digital14 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Witam! Mam następujący problem. Zainstalowalem pare dni temu Viste x64 i po udostępnieniu drukarki do drugiego komputera, na którym zainstalowany jest system XP pojawia sie problem, ponieważ przy próbie dodania udostępnionej drukarki (widzi ją i wszystko do tego momentu jest ok) system XP prosi o sterowniki, tak więc CD do napędu i... niestety nic, wszelkie próby sciagania sterowników z internetu zakończone niepowodzeniem. Bardzo potrzebne mi jest to udostępnienie i korzystanie z drukarki więc prosze o pomoc, co moge zrobić, aby drukarka ta normalnie sie dodała. Vista jest 64-bitowa a XP standartowy czyli chyba 32bity.. Drukarka to HP 3050 [taki officejet] Już brak mi sił co dalej robic, tak więc mam nadzieje znajdzie sie ktos, kto troszke pomoże :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafki Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Witam! Mam następujący problem. Zainstalowalem pare dni temu Viste x64 i po udostępnieniu drukarki do drugiego komputera, na którym zainstalowany jest system XP pojawia sie problem, ponieważ przy próbie dodania udostępnionej drukarki (widzi ją i wszystko do tego momentu jest ok) system XP prosi o sterowniki, tak więc CD do napędu i... niestety nic, wszelkie próby sciagania sterowników z internetu zakończone niepowodzeniem. Bardzo potrzebne mi jest to udostępnienie i korzystanie z drukarki więc prosze o pomoc, co moge zrobić, aby drukarka ta normalnie sie dodała. Vista jest 64-bitowa a XP standartowy czyli chyba 32bity.. Drukarka to HP 3050 [taki officejet] Już brak mi sił co dalej robic, tak więc mam nadzieje znajdzie sie ktos, kto troszke pomoże :) Pozdrawiam Tam gdzie jest zainstalowany xp-ek zainstaluj vistę. Niewiem czemu jak ktoś chce wejść z xp na udostępnione zasoby visty to nie może tego zrobić. Może to rozwiązanie krótkoterminowe ale zawsze coś a poza tym zawsze można zreinstalować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Tam gdzie jest zainstalowany xp-ek zainstaluj vistę. Niewiem czemu jak ktoś chce wejść z xp na udostępnione zasoby visty to nie może tego zrobić. Może to rozwiązanie krótkoterminowe ale zawsze coś a poza tym zawsze można zreinstalować icon_razz.gif damage_wall.gif A co jak tam nie ma 64 bitowego procka albo licencja mu nie zezwala na instalacje tam? Albo ma kompa za słabego? Rozwiazanie... n/c. Sproboj na moment przeniesc drukarke do tego XP, zainstalowac ją jako lokalną, zostawić zainstalowaną, przenieść na Viste i jeszcze raz dodać przez sieć. Tamtej nie wywalaj, bo sterki sobie pociągnie systemowe... A jak nic nie da to jedyne co wtedy zostaje to albo drukara do XPka albo printserwer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digital14 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 przeinstalowalem u siebie na XP ... innego wyjscia nie widze :P pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...