc po zawodach. Swoją drogą wpadłem na coś co jest właściwie niczym w porównianiu do tego co chciałem osiągnąć. Chciałbym napisać prostą komendę w *.bat, która po uruchomieniu tego małego pliczku wykasuje z danego folderu te 2 pliki. Jakoś musi sie trzymać to wszysto kupy. Wiem, że to malutki pliczek, więc prosiłbym kogokolwiek o pomoc w jego napisaniu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...