Skocz do zawartości
robmaz

Grafika Do Ok 120zł

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mój konfig to:

celeron tualatin 1,1@1,4

sdramy 512MB

i do tego muszę kupić optymalną grafikę czyli żeby nie była za dobra do posiadanego zestawu

myslałem o czymś takim: 9600TX MEDION

moim zdaniem optimum, ale jeśli wiecie o czyms lepszym(wydajniejszym) to plisss piszcie :) tylko żeby grafiki nie ograniczała cała reszta zestawu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem 9800 jest za szybki do tego zestawu. Celuj raczej w 9550 (jak stwierdzisz, że potrzebujesz wydajności, to wgrasz bios od 9600/9600pro i będzie git).) Ewentualnie szarpnij się na 8-potokowego 9500/9500pro (czy tego mediona), ale to już maksimum. 9800, to pieniądze utopione w błoto, przy celeronie 1.4 i 512mb sdram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na początku myślałem właśnie o 9550, tylko musiałbym go kupić tak do 100zł, mediona mogę odebrać osobiście więc odpadają koszty przesyłki więc na to samo wyjdzie, chyba ze znajdę jakąś fajna cenę 9550 ;)

EDIT:

a co myślicie o GF fx5200 128bit, mogę go mięć za 80zł-będzie dużo gorszy od R9550, bo gorszy na pewno będzie;)

Edytowane przez robmaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem 9800 jest za szybki do tego zestawu. Celuj raczej w 9550 (jak stwierdzisz, że potrzebujesz wydajności, to wgrasz bios od 9600/9600pro i będzie git).) Ewentualnie szarpnij się na 8-potokowego 9500/9500pro (czy tego mediona), ale to już maksimum. 9800, to pieniądze utopione w błoto, przy celeronie 1.4 i 512mb sdram.

Taaa, a niby jakie porcesory były w czasie kiedy wychodził 9700pro (9800 to niemal to samo, roznice w wydajnosci na poziomie kilku klatek i to w grach sprzed 4 lat)? Moze Core Duo? 9800pro jest bardzo dobra karta do tego zestawu i jezeli nie doda sie 40zl za 40% wiecej wydajnosci niz w 9600pro to coz, szanujemy takich uzytkownikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT:

a co myślicie o GF fx5200 128bit, mogę go mięć za 80zł-będzie dużo gorszy od R9550, bo gorszy na pewno będzie;)

Lepiej radeona bierz. Tego Gf to już radek 9200 bierze :D Wiem bo mam fx i w porównywałem u kumpli. Radki z serii 9xxx są najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Weźmy pod uwage że celerony i pentiumy 3 były szybsze od pierwszych pentium 4 ;) Ale więcej niż 9550/9600 albo w ostateczności 9500 nie wkładał bym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźmy pod uwage że celerony i pentiumy 3 były szybsze od pierwszych pentium 4 ;) Ale więcej niż 9550/9600 albo w ostateczności 9500 nie wkładał bym.

Ehh dzieci, skoro nie pamietacie to poszepracjcie w necie jakie procesory byly uznawane za wydajne w czasach tego radka. Poza tym polec 9550 kiedy za kilak zlotych wiecej mozna miec 100% wiecj wydajnosci....

Rob jak chcesz, ale nie wezmiesz tego radka to glupio zrobisz.

Edytowane przez komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli juz to 9500pro, ale to to samo co ten medion click

pozostaje więc ew 9800pro, a tu w wydajności jest duuuuuża różnica(8 potoków i szyna 256 robi swoje)

click

tylko pytanie czy jest sens do mojego konfigu, a tutaj zdania są podzielone, więc sam juz nie wiem :unsure:

Edytowane przez robmaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche zacząłem szukac w necie tych 9800, trafiłem na cos takiego radeon9800 tylko, że sprzedawca nie może zbyt dużo powiedziec o tej karcie, więc nie wiadomo jaki ten 9800jest, moze to byc zarówno radeon9800 i za ta cene jest git, lub taki z końcówka se, a to już lipa

wizualnie tez sie nie odróżni ;), nie wiem czy wogóle mozna odróżnić poszczególne wersje tych radków

Edytowane przez robmaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi