PelzaK Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, Jako, że swoją przygodę z nauką gry na klawiszach zakończyłem będąc brzdącem, to teraz powróciła mi ochota na porzępolenie sobie trochę w domowym zaciszu 8O. Allegro przejrzałem ale z racji tego, że nie jestem w temacie od paru lat to proszę o pomoc. Pytam zatem czy są tu jacyś grajkowie, którzy mogli by polecić jakiś sprzęt. Chciałbym go wykorzystać do nagrywania kawałków na komputerze wiec złącze MIDI musowo musi w tym być. Nie wiem też czy są jakieś różne rodzaje portów MIDI, bo pamiętam raz u wuja podłączaliśmy keyboard yamahy (starszy) to coś tak nie do końca spełniało to moje wymagania. Druga sprawa, klawisze wiadomo duże (coś jak w pianinie) żeby to zabawką nie było, no i 5 oktaw. Nie musi mieć jakichś super wypasów, byle by dało się pograć, oraz bym mógł sobie przechwytywać klawisze w kompie przez MIDI. Nie wskazane są też bajery w postaci 100 wbudowanych muzyczek... Chciałbym żeby to było bardziej narzędzie dla amatora niż zabawka. No i cena tak powiedzmy do 500 plnów. Jeśli ktoś bardziej obeznany potrafi wskazać keyboarda o takich cechach to byłbym bardzo very wdzięczny. pzdr; Edytowane 21 Czerwca 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jedyne co ci moge polecic tak orientacyjnie to Yamaha psr e-303 . Gralem na niej u kolegi. Niestety nie wiem czy bedzie posiadac to wszystko co chcesz. Musial bys sie sprzedawcy spytac. (I musisz jak by co poszukac jakiejs uzywanej, bo nowe kolo 700zl sa.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...