RedHot Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Siemka , Mam zamiar kupić Deltę 350/400 W (proszę o radę w tej sprawie . W przyszłości może będę coś zmieniał - kupie sobię lepszą kartę graficzną bo w tej płycie ,która chcę kupić jest zint. i to mi wystarczy ) . Mam problem , ponieważ słyszałem ,że delty są 20-o pinowe a płyty główne za standard przyjęły od jakiegoś czasu 24 piny. Chcę kupć sobie Abita NF - M2S , mógłby mi ktoś powiedzieć czy taka delta z allegro (np po 59 zł) by pasowała do tej MOBO. Tak się składa ,że nie mam ani płyty ani zasilacza to nie wiem ile co ma wejść , chciałem sprawdzić ,ale nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 poszukaj zdjec plyty i zasilacza...... poza tym sa przejsciowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Abit NF - M2S jest 24 pinowy... z szybkiego sprawdzenia delty tez są 24 pinowe więc beda pasowały :) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedHot Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 @up Zbawco xD @greg505 Sęk w tym , że nie mogłem znaleźć >.< . Jak googlałem oba , o mi tylko sklepy netowe wyskakiwały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Mam podobne pytanie odnośnie kompa kumpla. Delta DSP-cośtam ma 24pin+4 oddzielne. Natomiast Asus P4P800S-X ma 20 pin + 4 oddzielne. Można podłączyć. Oczywiście zakładając, że sprawdzam kolorki kabli z moim sprzętem i podłączam tak, aby były podłączone te same, a "dodatkowe widziały w powietrzu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Natomiast Asus P4P800S-X ma 20 pin + 4 oddzielne. ze jak ?? chyba albo ma 20 albo 24... ta plyta ma 20 pin wiec delta bedzie pasowac jesli ma 24pin w trybie 20 + 4 :) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Może obrazkowo: Wtyczka w zasilaczu wygląda tak: http://www.modding-faq.de/moddingfaq/atx-s...er_(24-Pin).gif Gniazdo w płycie wygląda tak: http://www.modding-faq.de/moddingfaq/atx-s...er_(20-Pin).gif Do tego płyta ma gniazdko 4 pin kilkanaście cm dalej. Natomiast zasilacz ma wtyczkę 4 pin na oddzielnym kabelku. Ze schematu widzę, że podłączenie jednego do drugiego niczego nie spali. Pytanie tylko czy ruszy? Bo w tym jednym jest "-5V", a w drugim "rezerwa". :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Może obrazkowo: Wtyczka w zasilaczu wygląda tak: http://www.modding-faq.de/moddingfaq/atx-s...er_(24-Pin).gif Gniazdo w płycie wygląda tak: http://www.modding-faq.de/moddingfaq/atx-s...er_(20-Pin).gif Do tego płyta ma gniazdko 4 pin kilkanaście cm dalej. Natomiast zasilacz ma wtyczkę 4 pin na oddzielnym kabelku. Ze schematu widzę, że podłączenie jednego do drugiego niczego nie spali. Pytanie tylko czy ruszy? Bo w tym jednym jest "-5V", a w drugim "rezerwa". :| Bez problemu ruszy ja tak mam, bylem pewien ze ten HK ma 24 piny z odczepianymi 4 pinami:D a jak sie okazalo nie, troszke ciezko wchodzilo ale weszlo:) pzdr Edytowane 20 Czerwca 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Do tego płyta ma gniazdko 4 pin kilkanaście cm dalej. płyta jest na 20 pin... te 4 pin dodatkowe jest pewnie na ATX 12V a to jest co innego i nie podlacza sie do tego tych 4 wolnych pinów... osobne kostki typu 20 + 4 są w zasilaczach a nie w plytach :) podlączasz pod plyte tylko 20 pinów i 4 zostawiasz wolne :) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jak to się nie podłącza? Płytka wygląda tak: http://image.it168.com/product/view_pic/0207/p4p800s-x_l.jpg Widać 20 pin na dole i 4 pin na górze obrazka. Biorę wtyczkę 24 pin i podłączam na dole. Wtyczkę 4 pin na oddzielnym kabelku wpinam w tamto gniazdko na górze. O ile mi wiadomo, to bez tego płytka nie ruszy. W przeciwnym wypadku po kiego grzyba to gniazdko i wtyczka w zasilaczu? Może ja o czymś nie wiem... Aż sobie zadam trud i ściągnę instrukcję... Edit: In addition to the 20-pin ATX power connector, this motherboard requires that you connect the 4-pin ATX +12V power plug to provide sufficient power to the CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) tak ale to 4 pin to nie jest ten wolny przewód od kostki atx 24 pin (20 + 4)... te 4 pin co sie na górze podłącza tą sa dwa zółte kabelki i 2 czarne a nie to http://www.orpheuscomputing.com/images4/EG...VE_20+4-pin.jpg bo chyba sie troszke nie zrozumieliśmy :) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Kurcze, nie pamiętam jak jest w tej Delcie (nie mam jej teraz pod ręką), ale w moim MC300GT (20+4 - czyli po staremu) te 4 pin na oddzielnych kabelkach ma właśnie takie kolory (2x czarny, 2x żółty). Tam jest zapewne podobnie, jeśli chodzi o 4 sztuki na oddzielnym kabelku. To właśnie te podłącza się do dodatkowego gniazdka, o ile mi wiadomo. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Podłączja Uli, nic się nie stanie, sprzecior będzie śmigał aż miło, ważne tylko, żebyc miał na tyle miejsca obok gniazda, aby wtyczka weszła cała w gniazdo a nie opierła się na jakichś kondziorach. Teoretycznie maiłbyś troche gorzej, jakbyś podłączał zasilacz 20 pin do płyty 24 pin, bo niektóre nie wstaną z taki zestawieniem. Aha i broń cię święty graalu, żebyś nie podłączał wtyczki pin4 zamiast P4 do osobnego gniazda na płycie, bo będzie śmierdziało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Aha i broń cię święty graalu, żebyś nie podłączał wtyczki pin4 zamiast P4 do osobnego gniazda na płycie, bo będzie śmierdziałono wlasnie o tym cały czas mówie :D ze podlacza sie p4 czyli 4 pin ATX +12v... tu sa obie wtyczki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Nie no chłopaki, bez przesady. ;) OT: S1Sweet: Trochę kurzu tam widzę u Ciebie w skrzynce. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Poczytaj kurde chłopie instrukcje od płyty i zasilacza jaki pin jakie daje napiecie oraz/lub jaki ma kolor kabla i nas nie dobijaj na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Instrukcję do zasilacza? LOL ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 ja do swojego dostałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedHot Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja także, ale miałem już obudowę z zasiłką :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Instrukcję do zasilacza? LOL ;)w BQT Straight power jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 NEOTec i Ever też dodaje ten luksusowy dodatek jakim jest manual :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 ... ale nie Delta, bez przesady. Swoją drogą, myślę, że Ullisses sobie poradzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Problem sam się rozwiązał - płyta padła. Były podejrzenia o przebicia z obudowy, ale jednak po wyciągnięciu z obudowy też nie wstawała (na moim 300GT), więc będzie nowa płyta. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...