Skocz do zawartości
digital14

Udostępnienie Drukarki I Problem Ze Sterownikami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem.

Zainstalowalem pare dni temu Viste x64 i po udostępnieniu drukarki do drugiego komputera, na którym zainstalowany jest system XP pojawia sie problem, ponieważ przy próbie dodania udostępnionej drukarki (widzi ją i wszystko do tego momentu jest ok) system XP prosi o sterowniki, tak więc CD do napędu i... niestety nic, wszelkie próby sciagania sterowników z internetu zakończone niepowodzeniem. Bardzo potrzebne mi jest to udostępnienie i korzystanie z drukarki więc prosze o pomoc, co moge zrobić, aby drukarka ta normalnie sie dodała.

Vista jest 64-bitowa a XP standartowy czyli chyba 32bity.. Drukarka to HP 3050 [taki officejet]

Już brak mi sił co dalej robic, tak więc mam nadzieje znajdzie sie ktos, kto troszke pomoże :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem.

Zainstalowalem pare dni temu Viste x64 i po udostępnieniu drukarki do drugiego komputera, na którym zainstalowany jest system XP pojawia sie problem, ponieważ przy próbie dodania udostępnionej drukarki (widzi ją i wszystko do tego momentu jest ok) system XP prosi o sterowniki, tak więc CD do napędu i... niestety nic, wszelkie próby sciagania sterowników z internetu zakończone niepowodzeniem. Bardzo potrzebne mi jest to udostępnienie i korzystanie z drukarki więc prosze o pomoc, co moge zrobić, aby drukarka ta normalnie sie dodała.

Vista jest 64-bitowa a XP standartowy czyli chyba 32bity.. Drukarka to HP 3050 [taki officejet]

Już brak mi sił co dalej robic, tak więc mam nadzieje znajdzie sie ktos, kto troszke pomoże :)

Pozdrawiam

Tam gdzie jest zainstalowany xp-ek zainstaluj vistę. Niewiem czemu jak ktoś chce wejść z xp na udostępnione zasoby visty to nie może tego zrobić. Może to rozwiązanie krótkoterminowe ale zawsze coś a poza tym zawsze można zreinstalować :P :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam gdzie jest zainstalowany xp-ek zainstaluj vistę. Niewiem czemu jak ktoś chce wejść z xp na udostępnione zasoby visty to nie może tego zrobić. Może to rozwiązanie krótkoterminowe ale zawsze coś a poza tym zawsze można zreinstalować icon_razz.gif damage_wall.gif

A co jak tam nie ma 64 bitowego procka albo licencja mu nie zezwala na instalacje tam? Albo ma kompa za słabego? Rozwiazanie... n/c.

Sproboj na moment przeniesc drukarke do tego XP, zainstalowac ją jako lokalną, zostawić zainstalowaną, przenieść na Viste i jeszcze raz dodać przez sieć. Tamtej nie wywalaj, bo sterki sobie pociągnie systemowe...

A jak nic nie da to jedyne co wtedy zostaje to albo drukara do XPka albo printserwer...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi