Skocz do zawartości
P-i-T-E-R

Intruder - projekt mojej obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym wam przedstawić moją obudowę, która została wykonana w całości z płyt paździerzowych. Pod tym adresem jest jej opis, wraz ze zdjęciami:

http://www.moded-kompz.net/?name=Projects&id=12

Proszę o wszelkie uwagi i komentarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj fajnie fajnie ....Podoba mi sie ....Pewnie kompa wogole nie slychac ??

Troche slychac, ale to juz jest taki poziom przy ktorym praca z komputerem to przyjemnosc.

Ktoregos dnia wyjalem bebechy z kompa i wlozylem do glebokiej szuflady i przymierzalem sie aby zmajstrowac takie cos jak Ty ...Ale jednak stwiedzilem ze nie po to kupowalem Big Towera i modowalem go aby teraz stal w piwnicy :P...ALe moze kiedys ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoregos dnia wyjalem bebechy z kompa i wlozylem do glebokiej szuflady i przymierzalem sie aby zmajstrowac  takie  cos jak Ty ...Ale jednak stwiedzilem ze nie po to kupowalem Big Towera i modowalem go aby teraz stal w piwnicy :P...ALe moze kiedys ..

Moja buda byla stara i nie moglem sie w niej pomiescic, dlatego musialem wykombinowac cos innego. Teraz mam przynajmniej wszystko ladnie schowane i dostep do wnetrza komputera jest wrecz idealny i natychmiastowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plusy :

ladne wykonanie

estetyka

pomysl

minusy:

brak mobilnosci (chyba ze biurko bedziesz nosil) , co nie daje mozliwosci chodzenia na LAN party :(

:arrow: zgadzam sie w zupelnosci z wypowiedzia b3t0n. brawo za pomysl :)

dla mnie komp. musi byc mobilny, wiec taka modyfikacja odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co Wy gadacie jaki niemobilny - a moze ma kolka (bo na zdjeciach nie widac) i jest mobilny hihihihi :lol:

a na powaznie bardzo fajny pomysl - przypomina mi torche stare maszyny do szycia np Singer - tez byl zdejmowany blat itd (jak czyjas babcia ma stara maszyne to wie o co chodzi) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na LAN party nie chodze, wiec komputer nie musi byc mobilny.

Fajny pomysł :D Fajnie by było jakbyś zakrył góre szybą i wstawił katode

Szyba jest w planach i raczej na pewno sie pojawi, a co do katody to tylko jak bede miec kase to sobie zamontuje.

I jeszcze jedno ja na twoim miejscu umieścił bym napędy bliżej siebie np. pod blatem, bo niechciało by mi się tak daeko sięgać ręką :P

Napedy sa blisko, akurat na wyciagniecie reki wiec nie trzeba daleko siegac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jestem pod wrazeniem... nakladu pracy.

Ale szczerze? Nie za bardzo mi sie ta obudowa podoba. Za bardzo kanciasta moim zdaniem. Gdyby wierzch byl z plexi, podswietlony czyms jeszcze...(ale to moje dumania tylko)

No i fakt ze niezbyt mobilna.

Ale- jak na poczatku: Duzy plus za wykonanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze sie ze wam sie podoba moja "obudowa".

Niestety taka obudowa ma jeden wielki minus: komputer sie grzeje.

Zaleta zas jest cisza, co prawda nie jest idealna cisza ale o wiele lepiej niz przy zwyklej obudowie. Mozna spokojnie spac przy wlaczonym komputerze.

Zaleta jest tez bardzo latwy dostep do wnetrznosci komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem bardzo ciekawy pomysł. Bardzo pracochłonne, ale wydaje mi się że wysiłek się opłacił. Moim zdanie troszke ciekawiej by wyglądało jak by napędy były w jakiejs przybajerowanej najlepiej przeźroczystej obudowie. Ogólenie cool ! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi